Slovensko navštívil viceprezident spoločnosti HP pre Enterprise Services

Tlačový servis  /  04. 04. 2011, 00:00

Spoločnosť HP Slovakia minulý týždeň navštívil Ludger Rohlmann, viceprezident pre Enterprise Services, ITO Deliver Operations.

 

Počas svojho stretnutia s generálnym riaditeľom HP Slovakia, Martinom Kubalom, ITO Site manažérom Petrom Mrázikom a globálnym riaditeľom HP pre Data center services, Štefanom Szabom, vyzdvihol úlohu Slovenska na celkovej stratégii spoločnosti HP.

 

Súčasťou stretnutie bolo aj predstavenie transformácie divízie Enterprise Services a Best Shore IT operations, ktorá nadväzuje na víziu vývoja bezpečných IT riešení pre „prepojený“ svet. Víziu, v rámci ktorej chce HP definovať budúcnosť informačných technológií, ohlásil začiatkom marca prezident a CEO spoločnosti HP, Léo Apotheker.

 

Ludger Rohlmann tiež ocenil význam globálnych centier HP, ktoré sa na Slovensku nachádzajú. Vyzdvihol fakt, že už v súčasnosti podporujú cloud computing, ktorý od základu mení to, ako sa dodávajú informačné technológie a spotrebovávajú informácie. Tradičné počítačové zdroje vlastnené a prevádzkované zákazníkmi čím ďalej častejšie dopĺňajú a v niektorých prípadoch už aj úplne nahrádzajú masívne, agilné a otvorené počítačové prostriedky využívajúce princíp cloudu.

Cloudové služby sú súčasťou globálnych centier HP

 

V novembri 2010 spoločnosť HP oznámila zriadenie 6 globálnych delivery centier (uzlov), ktoré tvoria chrbticu jej globálnej delivery siete. Určenými dodávateľskými uzlami sú Bulharsko, Čína, Kostarika, India, Malajzia a Filipíny.

 

Na tieto centrá nadväzujú strategické centrá, medzi ktoré patria aj dve globálne delivery strediská umiestnené na Slovensku:

 

  • Global Delivery Application Services centrum, ktoré pomáha klientom optimalizovať procesy, zvyšovať efektivitu ich aplikačného portfólia a zaisťuje kvalitu dodávaných služieb.

  • IT Operations Global Delivery centrum, ktoré sa zameriava na poskytovanie služieb, podpory a implementačných úloh týkajúcich sa prevádzky IT infraštruktúry pre HP zákazníkov na globálnej úrovni.

 

Obidve strediská slúžia globálnym zákazníkom predovšetkým z regiónu EMEA (Európa, Blízky východ a Afrika (EMEA región), pričom v rámci svojich služieb podporujú aj cloud computing. Špecialisti slovenskej pobočky HP tak patria medzi prvých IT odborníkov podporujúcich cloudové služby.

Slovensko: Pevná súčasť Best Shore Delivery HP

.

Dôležitosť slovenského globálneho centra vyzdvihol aj Ludger Rohlmann, ktorý ho označil ako veľmi významnú súčasť HP Best shore stratégie.

 

Best Shore je kritickým aspektom HP stratégie v oblasti služieb a slovenská pobočka spoločnosti HP tvorí jej významnú súčasť. Best Shore Delivery ponúka riešenia, ktoré sú kombináciou HP technológií, skúseností a znalostí a klientom umožňujú sprístupniť cenovo výhodné, flexibilné a spoľahlivé riešenia. HP tak môže klientom ponúknuť skúsenosti z poskytovania najlepších technologických služieb, či už z jedného miesta alebo viacerých lokácií po celom svete.

 

„Spoločnosť HP je v lepšej pozícii stať sa partnerom svojich klientov na ich ceste k úplnej transformácii – k modernizácii aplikácií a infraštruktúry, ktorá ich urobí konkurenčnejšími a lepšie vybavenými na zvládanie nadchádzajúcich výziev. Spoločnosť HP zároveň plánuje Best Shore využívať za účelom pomoci pri dosahovaní svojich transformačných cieľov,“ uzavrel Ludger Rohlmann.

Neprehliadnite: