Sharp poskytne svoje solárne systémy do oblastí postihnutých zemetrasením v Japonsku

Tlačový servis  /  22. 03. 2011, 00:00

Spoločnosť Sharp vyjadruje svoje najhlbšie sympatie všetkým ľuďom postihnutým zemetrasením v oblasti Tóhoku (na japonskom pobreží Tichého oceánu) a verí v čo najrýchlejšiu obnovu všetkých postihnutých oblastí.

 

Zároveň Sharp pripravuje spoločne s firmou Shin-Kobe Electric Machinery 250 súprav solárnych systémov pre zaslanie do oblastí postihnutých zemetrasením a tsunami. V spolupráci s japonským ministerstvom obrany plánujú obe spoločnosti uviesť všetky systémy do prevádzky v núdzových obydliach od 25. marca.

Od prvých okamihov katastrofy premýšľalo vedenie spoločnosti Sharp nad tým, ako by mohli byť ich solárne systémy užitočné. V spolupráci s firmou Shin-Kobe Electric Machinery a ďalšími obchodnými partnermi bol Sharp schopný veľmi rýchle zostaviť vhodný solárny systém určený pre katastrofou postihnuté oblasti.

Až donedávna bola akákoľvek doprava zásielok do postihnutých oblastí veľmi náročná. To sa však teraz zmenilo s novým systémom prepravy tovaru zavedeným ministerstvom obrany na žiadosť vlád jednotlivých prefektúr, a preto sú spoločnosti, ako je Sharp, schopné posielať vlastnú humanitárnu pomoc.

Solárny systém určený pre oblasti postihnuté katastrofou je samostatný generátor elektrickej energie, ktorý sa skladá zo solárnych článkov Sharp, akumulátorov Shin-Kobe Electric Machinery a mnohých zásuviek so striedavým prúdom. Vyrobená elektrická energia môže byť použitá napríklad na dobíjanie batérií mobilných telefónov.

Hlavným cieľom týchto solárnych systémov je pomôcť ľuďom nachádzajúcim sa v postihnutých oblastiach, kde obnovenie verejných dodávok elektrickej energie môže ešte nejaký čas trvať.

Neprehliadnite: