Nová služba HP vylepšuje návrhy, budovanie a projektové riadenie dátových centier

Tlačový servis  /  08. 03. 2011, 00:00

Spoločnosť HP oznámila uvedenie komplexnej služby, ktorá zjednodušuje proces navrhovania a budovania dátových centier prostredníctvom zabezpečenia všetkých zložiek návrhu, výstavby a projektového riadenia jedným dodávateľom.

 

 

Nová služba HP Critical Facilities Implementation (CFI) zníži náklady zákazníkov na vlastníctvo tým, že všetky elementy výstavby dátového centra, od jej začiatku až do konca, zabezpečuje jediný integrátor. Ako rozšírenie stratégie HP Converged Infrastructure predstavuje služba HP CFI architektonický návrh pre dátové centrum budúcnosti, ktoré umožní klientom zladiť a zdieľať fondy interoperabilných zdrojov.

V nedávno zverejnenej správe agentúry Gartner(1) sa uvádza, že „46 % našich respondentov plánuje v budúcich dvoch rokoch vybudovať jedno alebo viac nových dátových centier a 54 % ich očakáva, že budú v tomto časovom horizonte potrebovať rozšíriť existujúce dátové centrum.“ Vďaka ponuke spoločnosti HP môžu klienti rozšíriť svoju výpočtovú kapacitu rýchlejšie a lacnejšie.

Budovanie dátového centra je obrovským projektom pre každú firmu a jeho zabezpečenie jediným dodávateľom zaručuje vynaloženie optimálnych nákladov, efektivity a minimálne starosti,“ povedal Dave Cappuccio, riaditeľ výskumu v spoločnosti Gartner. „Výpočtové požiadavky zákazníkov na dátové centrá stále zvyšujú komplikovanosť procesu od návrhu po budovanie, komplexné riešenie ale pomôže klientom realizovať ich plány v požadovanom časovom horizonte a rozsahu.“

Pre neustále expandujúce portfólio podnikateľských aktivít sme potrebovali rýchlo vytvoriť nové dátové centrum, ktoré by vyhovovalo medzinárodným štandardom,“ povedal Li-Chao Tang, riaditeľ informačných technológií v spoločnosti HNA Group – veľkom čínskom konglomeráte niekoľkých podnikov, ktoré pôsobia v oblasti leteckej dopravy, turistiky, logistiky a finančných služieb. „HP nám pre nové zariadenia poskytlo ucelenú podporu s prvotriednym návrhom a technológiami dátového centra, a umožnilo nám jeho spustenie presne podľa plánu.“

Služba HP Critical Facilities Implementation konverguje technológiu so strategickým plánovaním zariadení a pokrýva všetky aspekty potrieb klienta, či už sa jedná o modernizáciu existujúceho dátového centra alebo o budovanie nového,“ povedal Rick Einhorn, celosvetový riaditeľ HP Critical Facilities Services. „V globálnom meradle klienti spoliehajú na strategický náhľad a skúsenosti HP v oblasti dátových centier, či už vo vyspelých geografických oblastiach alebo rýchlo rastúcich trhoch v Číne a Indii, kde aktuálne poskytujeme služby CFI pre rozsiahle dátové centrá.“

Návrhy viac ako štyroch miliónov metrov štvorcových zvýšených podláh

Na základe skúseností s budovaním „na zelenom poli“ a modernizáciou starších dátových centier dokáže HP ponúknuť zákazníkom vyššiu efektivitu pri návrhu a budovaní dátových centier. Čerpá pri tom zo skúseností s návrhom dátových centier s celkovou rozlohou presahujúcou 4 000 000 m2 a zo svojich rozsiahlych technologických inovácií. Vďaka tomu dokáže vytvárať špičkové integrované zariadenia a IT riešenia.

  • Komplexné odborné skúsenosti v oblasti dátových centier: HP pre klientov spravuje všetky aspekty návrhu a budovania a integruje vývoj zariadení s IT stratégiou.

  • Prispôsobené plánovanie: Klientom sa poskytuje optimalizovaný plán implementácie dátového centra, ktorý je škálovateľný a dostatočne flexibilný s ohľadom na súčasné aj budúce potreby.

  • Inovácie a vedúce postavenie v obore: HP sprístupňuje klientom špičkovú odbornosť potvrdenú mnohými úspešnými projektmi plánovania a budovania dátových centier. Medzi tieto projekty patrí aj prvé dátové centrum s certifikáciou LEED, prvé dátové centrum s certifikáciou LEED GOLD, prvé indické dátové centrum so známkou Uptime Institute Tier III a viac ako 60 zariadení vybudovaných „na zelenom poli“ vrátane 100megawattových data centier.

Neprehliadnite: