ZyXEL predstavuje nový domáci router pre „jednoduchší digitálny život“ Bezdrôtový Gigabitový router NetUSB triedy N pridáva novú dimenziu domácej zábave

Tlačový servis  /  11. 04. 2011, 00:00

ZyXEL Communications, jedna z popredných svetových spoločností dodávajúca inovatívne a spoľahlivé internetové riešenia organizáciám od tých najväčších až po domácich užívateľov, dnes uvádza na trh svoj prvý produkt s aktívnou funkciou NetUSB.

 

NBG4615 je bezdrôtový Gigabitový router triedy N, ktorý ponúka nie len výkonné bezdrôtové pripojenie, ale taktiež úplnú slobodu v zdieľaní digitálnych dát medzi členmi domácnosti.

Tým, ako rastie počet digitálnych aplikácií, očakávajú domáci užívatelia v stále väčšej miere úplnú slobodu a okamžitý prístup k digitálnym dátam. Vďaka routeru ZyXEL NBG4615 sa domácnosť môže jedným okamžikom zmeniť v prepojenú a rýchlu sieť, cez ktorú si môžu všetci členovia domácnosti posielať multimediálne dáta v reálnom čase (cez sieť môžu komunikovať notebooky, PC, sieťové ukladacie zariadenia, hracie konzoly a dokonca aj mobilné telefóny).

 

NBG4615 navyše obsahuje jedinečnú technológiu NetUSB, ktorá umožňuje zdieľať USB zariadenia na domácej sieti: keď budete potrebovať niečo vytlačiť, nie je potreba byť fyzicky pripojený k tlačiarni, môžete využiť vstavanú funkciu NetUSB. Stačí tlačiareň (alebo iné USB zariadenie) pripojiť k NBG4615 a všetci sieťoví užívatelia môžu na tlačiarni tlačiť (alebo inak využívať pripojené USB zariadenie). Tým šetríte náklady spojené s nákupom dodatočných tlačiarní alebo iných zariadení.

 

NBG4615 disponuje novo vytvoreným grafickým rozhraním, ktoré užívateľa intuitívne navádza celým procesom nastavenia zariadenia a siete. V režime „Easy Mode“ (jeden z dvoch konfiguračných režimov) môžu užívatelia zapnúť a vypnúť často používané voľby jedným kliknutím (napr. voľby Game Engine, úspora energie, filtrovanie obsahu a správa šírky pásma). Napr. kliknutím na tlačidlo zapnúť/vypnúť u voľby Game Engine vykonáte jednoducho inak komplexné nastavenie, ktoré spôsobí, že hracie dáta získajú najvyššiu prioritu a budú prenášané najvyššou možnou rýchlosťou (to je uživatelé pre platformy PlayStation Network, Xbox Live a online PC hry). Skúsenejší užívatelia ocenia pokročilý režim „Expert Mode“, v ktorom je možné vykonať podrobnú konfiguráciu všetkých funkcií. NBG4615 okrem toho dokáže zobraziť sieťovú mapu, ktorá ukáže všetky sieťové zariadenia (PC, notebooky, sieťové ukladacie zariadenia) a ich aktuálny stav.

 

Spoločnosť ZyXEL je verná svojmu záväzku vyrábať produkty šetrné k prírode: NBG4615 umožňuje nastaviť prevádzkový rozvrh zariadenia (a tým šetriť energiu spojenú s bezdrôtovým prenosom). Užívateľ tak môže využívať všetky výhody digitálnej zábavy a súčasne šetriť prírodné zdroje.

 

O spoločnosti ZyXEL Communications

Spoločnosť ZyXEL Communications Corp. bola založená v roku 1989 a v súčasnosti sa jedná o popredného svetového dodávateľa inovatívnych a spoľahlivých internetových riešení. Od svojho založenia prešla spoločnosť ZyXEL mnohými transformáciami v rýchlo sa rozvíjajúcom odvetví sieťového priemyslu. V dnešnej dobe patrí ZyXEL medzi niekoľko málo spoločností na svete, ktoré sú schopné dodávať kompletné sieťové riešenia pre telekomunikačných operátorov, stredne veľké podniky a aj pre domácich používateľov. Medzi telekomunikačné riešenia patria zariadenia ústrední, zariadenia pre inštaláciu u zákazníka, prístupové sieťové zariadenia (bezdrôtové i s pevným pripojením) a switche triedy carrier. Medzi riešeniami pre stredne veľké organizácie nájdeme unifikované bezpečnostné brány, LAN switche, WLAN zariadenia a zariadenia pre IP telefóniu. Riešenia Digital Home zahŕňajú zariadenia pre sieťové pripojenie a multimediálne zariadenia.

Neprehliadnite: