Medzinárodný deň žien oslavuje 100 rokov – aj s Google

Tlačový servis  /  08. 03. 2011, 00:00

8. marec je dňom venovaným ženám. V tento deň totiž oslavujeme Medzinárodný deň žien. Aj keď si ho staršie generácie spájajú s predchádzajúcim režimom, tak tu tento sviatok existuje omnoho dlhšie a svojich 100 rokov oslavuje aj s Googlom.

Google si tento sviatok pripomína originálnym Doodlom venovaným Medzinárodnému dňu žien – uvidí ho ktokoľvek, kto si otvorí domovskú stránku Vyhľadávača  Google, vrátane google.sk.

 

Okrem originálneho Doodlu má Google pre užívateľov ďalšie prekvapenie. Na Mapách Google pribudne počas Medzinárodného dňa žien takzvaná „pegmanka“, ktorá bude robiť spoločnosť pegman panáčikovi známemu zo služby StreetView.

Pri príležitosti storočnice MDŽ Google taktiež uzavrelo partnerstvo s medzinárodnou organizáciou Women for Women International, ktorá organizuje kampaň „Join me on the Bridge“ („Stretneme sa na moste“). V rámci tejto kampane je po celom svete zorganizovaných takmer 300 podujatí konajúcich sa v tento deň na mostoch až v 50 krajinách. Z tých najznámejších sa podujatia budú konať na Brooklynskom moste v New Yorku, na Millennium moste v Londýne a na moste Golden Gate v San Franciscu. Viac informácií k tejto kampani nájdete tu.

Neprehliadnite: