Nové slovenské slovníky (2011.02.28) pre OpenOffice.org

Július Pastierik  /  10. 03. 2011, 00:00

5.3.2011 boli zverejnené nové verzie slovenských slovníkov pre OpenOffice.org.

Ako darček k novej slovenskej verzie OpenOffice.org 3.3.0 môžeme považovať takmer paralelné vydanie nových slovenských slovníkov (verzia 2011.02.28) pre tento kancelársky balík.

Pre nových používateľov OpenOffice.org pripomíname, že slovenské slovníky sú distribuované tromi rôznymi rozšíreniami. Rozšírenie, ktoré je k dispozícii na extensions.services.openoffice.org/project/dict-sk je určené pre tých používateľov, ktorí nepotrebujú každodenné aktualizácie slovníka synoným a antoným. Rozšírenie predstavuje slovník „dict-sk“, ktorý obsahuje všetky slovenské slovníky (slovník pre delenie slov, slovník pre kontrolu preklepov a slovník synoným a antoným) spolu.

Ďalšie rozšírenia sú k dispozícii na www.sk-spell.sk.cx/openofficeorg-sk. Slovník pre delenie slov a slovník pre kontrolu preklepov „sk-spell-hyph“ je v tejto časti zhodný so slovníkom „dict-sk“. Slovník synoným a antoným „Slovak-Thesaurus“ je generovaný každodenne a je určený pre tých používateľov, ktorí s ním pracujú veľmi často a potrebujú jeho pravidelné (každodenné) aktualizácie.

Neprehliadnite: