LG predstavuje Cinema 3D hollywoodskym celebritám

Tlačový servis  /  07. 03. 2011, 00:00

Spoločnosť LG Electronics, ktorá je svetovým lídrom a technologickým inovátorom v domácich spotrebičoch, spotrebnej elektronike a mobilných komunikáciách, nechala svetoznáme celebrity vyskúšať svoju 3D televíziu novej generácie - LG Cinema 3DTM TV. Stalo sa tak na 26.ročníku akcie Film Independent Spirit Awards.

 

Celkom si dvojminútový 3D film pozrelo viac ako 1400 návštevníkov. Medzi nimi nechýbali známe celebrity, ako Ben Stiller, Samuel L. Jackson, Nicole Kidman, Jamie Fox alebo Jane Lynch. O 3D produkty značky LG prejavili záujem aj filmári. 3D je pre nich mladá technológia, ktorá sa neustále vyvíja. Návštevníci navyše mali možnosť porovnať rozdiely medzi LG Cinema 3DTM TV a konvenčné 3D technológií. LG Cinema 3DTM TV ponúka oveľa dokonalejší zážitok z 3D filmov. Obraz je ostrejší, jasnejší, na televízor je možné sa pozerať zo širšieho uhla. Je to také 3D, aké zákazníci skutočne chcú, a ktoré sa im páči.

 "Film Independent Spirit Award je o budúcej generácii filmárov a tiež o vizionároch filmového priemyslu. Je to teda skvelá príležitosť pre predstavenie možností našej technológie LG Cinema 3DTM TV. Tá totiž ponúka divákom oveľa viac komfortu a konečne prináša také 3D, aké zákazníci skutočne chcú. Sme hrdí, že sme svoju modernú technológiu mohli predviesť práve na tomto festivale, kde sa schádzajú nezávislí a progresívnej filmári," uviedol Martin Malý, tlačový hovorca spoločnosti LG Electronics CZ.


LG Cinema 3D používa podobnú technológiu, akú môžete vidieť v 3D kinách. Okuliare pre 3D obraz nepotrebujú žiadnu aktívnu synchronizáciu, vďaka čomu môže divák sledovať obraz z akéhokoľvek uhla a vzdialenosti. Obraz nebliká, nespôsobuje pálenie očí, ani bolesť hlavy, ako to niekedy býva u produktov iných výrobcov. Ďalšou výhodou je, že 3D okuliare sú veľmi lacné. Technológia LG Cinema 3DTM TV pripravuje obraz zvlášť pre pravé a zvlášť pre ľavé oko. Okuliare potom zabezpečia, že do každého oka sa dostáva ten správny obraz, a tým vzniká 3D dojem.

Neprehliadnite: