Nový fotoaparát Samsung ST93 kombinuje štýlový dizajn s vysokovýkonnými funkciami

Tlačový servis  /  21. 04. 2011, 00:00

Popredná svetová spoločnosť v oblasti digitálnych médií a digitálnej konvergencie Samsung Electronics Co., Ltd. uviedla na trh kompaktný, štýlový a funkciami nabitý fotoaparát ST93.

 

Tento model je najnovším prírastkom do rodiny ultratenkých štýlových fotoaparátov série ST s vylepšeným optickým výkonom a ponúka duálnu stabilizáciu obrazu, 16Mpx rozlíšenie a 26mm širokouhlý objektív s päťnásobným optickým zoomom. Prístroj sa vyznačuje funkciou Smart Filter, ktorá podnecuje tvorivú prácu so snímkami. Tento najnovší model posilňuje ambície spoločnosti Samsung v oblasti výroby štýlových a prenosných fotoaparátov, ktoré si zachovávajú špičkové a veľmi kvalitné funkcie. Tie sú zárukou skvelých snímok.


ST93 je vybavený duálnou stabilizáciou obrazu, ktorá kombinuje optickú stabilizáciu s tradičnou digitálnou. Duálny stabilizátor obrazu zabezpečuje za všetkých okolností jasný a ostrý obraz, ktorý zostane nerozmazaný aj pri zachytávaní momentiek. Inovatívna technológia duálna stabilizácia obrazu umožňuje zákazníkom užívať si prácu s fotoaparátom naplno a rozvinúť individuálnu tvorivú invenciu bez obáv z rozmazaných snímok.


Elegantne navrhnutý Samsung ST93 s hrúbkou takmer 17,5 mm vložíte do vrecka alebo kabelky a vezmete so sebou kamkoľvek. Objektív s funkciou Smart Filter a farebné možnosti fotoaparátu ST93 umožňujú priame vytváranie fotografií a videozáznamov. Medzi pokročilé funkcie patrí zhotovovanie miniatúr, vinetácia pre efektne kompozičný kontrast a aj inovatívne a novo pridané efekty, akým je napríklad funkcia Soft Focus na tvorbu fotografií s dokonalou atmosférou. Možnosť Half-Tone Dot (Sieťová bodka) v rámci funkcie Smart Filter vytvára vtipné snímky v štýle komiksu a efekt palety dodáva fotografiám celý rad farebných efektov. Funkcia Panorama Shot (Panoramatická snímka) okrem toho umožňuje bezproblémové zachytenie vynikajúcich širokouhlých záberov.

 

„Predstavený model posilňuje schopnosť spoločnosti Samsung nachádzať rovnováhu medzi požiadavkami zákazníkov na štýl a dizajn pri zachovaní špičkových inovatívnych a vysoko výkonných funkcií. Dizajnu ST93 sme venovali značnú pozornosť, aby sme uspokojili potreby a nároky zákazníkov na použiteľnosť, ktorá je základným predpokladom spokojnosti pri práci s fotoaparátom,“ uviedol Hyunho Chung, výkonný viceprezident a riaditeľ divízie Digital Imaging Business spoločnosti Samsung Electronics.


Funkcie Smart Filter a Panorama Shot pre pokročilý tvorivý zážitok

Rozvíjať tvorivý potenciál nebolo nikdy tak jednoduché ako s objektívom fotoaparátu ST93 vybaveným funkciou Smart Filter. Tá obsahuje celý rad zaujímavých nastavení pre jedinečné, štylizované fotografie a videozáznamy, z ktorých si môžu používatelia vybrať.


Aby neboli zákazníci vo svojom výbere obmedzení len na jednoduchú krajinku alebo skupinový portrét, môže sa ST93 vďaka širokouhlému objektívu pochváliť aj funkciou panoramatickej snímky. Po nasnímaní fotografie inovatívne patentovaná technológia panoramatickej snímky automaticky vyhľadá rozhranie dvoch fotografií a vytvorí z nich jeden úchvatný hladko napojený obraz.

Vyjadrite svoju osobnosť prostredníctvom funkcie Magic Frame

Funkcia Magic Frame umožňuje používateľom vytvárať snímky plagátovej kvality, ktoré budú vyjadrovať ich individuálnu náladu a osobnosť. Jednoduchou voľbou jednej zo zabudovaných šablón funkcie Magic Frame, napr. Wall Art, Retro Film, Ripple, Full Moon, Retro Record a Classic TV, môžete vytvárať inovatívne a jedinečne vyzerajúce fotografie.


Nahrávanie videa v HD rozlíšení s pokročilými funkciami

Nahrávanie videa vo vysokej kvalite je nevyhnutnosťou a nový ST93 sa postará o to, že používateľ bez problémov prostredníctvom funkcií snímania a prehrávania filmov v HD rozlíšení urobí skvelé videá, ktorými potom môže pobaviť priateľov. ST93 nahráva video v HD rozlíšení 720p pri impozantnej rýchlosti 30 snímok za sekundu. Pokročilý päťnásobný optický zoom je možné použiť aj pri nahrávaní, takže používateľ vytvorí zreteľne detailné videá, o ktoré sa môže podeliť so svojimi blízkymi. Ďalšou praktickou funkciou ST93 je Record Pause, kedy môžete nahrávanie pozastaviť a opätovne spustiť jediným stlačením tlačidla, a vytvoriť tak namiesto dvoch samostatných klipov, ako je bežné, jeden. Vylepšená bola aj zvuková kvalita záznamov prostredníctvom funkcie Sound Alive, ktorá umožňuje čistý záznam zvuku odstránením hluku spôsobeného zoomom, takže v akomkoľvek prostredí dosiahnete najvyššiu kvalitu nahrávok.


Model Samsung ST93 sa na slovenskom trhu bude predávať od júna 2011.

 

 

Technická špecifikácia modelu ST93

 

 

 

Názov modelu

ST93

Obrazový snímač

16,1 Mpx/CCD

Objektív

26mm širokouhlý objektív s 5x zoomom

Rozmery

89,6 x 54,8 x 17,5

Ďalšie funkcie

Duálna stabilizácia obrazu

Nahrávanie videa s rozlíšením 720p

3200 ISO

Smart Auto (inteligentné automatické zaostrovanie)

Smart Filter (inteligentné filtre)

MAGIC Frame

Panorama Shot (panoramatická snímka)

5-smerný ovládač používateľského rozhrania

Dostupnosť

jún 2011

 

 

 

 

Neprehliadnite: