Nároky novej legislatívy pomáha vyriešiť digitalizácia zdravotných záznamov

Tlačový servis  /  09. 03. 2011, 00:00

spoločnosť HP oznámila, že 7 z 10 popredných firiem v oblasti zdravotníctva si zvolilo jej riešenia pre oblasť zobrazovania a tlače.(1) Tie im umožňujú digitalizovať zdravotné záznamy s plne zaistenou bezpečnosťou informácií o pacientoch.

 

Produkty, riešenia a služby spoločnosti HP pre odvetvie zdravotníctva sa využívajú v mnohých organizáciách na elimináciu dopadu hospodárskej recesie, zníženia náhrad a nárastu „samoplatenia”. Riešenia HP umožňujú napríklad digitalizáciu záznamov a poskytujú relevantné a právne nárokovateľné poradenstvo pre pacientov v tom, ako si najlepšie riadiť zdravotnú starostlivosť.

Na spoločnosť HP sa ohľadne vhodných riešení pre ich potreby obrátili už progresívne zdravotnícke spoločnosti ako Cigna, Health Net, Exempla Healthcare, Centra Health, Humana, Children’s Hospital Boston a San Juan Regional Medical Center. Podľa správy Forrester Research, zaznamena istá zdravotnícka spoločnosť až 35% zníženie nákladov na dokumenty, pričom si zlepšila aj samotnú kvalitu produkcie. Zároveň po implementácii riešenia na riadenie dokumentov zvýšila i parametre spokojnosti.(2.

Digitalizácia a konsolidácia zdravotných informácií

Uchovávanie kompletného zdravotného záznamu pacienta v digitálnej forme je jedným z najdôležitejších záujmov poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. Veľké množstvo údajov, napr. externé výsledky testov, sa totiž nenachádzajú v záznamoch pacienta. Sú často uchovávané v rôznych formách ako papier, snímky, videá a nahrávky.

Poskytovatelia zdravotnej starostlivosti môžu zhrnúť tieto údaje do jedného súboru a ten je k dispozícii tým, ktorí ho potrebujú. Použitie riešenia HP Distributed Document Capture Solution for Healthcare na riadenie firemného obsahu komplexne zefektívni a zautomatizuje papierové procesy. Multifunkčné tlačiarne HP zachytávajú a transformujú papierové dokumenty do digitálnej formy a nasmerujú ich do bezpečnej a centrálne spravovanej úschovne. Tok dokumentov je potom inteligentne automatizovaný a optimalizovaný medzi ľuďmi, aplikáciami a prístrojmi kliník a firiem kdekoľvek na svete.

Riešenie HP Distributed Document Management Solution for Healthcare umožňuje zákazníkom využívať ich existujúce investície do IT. Je integrovateľné s väčšinou klinických elektronických zdravotných záznamov a s aplikáciami pre obchodné procesy, rovnako aj so známymi softvérovými riešeniami ako sú platformy PeopleSoft, Lawson, Microsoft® Office a SharePoint či s mobilnými prístrojmi. To poskytuje zamestnancom okamžitý prístup k potrebným dokumentom s použitím systémov, ktoré poznajú a využívajú každý deň.

Predchádzanie podvodom s receptami na lieky

Riešenie HP and TROY SecureRxTM Printing Solution predstavuje praktickú alternatívu k nákladným predtlačeným blokom na recepty. Umožňuje zdravotníckym organizáciám tlačiť recepty s nenabúrateľnými bezpečnostnými funkciami s použitím obyčajného papiera, existujúcich tlačiarní a multifunkčných zariadení podnikovej triedy HP LaserJet.

S týmto riešením môžu zdravotnícke organizácie predchádzať podvodom s receptami a spĺňať požiadavky spoločnosti Center for Medicaid & Medicaid Services (ďalej CMS).(3) Celkovo môže toto riešenie minimalizovať náklady, zlepšiť súčasné využívanie prístrojov a poskytnúť vynikajúcu návratnosť investície.

„Používanie tlačiarní HP LaserJet s technológiou TROY SecureRx nám umožnilo zaviesť nákladovo efektívne riešenie pre elektronické recepty,” uviedol Ben Clark, viceprezident a výkonný riaditeľ pre informačné technológie spoločnosti Centra Health. „Naši lekári teraz môžu generovať recepty jednoducho a ľahko a spoločnosť Centra si môže byť istá, že recepty sú chránené pred neautorizovanou reprodukciou a podvodom.”

Riešenie HP and TROY SecureRx Printing Solution je výrazným prínosom, keďže pre nemocnice a lekárov zavádzajú bezpečnejšie a digitálne riešenie. Zákazníci, vrátane tých zo zariadení Centra Health, Children’s Hospital Boston a San Juan Regional Medical Center, majú k dispozícii viac času pre pacientov, nižšie náklady na tlač receptov a nižší počet telefonátov od lekárnikov ohľadne vysvetlenia poznámok na receptoch.

 

 

Zlepšovanie starostlivosti o pacientov po odchode z nemocnice

HP Exstream pomáha nemocniciam spĺňať zákon o ochrane pacienta a dostupnej starostlivosti; legislatívu, ktorá usiluje o zlepšenie koordinácie starostlivosti o pacienta po jeho prepustení z nemocnice. V zmysle nového zákona, ktorý vstúpil do platnosti tento rok, CMS monitoruje mieru opakovaných prijatí pacientov do nemocníc, ktoré predstavujú zhruba náklady vo výške 17 miliárd $ ročne a zavádza sankcie pre nemocnice s ich najvyšším počtom ..

Podľa štúdie z časopisu New England Journal of Medicine takmer jeden z piatich hospitalizovaných pacientov Medicare sa vráti do 30 dní po prepustení kvôli rovnakej diagnóze ako predtým.(4)

„Je nevyhnutné, aby pacienti rozumeli prepúšťacím správam a inštrukciám o liečbe počas prechodnej starostlivosti, následných kontrol a usmerneniam po poskytnutej starostlivosti,” vyjadril sa Randy Hickel, globálny konzultant pre oblasť zdravotnej starostlivosti v rámci Riadených firemných riešení spoločnosti HP. „HP Exstream komunikuje v jednoducho pochopiteľnom a zákonnom formáte poskytovanom spôsobom, ktorý pacienti uprednostňujú: výtlačok, SMS text, e-mail alebo fax.”

Okrem iných zdravotníckych firiem používajú riešenie na komunikáciu so zákazníkmi HP Exstream aj spoločnosti Cigna, Health Net a Humana, aby dosiahli efektívnejšiu komunikáciu so svojimi členmi. Poskytovatelia môžu dosiahnuť výrazné zníženie počtu znovu prijatých pacientov do nemocníc a zlepšiť výsledky pacientov prostredníctvom jasných, jednoducho zrozumiteľných inštrukcií na dobu prechodnej starostlivosti.

Neprehliadnite: