Slovenský ANTIK Technology naskakuje na 3D vlak

Tlačový servis  /  28. 03. 2011, 00:00

Košická spoločnosť ANTIK Technology, ktorá v čínskej výrobnej základni vyrába elektronické zariadenia navrhnuté na Slovensku, prináša novinku v oblasti digitálnej televízie. Nový set-top box navrhnutý na Slovensku si poradí aj s televíznym vysielaním v 3D.

 

Slovenská spoločnosť ANTIK Technology so sídlom v Košiciach už dlhšiu dobu vyrába rôzne hi-tech zariadenia pre slovenský aj zahraničný trh, špecializuje sa predovšetkým na zariadenia potrebné na sledovanie IPTV. V týchto dňoch ANTIK predstavuje nový set-top box, ktorý do obývačky prinesie televízne vysielanie v 3D.

 

Nový člen rodiny zariadení pre IPTV sa volá Juice 3D Extreme a v jeho útrobách pracuje aktuálne najmodernejší set-top boxový mikročip na svete od spoločnosti STMicroelectronics. Vďaka jeho vysokému výkonu skrinka zvládne plynulé zobrazovanie 3D obsahu, súčasťou je aj trojrozmerný elektronický programový sprievodca (EPG). Grafický výkon procesora ponúka doteraz nevídané možnosti, napríklad prezentáciu trailerov na filmy vo videopožičovni na stenách 3D kocky.

 

„Sledovanie videa v 3D je fenoménom dnešnej doby a medzi spotrebiteľmi je veľmi žiadané, preto nemohol 3D set-top box v ponuke ANTIKU chýbať,“ hovorí Igor Kolla, generálny riaditeľ spoločnosti ANTIK Technology. Prototyp Juice 3D Extreme bude ANTIK Technology vystavovať vo svojom stánku na výstave NAB, ktorá sa bude konať už o pár dní v Las Vegas.

 

Juice 3D Extreme podporuje všetky bežne používané formáty videa až do FullHD rozlíšenia 1080p, dokáže dekódovať až štyri HD kanály naraz. Vďaka integrovanému čipu nie je problém ani zobrazovanie vektorovej grafiky vo formáte OpenGL, nechýba ani podpora Flash a Java, čo sa hodí napríklad pri prehliadaní webu na obrazovke televízora.

 

Neprehliadnite: