Antivírová ochrana od Internet ST Online

Tlačový servis  /  01. 08. 2003, 00:00

V máji uviedli Slovenské telekomunikácie, a. s., na trh nový produkt – antivírovú ochranu prostredníctvom služby Antivirus MAIL. U užívateľov služieb Internet ST Online sa služba Antivirus MAIL stretla s pozitívnym ohlasom, o čom svedčí fakt, že počet zákazníkov tejto služby narastá každým dňom. Do dnešného dňa si službu aktivovalo takmer 2000 užívateľov služieb ST Online.

V súčasnosti existuje vyše 60 000 počítačových vírusov a každý mesiac pribúda takmer 600 nových. Kým pred pár rokmi potreboval aj ten najkvalitnejší vírus na svoje rozšírenie niekoľko mesiacov, dnes stačí vírusu pri vhodne zvolenej stratégií len pár hodín na to, aby sa rozšíril po celom svete. Ako hlavný transportný prostriedok pritom tvorcovia vírusov využívajú na ich šírenie internet a e-mail.

Od začiatku mesiaca máj poskytujú Slovenské telekomunikácie zákazníkom služieb Internet ST Online kvalitnú antivírovú ochranu prostredníctvom služby Antivirus MAIL. Služba Antivirus MAIL kontroluje e-mailovú poštu na prítomnosť počítačových vírusov. V prípade, že v nej identifikuje škodlivý kód, resp. infikovaný objekt, pokúsi sa vykonať jeho liečenie. Ak sa infikovaný objekt nepodarí vyliečiť, odstráni ho z emailovej správy a namiesto neho vloží do správy súbor s informáciou o detekcii počítačového vírusu.

Podľa služby elektronickej pošty, ktorú zákazník využíva, resp. podľa počtu e-mailových schránok, pre ktoré chce zabezpečiť antivírovú ochranu, si zákazník môže vybrať službu:

§ Antivirus MAIL Box+1 - kontrola doručenej pošty pre jednu e-mailovú schránku. Služba je určená pre domácnosti a menšie firmy, ktoré využívajú niektorú zo služieb internetového prístupu alebo službu elektronickej pošty MAIL Standard.

§ Antivirus MAIL Box +10 – kontrola doručenej pošty pre 10 e-mailových schránok. Služba je určená pre menšie a stredné firmy, ktoré využívajú väčší počet e-mailových schránok.

§ Antivirus MAIL Basket - kontrola doručenej pošty do mailového koša pre doménu. Služba je určená pre firemných zákazníkov, ktorí vyžívajú službu MAIL Advance vo forme mailového koša pre doménu.

§ Antivirus MAIL Relay - poskytuje kontrolu odchádzajúcej pošty od užívateľa do internetu. Služba je určená pre firemných zákazníkov, ktorí sú užívateľmi služby MAIL Advance (či už vo forme mailového koša alebo mailového servera) a seriózna povesť ich firmy pred obchodnými partnermi a klientmi je pre nich prvoradá.


Výhody, ktoré služba Antivirus MAIL prináša:
· Bezpečná elektronická komunikácia
denná aktualizácia antivírových databáz je zárukou vysokého stupňa bezpečnosti
· Úspora finančných prostriedkov
škody spôsobené prijatím a rozšírením počítačového vírusu sú takmer vždy mnohonásobne vyššie než náklady na antivírovú ochranu. Antivírová ochrana doručenej pošty pre jednu emailovú schránku stojí užívateľa mesačne len 19 SK bez DPH.
· Užívateľská jednoduchosť a pohodlie
služba si nevyžaduje žiadne zásahy zo zákazníkovej strany, zákazníci sa môžu naplno venovať svojej práci či zábave na internete

Neprehliadnite: