Spoločnosť ASBIS SK otvára v Bratislave demonštračné centrum pre Oracle Exadata

Tlačový servis  /  20. 04. 2011, 00:00

Spoločnosť ASBIS SK, value added distribútor, člen partnerskej siete Oracle PartnerNetwork a významný partner spoločnosti Oracle Slovensko na najvyššej, tzv. platinum úrovni, otvára v Bratislave demonštračné centrum pre Oracle Exadata Database Machine, najbezpečnejší databázový počítač, ktorý poskytuje vysoký výkon pre data warehousing aj OTLP aplikácie.

 

Demonštračné centrum, ktoré sa nachádza v sídle spoločnosti ASBIS SK v Bratislave (ul. Tuhovská 33), bude k dispozícii partnerom spoločnosti na testovanie a certifikovanie ich aplikácií. Zároveň si tu budú môcť koncoví zákazníci systém otestovať aj so svojimi reálnymi dátami. Skúsení konzultanti zo spoločnosti ASBIS SK im pomôžu výsledky týchto testov vyhodnotiť a odporučia im ideálnu konfiguráciu systému pre eventuálne budúce nasadenie.

Ide o prvé demonštračné centrum tohto typu na Slovensku a spoločnosť ASBIS SK verí, že sa zákazníci na základe tu získaných skúseností rozhodnú pre implementáciu systému Oracle Exadata. ASBIS SK v takom prípade zaistí jeho nasadenie aj ďalšiu prevádzku po celý životný cyklus, vrátane inštalácie aj migrácie údajov.

Demonštračné centrum pre Oracle Exadata je k dispozícii po individuálnom dohovore termínu a rezervácii demo centra, kde sa partnerom bude venovať vyškolený tím pracovníkov ASBIS SK. Bližšie informácie o využívaní democentra poskytne Oracle division manager spoločnosti ASBIS SK pán Jaroslav Ivor (ivor@asbis.sk) a informácie o voľných termínoch poskytuje marketingové oddelenie ASBIS SK (marketing@asbis.sk).

Spoločnosť Oracle vyžaduje od prevádzkovateľov týchto centier vysokú úroveň odborných znalostí a skúseností so systémom Oracle Exadata, ktoré ASBIS SK môže ponúknuť. Oracle Exadata Database Machine kombinuje databázu Oracle 11g a softvér Oracle Exadata Storage. Ide o databázový stroj určený predovšetkým pre aplikácie typu dátových skladov alebo on-line spracovanie transakcií (OLTP). Pre tieto často extrémne náročné aplikácie je databázový systém Oracle Exadata schopný poskytnúť potrebný výkon. Paralelná architektúra systému ponúka veľkú šírku pásma medzi databázovým serverom a úložným systémom, čím prekonáva tradičné obmedzenia systémov na ukladanie dát. Softvér Oracle Exadata Storage je navrhnutý tak, aby zaistil spracovanie dotazov a filtrovanie bližšie k dátam, čím obmedzí objem nutných prenosov dát.

Systém Oracle Exadata podporuje zníženie nákladov na IT pomocou konsolidácie serverov a predstavuje ideálnu platformu pre konsolidáciu privátnych cloudov. Ponúka bezkonkurenčné zabezpečenie, spoľahlivosť a v dôsledku masívne paralelnej architektúry taktiež vysokú škálovateľnosť a redundanciu.

„Hneď prvé skúsenosti s riešením Oracle Exadata nás presvedčili, že v role platformy pre prevádzku dátových skladov tento systém výrazne prekoná konkurenciu. Dobre vyhovie požiadavkám našich zákazníkov na výkon a škálovateľnosť databázového servera. Demonštračné centrum je ďalším krokom v prehlbujúcej sa spolupráci medzi spoločnosťami ASBIS SK a Oracle,“ uviedol obchodný riaditeľ pre value distribúcie pán Andrej Buchamer zo spoločnosti ASBIS SK.

„Sme radi, že môžeme naše riešenie predviesť týmto spôsobom taktiež na Slovensku, a to v spolupráci so skúseným partnerom. Podporou tohto projektu sa snažíme dať najavo, že naše technologické inovácie prinášajú prospech ako zákazníkom, tak aj partnerom spoločnosti Oracle. Demonštračné centrum ukáže, že systém Oracle Exadata Database Machine je schopný vyhovieť aj tým najnáročnejším požiadavkám na databázový server,“ uviedol Maroš Herda, riaditeľ spoločnosti Oracle Slovensko.

Neprehliadnite: