Ako si zjednodušiť používanie softvéru?

Tlačový servis  /  11. 04. 2011, 00:00

Aj keď dodávatelia softvérových produktov venujú veľa prostriedkov na zjednodušovanie ovládania svojich produktov, najmä noví používatelia pri práci s programom z počiatku tápu. Aj keď súčasné programy obsahujú veľa pomocníkov, pre používateľa je niekedy časovo náročné zoznámiť sa s prostredím nového programu a jeho funkciami. Optimálny spôsob získania informácií preto stále predstavuje školenie, pokiaľ možno priamo na počítači.

 

Nie každá softvérová spoločnosť však má pre svojich používateľov širšiu ponuku školení. Pre začiatočníkov sú vhodné školenia, na ktorých sa oboznámia so základnými funkciami a nastavením programu ideálne bezplatne. Skúsenejší zas často využívajú školenia a kurzy pre pokročilých alebo k špeciálnym, ťažšie zvládnuteľným témam. Všetci však uvítajú, ak tieto školenia môžu navštíviť bez nutnosti dlhšieho cestovania. Tu sa samozrejme prejaví ako výhoda, ak sú školenia realizované po celom Slovensku.

Ekonomické programy patria na Slovensku vplyvom legislatívnych zmien medzi najčastejšie sa prispôsobujúci softvér. Jedným z lídrov v tejto náročnej oblasti je spoločnosť KROS, ktorá pre svojich používateľov poskytuje silnú podporu, aj čo sa týka školení. Okrem bezplatných predvedení a úvodných školení, poskytuje skúsenejším používateľom individuálne alebo hromadné školenia a školenia na počítačoch. Ako uviedol vedúci divízie pre existujúcich zákazníkov Miloš Kašuba: „Medzi najefektívnejšie a najobľúbenejšie školenia patria školenia na počítačoch. Každý začínajúci alebo pokročilý používateľ si môže vybrať až z 22 tém. Teraz dokonca ponúkame školenia na PC so zľavou 20 %, takže používatelia na svojom vzdelávaní ešte ušetria.“

Pri praktickom školení na počítačoch si zákazníci priamo precvičujú preberané témy a lepšie si tak dokážu zapamätať postupy práce. Vďaka maximálnemu počtu 9 účastníkov v skupine sa školiteľ dokáže venovať aj individuálnym požiadavkám a otázkam klienta. Každý rok spoločnosť KROS preškolí okolo tisícky používateľov, ktorí vďaka školení na počítači ušetria množstvo času s riešením zbytočných a často banálnych problémov.

Do 20. 4. 2011 prebieha zvýhodnená ponuka školení na PC so zľavou 20 %. Viac informácií o školeniach a akcii získajú záujemcovia na www.kros.sk/pcakcia

Neprehliadnite: