Konferencia Biskupov Slovenska využíva produkty Novell viac ako rok

Tlačový servis  /  15. 03. 2011, 00:00

Spoločnosť Novell získala na slovenskom trhu jedinečnú príležitosť. V minulom roku sa stala výhradným poskytovateľom infraštruktúrneho systému Konferencie Biskupov Slovenska (KBS).

 

Tá sa k tomuto kroku rozhodla na základe dôkladného zváženia viacerých možností a konzultácií s IT odborníkmi. Generálny sekretariát Konferencie Biskupov Slovenska sa rozhodol pre NOWS (Novell Open Workgroup Suite), ktorá je postavená na platforme GNU/Linux a má už s touto zostavou dlhoročnú skúsenosť pri prevádzkovaní svojich webových a e-mailových služieb.

 

Novell Open Workgroup Suite poskytuje viac ako rok bezpečnú, flexibilnú a cenovo efektívnu IT základňu vrátane preverenej sady služieb pre pracovné skupiny. Produktivitu používania NOWS zaisťujú jeho vlastnosti a funkcie, ako sú jeho webový prístup, samoobslužné súborové a tlačové služby, spoľahlivé prostriedky pre spoluprácu, okamžitá komunikácia, mobilná podpora a robustný kancelársky balík. Novell Open Workgroup Suite znižuje záťaž kladenú na IT personál. Umožňuje používať centralizovaný, na webovom prehliadači založený prostriedok. Ten zabezpečuje pružnú správu, monitorovanie stavu systému, čo zabraňuje neplánovaným prestojom a jeho jednoducho použiteľné migračné nástroje zrýchľujú implementáciu.

 

„Na začiatku spolupráce nebolo jednoduché prispôsobiť riešenie požiadavkám KBS, ale vďaka flexibilnému prístupu celého technického tímu sa nakoniec podarilo doladiť všetko tak, aby bol systém funkčný a komunikácia a práca KBS sa stala efektívnejšou,“ povedal Mario Minarovský, Executive Director Novell Slovensko a dodáva: „Sme veľmi radi za tento historický okamih a teší nás, že KBS hodnotí systém ako prínosný. Ukazuje sa, že sú naše technológie dostupné pre široké spektrum používateľov.“

 

Generálny sekretariát Konferencie Biskupov Slovenska (GS KBS) zabezpečuje po technickej a administratívnej stránke fungovanie KBS a poskytuje biskupom tlačový, ekonomický a prekladateľský servis. Celé riešenie je postavené na moderných technológiách spoločnosti Novell s rešpektovaním základných princípov spoľahlivosti, bezpečnosti a ohľaduplnosti voči životnému prostrediu. V riešení boli použité produkty: Novell Open Enterprise Server, SUSE Linux Enterprise Server, Novell Teaming, Novell iFolder, Novell ZENworks Configuration Management,  Novell GroupWise a XEN Hypervisor, vrátane podpory klientov s mobilnými zariadeniami.

 

„Prioritou nového informačného systému, ktorý sa začal budovať po nespokojnosti s predchádzajúcim, bolo odstránenie nedostatkov pôvodného riešenia s dôrazom na bezpečnosť, robustnosť, dostupnosť a rýchlosť. Vďaka spoločnosti Novell sa celá komunikácia a efektivita práce používateľov KBS zlepšila,“ povedal výkonný riaditeľ KBS pán ThLic. Anton Ziolkovsky, PhD a dodáva: „Ako najdôležitejšia sa ukazuje bezchybná a bezpečná synchronizácia všetkých dát a súborov a prístup k nim nielen z počítačov prepojených do siete, ale aj cez mobilné telefóny.“

Neprehliadnite: