SAP predstavil nové nástroje na riadenie firiem

Tlačový servis  /  14. 04. 2011, 00:00

Záujem firiem o moderné systémy uľahčujúce riadenie, okamžité riešenie obchodných prípadov, identifikáciu rizík či nových trhových príležitostí, rastie. Potvrdila to aj konferencia SAP World Tour 2011, ktorá sa vo štvrtok uskutočnila v Bratislave.

 

„Svet biznisu sa neustále zrýchľuje. Je preto nevyhnutné pružne reagovať na meniace sa podmienky a rozhodovať sa na základe detailného poznania ekonomickej reality na trhu. To dnes nie je možné bez špičkových technologických nástrojov Business Intelligence,“ skonštatoval František Imrecze, generálny riaditeľ SAP Slovensko.

SAP preto prezentoval slovenským podnikateľom a zástupcom verejnej správy hneď niekoľko noviniek, ktoré im umožnia nielen skvalitniť riadenie firiem a samospráv, ale aj výrane urýchlia analýzu informácií a dát a pomôžu im predchádzať prevádzkovým či finančným rizikám.

Ide predovšetkým o novú verziu BusinessObjects 4.0, ktorá predstavuje najmodernejšie riešenie pre komplexné manažovanie firmy. Ponúka jednoduchý prístup k informáciám, zlešuje prehľad manažérov o procesoch, ktoré sa dejú vo firme, ponúka im všetky potrebné dáta pre uskutočňovanie dôležitých rozhodnutí. Skracuje čas potrebný na ich prijímanie a realizáciu, čo samozrejme šetrí aj náklady a zvyšujej konkurencieschopnosť. „Konkurencia totiž neustále rastie. Aj preto prinášame nástroje, ktoré umožnia prijímať lepšie rozhodnutia, uľahčujú spoluprácu, prispôsobovanie sa zmenám a samozrejme skvalitňujú aj samotné riadenie podnikov,“ povedal vo svojej prezentácii o stratégii Run Better obchodný viceprezident SAP pre región EMEA Christoph Kull.

Objem dát vo svete rastie neuveriteľnou rýchlosťou a zvyšujú sa nároky na ich kvalitné spracovanie. SAP preto predstavil High-Performance Analytic Appliance (SAP HANA), ktorá umožnuje okamžitú analýzu obrovského množstvo podnikových údajov. To, čo bežne trvalo niekoľko hodín, zvládne v horizonte sekúnd. Výsledkom je nielen úspora času, ale aj redukcia nákladov, ktoré doteraz mierili na hardvér či dátové sklady.

Potreba efektívnejšieho vynakladania finančných prostriedkov totiž neustále rastie. A to napriek tomu, že najhoršie časy spojené s hospodárskou krízou má Slovensko už za sebou. „Máte veľký potenciál do budúcnosti, a to aj z pohľadu globálnej ekonomiky,“ potvrdil vo svojom vystúpení Nenad Pacek, popredný svetový ekonóm a prezident Global Succes Advisor.

Odborníci SAP na konferencii World Tour 2011 ďalej prezentovali aj novinky platformy NetWeaver, platformu Sybase určenú pre mobilné aplikácie SAP či využitie systémov SAP v samospráve.

Neprehliadnite: