Nikon získal v roku 2011 štyri významné ocenenia „red dot award“ za dizajn

Tlačový servis  /  19. 04. 2011, 00:00

spoločnosť Nikon získala štyri ocenenia „red dot award“ za produktový dizajn pre rok 2011. Digitálna jednooká zrkadlovka Nikon D7000, kompaktné digitálne fotoaparáty COOLPIX P7000 a S1100pj a ďalekohľady EDG 8x42 boli ocenené pečaťou „red dot“, ktorá je potvrdením kvality ich produktového dizajnu.

 

Cena „red dot award: product design“ sa stala celosvetovo jedným z najdôležitejších a najprestížnejších dizajnových ocenení. Tento rok prihlásili dizajnéri a spoločnosti zo 60 krajín do súťaže celkom 4433 produktov.

Víťazné produkty budú vystavené od 5. júla do 1. augusta 2011 na výstave „Design on stage – winners red dot award: product design 2011“ v múzeu dizajnu „red dot“ v areáli svetového kultúrneho dedičstva Zeche Zollverein World Cultural Heritage Site v Essene v Nemecku.

Fotoaparát Nikon D7000 je digitálna jednooká zrkadlovka formátu DX strednej triedy. Prekvapivo prenosné telo v sebe skrýva najmodernejšie obrazové technológie a predstavuje novú éru kreatívnej flexibility. Fotoaparát je dostatočne odolný, aby ste ho mohli vziať so sebou kamkoľvek a aby zvládol každú fotografickú situáciu. Veľký počet jeho pokročilých funkcií uspokojí každého fotografa, ktorý túži po rozšírení svojich možností. Fotoaparát je vybavený novým snímačom CMOS formátu DX, novým obrazovým procesorom EXPEED 2, meracím RGB snímačom s rozlíšením 2016 pixlov, automatickým zaostrovaním (AF) s 39 zaostrovacími bodmi a funkciou D-Movie, ktorá nahráva filmy HD.

Model Nikon P7000 je vlajkovou loďou série COOLPIX. Fotoaparát je dokonalou voľbou pre tých, ktorí chcú mať úplnú kontrolu nad snímaním. Vyzerá ako klasická zrkadlovka, je prenosný ako kompaktný fotoaparát a ovláda sa ako zrkadlovka. Efektívny počet pixlov snímača je 10,1 miliónov. Fotoaparát je vybavený objektívom NIKKOR s optickým priblížením 7,1× s rozsahom ohniskových vzdialeností od širokého uhla 28 mm (ekvivalent formátu 35 mm [135]). Objektív plne využíva možnosti veľkého snímača RGB CCD 1/1,7 palca aj nového obrazového procesora EXPEED 2. Fotoaparát COOLPIX P7000 s funkciami podporujúcimi pokročilé spracovanie obrazu, napríklad s funkciou pamäte nastavenia zoomu a zobrazením informácií o úrovni tónov, je optimálnym fotografickým nástrojom pre mnoho fotografických situácií.

 

Fotoaparát COOLPIX S1100pj je inovatívny 14-megapixlový fotoaparát so vstavaným projektorom, ktorý umožňuje jednoduché predvedenie vyhotovených fotografií. Veľký počet užitočných automatických funkcií uľahčuje zhotovenie skvelých fotografií a filmov a vstavaný projektor krásne premieta vaše najobľúbenejšie snímky priamo z fotoaparátu alebo z pripojeného počítača. Jas projekcie sa oproti predchádzajúcemu modelu S1000pj zvýšil o 40 % a veľký dotykový displej umožňuje dokonale intuitívne ovládanie fotoaparátu. Presný objektív NIKKOR, rozlíšenie 14,1 megapixlov a kombinácia piatich použitých technológií proti rozostreniu zaisťujú ostré fotografie s mnohými detailmi, ktoré pri premietaní vyzerajú skvelo.

 

Najlepšie ďalekohľady spoločnosti Nikon, EDG 8x42, sú špičkou vo svojej triede ďalekohľadov so strešnými hranolmi. Sú mimoriadne ergonomické a vybavené objektívom s priemerom 42 mm a 8x zväčšením. Sklenené šošovky Nikon ED (Extra-Low Dispersion), vysokoodrazové viacvrstvové dielektrické pokovovanie hranola a moderná viacnásobná antireflexná vrstva objektívu sa spájajú, skvelo prenášajú svetlo a poskytujú jasný obraz s vysokým rozlíšením a vynikajúcim kontrastom aj pri slabom osvetlení. Extrémne prenosné ďalekohľady s dlhou životnosťou, odolné proti zahmlievaniu a vodeodolné, sú ideálne pre turistiku a pozorovanie prírody. 

Neprehliadnite: