iPad 2 nedostatkový

Peter Funka  /  16. 03. 2011, 00:00

iPad 2 sa sotva začal predávať a už sa po ňom v regáloch zaprášilo. Kedy si budeme môcť kúpiť nový tablet bez čakania?

Nový tablet od Apple, pokračovateľ úspešného modelu iPad z minulého roka, sa začal predávať minulý týždeň a už teraz sú problémy s jeho nedostatočnými dodávkami do obchodov – či už klasických kamenných obchodov, ale aj internetových e-shopov.

Na iPad 2 sa, podobne ako na všetky produkty od Apple, stáli nekonečné rady a niektorým sa jednoducho nepošťastilo, prípadne bola k dispozícii už len verzia o ktorú nemali záujem – iPad 2 sa totiž predáva v 16, 32 a 64 gigabajtovej verzii (a ich varianty bez či s 3G) a sú medzi nimi veľké cenové rozdiely (cca 300 dolárov medzi najlacnejšou a najdrahšou).

Na oficiálnych stránkach Apple sa len nedávno zmenila doba dodania iPadu 2 po zakúpení až na 4 až 5 týždňov, čo signalizuje veľký nedostatok zariadení na skladoch. Taktiež však môže ísť o šikovnú taktiku Applu ako k svojmu produktu prilákať pozornosť a vyvolať dojem extrémne žiadaného zariadenia (čo sa mu aj úspešne darí).

Existujú samozrejme aj iné cesty ako si kúpiť iPad 2 – na serveroch ako eBay a podobne. Na nich však momentálne vo veľkom operujú priekupníci s nedostatkovým tovarom a takisto využívajú situácie tým, že veľmi nadhodnocujú už tak vcelku drahé zariadenie. Tablet môžete takto až dvojnásobne preplatiť.

Apple každopádne slávi s novým tabletom veľké úspechy – podľa analýz sa ho za prvý víkend predalo cez milión kusov, čo je veľký skok oproti prvému iPadu, ktorých sa predalo za rok a necelé dva mesiace cez sedem miliónov kusov. Predaje však stále pokračujú rýchlym tempom a neočakáva sa, že by záujem o iPad 2 utíchol.

zdroje: mashable.com, dmwmedia.com

Neprehliadnite: