VAIO série S pre výkon na cestách

Tlačový servis  /  16. 03. 2011, 00:00

Výkon, dizajn a mobilita sú tri hlavné výsady nového notebooku VAIO série S s uhlopriečkou 13,3” (33,7 cm). Notebook je stvorený pre zaneprázdnených ľudí, ktorí chcú maximálne využiť svoj čas.

 

Vďaka novému dizajnu ‘full flat’ je notebook ľahký a elegantný, no zároveň aj veľmi odolný. Inteligentná baterka, senzor okolitého osvetlenia a systém dynamických hybridných grafických kariet ponúkajú silný výkon a dlhú výdrž batérie. No a ak vás tlačí termín, na zapnutie notebooku a pripojenie na internet vám stačí len pár sekúnd. Efektivitu zvyšuje aj podsvietená klávesnica, vďaka ktorej môžete pracovať aj pri slabom svetle.

Tenké a odolné zároveň

VAIO série S sa vyznačuje novým štýlovým dizajnom typu ‘full flat’. Telo notebooka je vyrobené z horčíka a široká hliníková opierka na zápästia ponúka rukám pohodlné miesto na oddych. Celá konštrukcia je navrhnutá za účelom dosiahnutia vysokej pevnosti, nízkej hmotnosti a v neposlednom rade aj atraktívneho vzhľadu. Modely sa vyznačujú inovatívnym šikovne ukrytým kĺbovým mechanizmom, ktorý neodpútava pohľad od obrazovky. Celková hrúbka notebooku sa zmenšila na menej než 24 mm a hmotnosť 1,75 kg (cca) je na cestovanie ako stvorená.

14 hodín práce

VAIO série S prinášajú nový koncept inteligentného akumulátora, ktorý vám umožní pracovať celý deň alebo noc bez prestávky. Interný lítium-polymérový akumulátor zabezpečuje dostatok energie až pre 7 hodín prevádzky (v režime Stamina). Dopĺňa ho druhý, tenký a plochý voliteľný lítium-polymérový akumulátor, ktorý sa dá nabíjať aj mimo notebooka bez toho, aby ste museli interný akumulátor vybrať. Druhý akumulátor sa k notebooku pripojí bez potreby jeho vypínania, čím sa v prípade nedostupnosti elektrickej zásuvky zvýši výdrž až na 14 hodín.

 

Systém dynamických hybridných grafických kariet prepína podľa aktuálnej úlohy medzi integrovanou grafickou kartou Intel a vysokovýkonnou grafickou kartou AMD Radeon HD 6000 Series (s pamäťou 512 MB alebo 1 GB VRAM). Či už sledujete HD videá alebo si jednoducho robíte poznámky, notebook inteligentne nastaví optimálne vyváženie medzi výkonom a výdržou akumulátora.

Všetko je jasné

Na VAIO Display Plus s uhlopriečkou 13,3” (33,7 cm) budú všetky vaše dokumenty zobrazené s excelentným jasom, farebným kontrastom, čistotou a detailnosťou. Pokročilá vrstva LCD displeja zaručuje nízku intenzitu odrazov svetla, uľahčuje sledovanie obrazu v akýchkoľvek svetelných podmienkach a ponúka tak optimálne vyváženie potláčania neželaných odrazov pri zachovaní čistého obrazu. S rozlíšením 1 366 x 768 získate skutočný širokouhlý obraz, ktorý je ideálny aj pre zobrazovanie dvoch webových stránok vedľa seba.

 

Podsvietená klávesnica s oddelenými klávesmi umožňuje pohodlné písanie počas dňa a aj v noci. K dispozícii je aj senzor okolitého osvetlenia, ktorý po zistení slabého osvetlenia automaticky stmaví displej za účelom šetrenia energie.

 

Pripravené na každodennú prácu

Funkcia rýchleho štartu umožní začať pracovať s počítačom s originálnym OS Windows 7 až o 50% rýchlejšie než pri bežnom počítači. Ak vás tlačia termíny alebo sa ponáhľate na letisko, určite vám takáto úspora času príde vhod. K dispozícii je aj prakticky umiestnené tlačidlo WEB - po jeho stlačení môžete už za niekoľko sekúnd prehliadať webové stránky. Je to skvelé riešenie pre kontrolu dôležitých e-mailov na webe pri posedení v kaviarni alebo v odletovej hale letiska.

Zabudovaný systém VAIO "everywair" 3G WWAN umožňuje zostať v spojení so svetom prostredníctvom mobilného operátora s rýchlosťou až 7,2 Mb/s.

 

Zladené príslušenstvo

K notebooku si môžete farebne doladiť najrôznejšie príslušenstvo, ako napr. externý akumulátor BPSC24, ktorý sa dodáva s vlastným dobíjacím adaptérom. K dispozícii je aj nový replikátor portov s novým plochým dizajnom, ktorý je možné použiť aj ako dokovaciu stanicu. Ak naň položíte váš notebook VAIO S, môžete pracovať a zároveň dobíjať pripojený akumulátor BPSC24.

 

Nový, tenký a ultra mobilný notebook VAIO série S sa na trhu začne predávať koncom marca 2011.

Neprehliadnite: