GFI Software uvádza nový GFI WebMonitor 2011

Tlačový servis  /  24. 03. 2011, 00:00

Spoločnosť GFI Software, popredný poskytovateľ infraštruktúry pre malé a stredne veľké podniky (SMB), ohlásila uvedenie produktu GFI WebMonitor 2011, robustného nástroja na monitoring webového prístupu, filtrovanie webu a webovú bezpečnosť.

 

Tento nástroj pomáha podnikom zvyšovať produktivitu svojich zamestnancov tým, že administrátorom a podnikovému manažmentu poskytuje možnosť sledovať a riadiť prístup zamestnancov na web v reálnom čase. GFI WebMonitor zaisťuje, aby pracovné využívanie webu bolo v súlade s obchodnými potrebami spoločnosti a aby akýkoľvek obsah stiahnutý z webu nebol nakazený vírusmi či iným škodlivým kódom.

„Podniky dnes majú v tejto oblasti tri možnosti: úplne zakázať nepracovný prístup na web, umožniť neobmedzený prístup či nastaviť pravidlá na jeho využívanie - pre väčšinu spoločností je posledný variant ten najpravdepodobnejší,“ hovorí Martin Říha, riaditeľ pre stratégiu GFI Česká republika a Slovensko. „GFI WebMonitor pomáha nielen s nastavením takýchto pravidiel, ale tiež s ich efektívnym vynucovaním, čo je určite zaujímavé pre všetky spoločnosti, ktoré v súčasnosti riešia problémy spojené s nízkou produktivitou svojich pracovníkov. Toto riešenie im dáva do rúk legitímne nástroje na zvýšenie produktivity pracovníkov a v krajnom prípade až k eventuálnemu prepusteniu zamestnancov, ktorí trávia väčšinu pracovného času nepracovným surfovaním po webe.“

GFI WebMonitor 2011 ponúka tradičné monitorovanie, filtrovanie a riadenie internetového prístupu, pričom v novej verzii poskytuje ešte viac možností. Nová verzia je obohatená o rad inovácií, vrátane možnosti administrátorov definovať pravidlá na základe času stráveného surfovaním po špecifických stránkach (stanoví napríklad limit jednej hodiny týždenne na spravodajských/športových serveroch na jedného užívateľa) alebo na základe objemu dát stiahnutých z webu (napr. 100 MB stiahnutých z YouTube za týždeň).

Nová verzia obsahuje tiež pokročilé proxy cache pre vyššiu výkonnosť a nižšiu spotrebu šírky pásma, skenovanie HTTPS pre efektívnejšie filtrovanie a kontrolu prístupu, lepšie interaktívne reporty s prehľadom o povolených a blokovaných aktivitách – vrátane rozpadu na úroveň detailných informácií. GFI WebMonitor 2011 tiež zahŕňa databázu kategorizovaných stránok, ktorá dáva administrátorom kontrolu nad stránkami, ku ktorým užívatelia môžu pristupovať a možnosť blokovať prístup k stránkam zaradeným v špecifických kategóriách, ako sú napríklad stránky pre dospelých, on-line hry, súkromné e-maily, cestovateľské portály a P2P či sociálne siete typu Facebook a Twitter.

GFI WebMonitor 2011 je dostupný ako samostatne inštalovateľný produkt aj ako plug-in určený pre Microsoft ISA/TMG servery, v troch vydaniach:

  • WebFilter Edition: poskytuje manažmentu možnosť riadiť užívateľský prístup s ohľadom na čas strávený na webe a využívanú šírku pásma, ďalej potom umožňuje kategorizáciu a filtrovanie URL.

  • WebSecurity Edition: umožňuje kontrolovať sťahovanie súborov, skenovať vírusovú nákazu prostredníctvom rôznych antivírusových jadier, eliminovať phishingové útoky a kontrolovať MSN/Live messenger.

  • Unified Protection Edition: kombinuje obe vydania WebFilter a WebSecurity.

„Potenciálne hrozby, ktoré internet predstavuje pre podnikové siete, sú veľmi dobre známe,“ povedal Phil Bousfield, generálny manažér Infrastructure business unit v GFI Software. „Organizácie sa potrebujú chrániť pred surfovacími návykmi svojich zamestnancov. Podľa prieskumu IDC je viac než 40 % webových aktivít zamestnancov nepracovných, a preto podnikový manažment potrebuje zavádzať pravidlá na využívanie pracovného internetu a metódy umožňujúce kontrolovať užívateľský prístup. Spoločne tieto dve opatrenia zvýšia nielen produktivitu zamestnancov, ale tiež bezpečnosť podnikovej počítačovej infraštruktúry.“

Monitorovacie funkcie GFI WebMonitor 2011 poskytujú administrátorom transparentný pohľad na to, aké stránky si užívatelia prezerajú, koľko času na nich strávia a akú šírku pásma spotrebujú. Prostredníctvom robustného reportingu tiež ponúka interaktívny rozpad na detailné informácie ukazujúce kategórie stránok aj konkrétne stránky navštevované sledovanými užívateľmi. Administrátori môžu umožniť či naopak zakázať prístup na rôzne kategórie webových stránok a rovnako tak môžu nastaviť limity na čas strávený na webe a spotrebovanú šírku pásma na jedného užívateľa či na bázu IP. GFI WebMonitor 2011 využíva rozsiahlu kategorizačnú databázu webových stránok, ktorá obsahuje viac ako 205 miliónov domén, ktoré sú denne aktualizované, čo manažmentu dáva možnosť určiť, ktoré stránky môžu užívatelia sledovať a ktoré je nutné blokovať, ak nie sú v súlade s obchodnými potrebami podniku.

Neprehliadnite: