Sony uvádza HD kameru s projektorom

Tlačový servis  /  07. 03. 2011, 00:00

Už sa vám niekedy stalo, že ste sa tlačili v kruhu okolo malého displeja kamery či foťáka, keď ste chceli priateľom pustiť video a práve nebol po ruke televízor a kábel? S novou kamerou Sony HDR-PJ30 sa vám to nestane. Má totiž zabudovaný výkonný projektor, ktorý zmení akúkoľvek stenu na premietacie plátno veľké až 150 cm.

 

Pri dobrom predstavení nesmie chýbať ani priestorový zvuk, preto má kamera PJ30 výkonné stereo mikrofóny. Za premietaný obraz sa určite hanbiť nebudete - zárukou je špičkový CMOS snímač “Exmor R”, širokouhlý objektív G, optický stabilizátor, rýchly procesor Bionz, ale aj vychytávky ako zabudovaný USB kábel, automatická krytka objektívu či analýza golfového úderu Golf Shot.

 

Nové kamery Sony so vstavaným projektorom ponúkajú jedinečné možnosti prehrávania. Projektor je integrovaný do 3-palcového LCD panela, vďaka čomu je kamera naďalej malá, a k dispozícii je tak možnosť projekcie video záznamu aj fotografií na stenu či iný plochý povrch s rozmerom uhlopriečky obrazu až do 60” (pri vzdialenosti projektoru cca 6m). Stereo reproduktory s technológiou Clear Phase a digitálny zosilňovač S-Master vášmu súkromnému kinu dodajú dynamický zvuk a vy tak získate originálny priestor pre ukážku vašich diel.

 

Aby premietanie stálo za to

Okrem originálnej inovácie v podobe zabudovaného projektora sa nová kamera Sony pýši tradične elegantným dizajnom a radom vyspelých technológií. Ich špičku v kamere PJ30 stelesňuje CMOS snímač “Exmor R” so zadným podsvietením pre jedinečný výkon v podmienkach slabého osvetlenia. Kamera ponúka až 160-násobný digitálny zoom, ktorý dopĺňa 12-násobné optické priblíženie. O to, aby sa v zábere ocitlo všetko čo potrebujete sa stará detailný širokouhlý objektív G.

 

Ničím sa netrápite, len točíte

A to, aby bol obraz maximálne ostrý aj pri veľkom priblížení má na starosti optický stabilizátor obrazu Optical SteadyShot s aktívnym režimom (Active Mode). Ten odstraňuje nežiaduce efekty trasenia rúk pre výrazne stabilnejšie a dokonalejšie video dokonca aj počas chôdze. Pri natáčaní vám neoceniteľne pomôže funkcia iAUTO pre automatické a nepretržité zlepšovanie nastavení podľa okolia. Kamera má aj kopec praktických vylepšení, tak napríklad krytka objektívu sa otvára automaticky a kamera sa zapne len otvorením LCD displeja.

 

Originálne funkcie

Kamera je vybavená novou funkciou s názvom Tracking Focus, ktorá nepretržito zaostruje na pohybujúce sa objekty. Podobne ako pri funkcii Face Touch, kde si zvolíte prioritnú osobu v zábere. Prípadne môžete na displeji „zatlačiť“ na pohybujúci sa objekt v zábere (napr. pes alebo nejaké vozidlo). Kamera má okrem toho aj kopec kreatívnych funkcií ako Golf Shot pre analýzu vášho golfového švihu až na 22 záberoch.

 

Bez zvuku to nejde

Životne dôležitou súčasťou kvalitného video záznamu je optimálny zvuk. Vďaka výraznej inovácii v oblasti zvuku ponúka Sony PJ30 výnimočný zvuk. Má totiž integrovaný vysokokvalitný mikrofón pre 5.1-kanálový priestorový zvuk, stereo reproduktory s technológiou Clear Phase a digitálnym zosilňovanom S-Master, redukciou šumu a konektorom pre mikrofón či slúchadlá.

 

To, čo natočíte sa nestratí

Vždy máte prehľad o tom, čo ste natočili vďaka prehliadaču Event Browser, ktorý automaticky zoradí natočený materiál podľa udalosti. Môžete si z nich dokonca vytvárať upútavky s funkciou Highlight Playback & Share. Už nestratíte ani USB kábel, je totiž zabudovaný do kamery – dáta stiahnete hneď a nabíjanie sa výrazne zrýchli.

 

Model HDR-PJ30V s integrovanou pamäťou Flash s kapacitou 32 GB sa predáva v čiernej farbe za odporúčanú cenu 959 €.

Neprehliadnite: