HP a VMware spustili spoluprácu v oblasti vývoja bezpečnostných technológií pre cloud

Tlačový servis  /  24. 03. 2011, 00:00

Spoločnosti HP a VMware budú spolupracovať na vývoji a marketingu novej generácie riešení prevencie narušení (IPS), navrhnutých a optimalizovaných pre virtuálne a cloudové prostredia založené na technológii VMware vSphere.

 

Táto spolupráca, čoby rozšírenie stratégie Converged Infrastructure, má využiť existujúce IPS riešenia HP TippingPoint pre VMware vSphere a posunúť jej súčasnú integráciu na novú pokročilejšiu úroveň.

Cieľom oboch spoločností je rozvíjať ochranu zákazníkov vďaka integrácii riešení HP TippingPoint IPS s produktmi VMware vShield a VMware vCloud Director. Integrácia týchto produktov umožní komplexné zabezpečenie cloudu vďaka jeho jednotnému riadeniu a automatizácii procesov vyhľadávania, identifikácie hrozieb a blokovaniu útokov. Zákazníci budú môcť jednoduchšie udržiavať zásady zabezpečenia a spoľahnúť sa na lepšiu ochranu tradičnej, virtualizovanej aj cloudovej infraštruktúry.

„Vzhľadom na rozvoj virtualizácie a cloud computingu sú súčasné bezpečnostné požiadavky našich klientov bezprecedentne zložité a náročné,“ povedal Alan Kessler, viceprezident a riaditeľ HP Security Products Organization. „Užšia spolupráca, ktorá stavia na globálnej strategickej aliancii spoločností HP a VMware, prinesie klientom inovatívne bezpečnostné technológie pre konvergovanú infraštruktúru s automatickou a dokonale previazanou ochranou.“

Spoločnosti rovnako oznámili, že budú spolupracovať na marketingu hardvérového a softvérového riešenia, ktoré kombináciou produktu HP TippingPoint vController s ochranou aplikácií a okraja siete VMware vShield zjednodušuje podnikové zabezpečenie. Kombinácia produktov HP TippingPoint IPS vController a VMware vShield je komplexné riešenie firewallu a prevencie narušenia, ktoré chráni fyzické aj virtuálne prostredia.

Kombinované riešenie umožňuje zákazníkom implementovať zásady zabezpečenia, ktoré sa automaticky prispôsobujú zmenám virtuálnych prostredí – napríklad sprevádzkovanie nového virtuálneho počítača. Ponúka nepretržitú a integrovanú ochranu fyzickej aj virtuálnej infraštruktúry, rovnako ako inteligentnejšiu ochranu pred narušením od výskumnej a vývojovej organizácie Digital Vaccine Labs (DVLabs), ktorej filtre neustále chránia siete pred najnovšími nebezpečnými útokmi.

„Naši zákazníci požadujú bezpečnostné riešenie prispôsobené novým požiadavkám virtuálnych a cloudových prostredí,“ povedal Allwyn Sequeira, technologický riaditeľ a viceprezident divízie Security and Networking Solutions v spoločnosti VMware. „Spolupráca s organizáciou HP TippingPoint na optimalizácii riešení a vývoji novej generácie zabezpečení pre cloud je pre nás dôležitým a logickým krokom.“

Architektúra HP Converged Infrastructure je kľúčovým prvkom tzv. Instant-On Enterprise, ktorý umožňuje využívať technológie pri rôznorodej spolupráci s klientmi, zamestnancami, partnermi a občanmi.

Neprehliadnite: