Transformácia aplikácií od HP prináša zákazníkom rýchlejšie inovácie

Tlačový servis  /  12. 04. 2011, 00:00

Spoločnosť HP oznámila uvedenie nových riešení z oblasti transformácie aplikácií, ktoré pomôžu firmám a podnikom ľahšie rozvíjať inovácie vďaka flexibilite a rýchlosti aplikácií.

 

V súčasnom svete očakáva každý zákazník bezpečný, jednoduchý a okamžitý prístup k informáciám bez ohľadu na čas a miesto. Tieto očakávania vyžadujú infraštruktúru Instant-On Enterprise, ktorú možno priebežne rýchlo inovovať a ktorá dokáže pružne reagovať.

„Inovácie odlišujú lídrov na trhu od ich večných nasledovníkov,“ povedal Thomas E. Hogan, výkonný viceprezident HP Enterprise Sales and Marketing. „Sme presvedčení, že technológie sú pre podniky hnacím motorom inovácií. A HP má jedinečné portfólio takých technológií.“

Nový prieskum(1) vypracovaný pre HP na objednávku odhaľuje rolu inovácií v súčasných firmách. Deväťdesiatpäť percent manažérov v súkromnom a verejnom sektore považuje inovácie za dôležitý predpoklad úspechu svojich organizácií. Na otázku, prečo sú inovácie dôležité, odpovedali predstavitelia oboch sektorov budúci rast (84 % manažérov v súkromnom sektore a 63 % manažérov v štátnej správe).

Respondenti tiež uviedli, že „meniaci sa dopyt zákazníkov a občanov“ a „vytváranie kvalitnejších produktov a služieb“ sú primárnymi cieľmi inovácií. V snahe pochopiť hnacie faktory inovácií mali respondenti označiť „motor inovácií.“ Viac ako dve tretiny manažérov uviedli, že sú to technológie.

Jedným z cieľov prieskumu bolo tiež zistenie, kam by manažéri najskôr investovali prostriedky, aby podnietili inovácie. Najčastejšia odpoveď znela „do aplikácií a softvéru pre flexibilnejšie procesy.“

Pre agilné firmy, ktoré usilujú o urýchlenie inovácií, rozširuje HP svoje riešenie Application Transformation o sedem nových produktov. Rozšírené portfólio produktov umožňuje zákazníkom lepšie posúdiť, modernizovať a spravovať aplikácie, ktoré zabezpečujú prevádzku ich podnikov.

HP nadviazalo partnerstvo s talianskym Ministerstvom vzdelávania, univerzít a výskumu (MIUR), pod ktoré spadajú pracovníci 10 500 škôl. MIUR implementovalo riešenie zahŕňajúce služby modernizácie aplikácií od HP. Kľúčovým cieľom bola transformácia tisícok dávkových programov v jazyku COBOL na modernú infraštruktúru. Vďaka riešeniu HP sa Ministerstvu podarilo zredukovať portfólio aplikácií o 33 % a náklady na vývoj dokonca o 38 %. MIUR rovnako odhaduje, že v priebehu troch rokov ušetrí ďalších viac ako 12 miliónov eur za hardvér a licencovanie softvéru, a úplne tak vyradí z prevádzky mainframovú architektúru nasadenú pred 30 rokmi.

Posúdenie aplikačných prostredí pre najväčší dopad na inovácie

Riešenia HP Application Transformation umožňujú firmám pochopiť ich aplikačné portfóliá a rozhodnúť, ktoré časti zachovať, zmeniť alebo vyradiť. Je to prvý krok na ceste k transformácii.

Softvér HP Application Portfolio Management (APM), dodávaný ako služba, pomáha zákazníkom rýchlo identifikovať oblasti pre optimalizáciu portfólia na základe faktickej analýzy vzťahujúcej sa k podnikovým cieľom. APM slúži ako základňa plánu transformácie podnikových aplikácií a pomáha znižovať náklady a riziká spojené s modernizačnými projektmi. Spojením APM so službami HP Applications Rationalization môžu klienti získať prispôsobený plán transformácie aplikácií, ktorého výsledkom bude optimálne portfólio aplikácií.

Služby HP Applications Transformation to Cloud pomôžu firmám analyzovať ich aplikačné a infraštruktúrne prostredie, určiť vhodnosť nasadenia cloudu, vypracovať na zákazku plán transformácie a nakoniec implementovať vybrané aplikácie v cloude.

Modernizácia aplikačných prostredí

HP pomáha klientom transformovať zastarané aplikácie na najmodernejšie služby prostredníctvom celého portfólia služieb poradenstva, vývoja, integrácie a outsourcingu aplikácií.

Služby HP Application Transformation Services for Client Computing modernizujú klientske zariadenia na Windows 7, a prinášajú tak vyššiu produktivitu, mobilitu a zabezpečenie. Pomocou automatizácie, štandardizovaných procesov a globálnych pracovných síl môže HP výrazne znížiť náklady a čas potrebný na implementáciu.

Správa aplikačných prostredí pre zaistenie bezpečnosti

Vzhľadom na rastúci počet a sofistikovanosť hrozieb namierených proti aplikáciám je zabezpečenie zásadným hľadiskom a výzvou u všetkých modernizačných projektov. HP Fortify Real-Time Hybrid Analysis je prvým riešením analýzy zabezpečenia aplikácií, ktoré sledovaním útokov v reálnom čase odhaľuje hlavné príčiny slabín v softvéri.

Použitím riešení HP Fortify Real-Time Hybrid Analysis v kombinácii s novými verziami produktov HP Fortify 360 a HP Application Security Center môžu zákazníci proaktívne získať analytické informácie o zabezpečení aplikácií, ktoré sú nevyhnutné k efektívnemu riadeniu rizík.

Nasadenie hybridných modelov dodávok k urýchleniu transformácie aplikácií

HP ponúka celú radu cloudových riešení, ktoré majú klientom pomôcť na ich „ceste ku cloudu.“ V rámci cloudového portfólia HP boli teraz uvedené ďalšie tri nové produkty, ktoré zvyšujú flexibilitu a skracujú dobu potrebnú k sprevádzkovaniu riešení.

Softvér HP Cloud Service Automation 2.0 (CSA) umožňuje firmám rýchlo vybudovať, nasadiť, monitorovať a spravovať aplikácie či infraštruktúru v heterogénnych prostrediach. Nové vylepšenia v oblasti automatizácie a funkcie pre prideľovanie a monitorovanie jedným kliknutím umožňujú CSA 2.0 podnikom jednoducho sprevádzkovať ich vlastný verejný alebo privátny cloud a urýchliť dodávanie aplikácií na trh.

HP Exchange Services for Private Cloud ponúka zákazníkom model cloud computingu s úhradou podľa využitia a s výkonom a zabezpečením na podnikovej úrovni. Prináša tak všetky výhody cloud computingu bez súvisiacich rizík.

HP Enterprise Cloud Services for Microsoft® Dynamics CRM ponúka špičkový CRM softvér Microsoft Dynamics vo virtuálnom privátnom cloude. Tento alternatívny model spája výhody cloudového modelu s rozsiahlymi skúsenosťami HP v oblasti systémov vzťahov so zákazníkmi a kontaktných centier.

HP pomáha klientom prekonať finančné prekážky inovácií

Divízia HP Financial Services spolupracuje so zákazníkmi na implementácii dlhodobých stratégií investícií do IT. Tým im pomáha prekonávať finančné prekážky inovácií.

Riešenie HP Application Transformation uľahčuje zákazníkom proces návrhu a budovania infraštruktúry Instant-On Enterprise vďaka modernizácii technologicky prekonaných aplikácií a procesov, ktoré boli navrhnuté pre úplne inú dobu.

Neprehliadnite: