Nová štúdia AVG odhaľuje kľúčový pohľad do malých a stredne veľkých firiem a ich IT bezpečnosti

Tlačový servis  /  04. 03. 2011, 00:00

AVG Technologies, výrobca svetovo najpopulárnejšieho antivírusového systému, ktorý je k dispozícii zadarmo, publikoval štúdiu skúmajúcu, ako môže malé a stredné podniky zasiahnuť narušenie ich IT bezpečnosti.

 

Výsledky ukázali, že malé a stredne veľké firmy investujú veľké čiastky do nákupu technológií, ale neuvedomujú si možné riziká, prípadne nemajú dostatočnú kapacitu na boj proti nim.

AVG sa pri vedení tohto celosvetového prieskumu medzi malými a stredne veľkými firmami spojila so spoločnosťou GfK a na účely výskumu vybrala spoločnosti do 100 zamestnancov, ktoré majú aspoň jeden počítač. Diskutované témy zahŕňali technológiu, IT bezpečnosť a priority, ktoré majú malé a stredne veľké podniky v oblasti starostlivosti o svoje IT a bezpečnosť. Všeobecne povedané, malé a stredné firmy sa už dostávajú z ekonomického spomalenia a sú optimistické, čo sa vyhliadok do budúcnosti týka. Inými slovami, 2 z 3 opýtaných firiem plánujú v nasledujúcich 5 rokoch expandovať. Ďalšie kľúčové poznatky boli:

  • Viac ako tri štvrtiny opýtaných spoločností uvedli, že IT je pre ich podnikanie podstatné

  • 2 z 3 firiem vidí IT ako kľúč k fungovaniu svojho podnikania

  • Viac ako polovica firiem nemá prístup k IT expertom

  • V tejto chvíli využíva 1 firma zo 7 externé služby s tým, že 67 % z nich do budúcnosti zvažuje využívanie cloudových služieb

  • 77 % si uvedomuje, že narušenie ich bezpečnosti by mohlo mať významný dosah na ich podnikanie

  • 1 firma zo 7 nepoužíva žiadnu IT bezpečnostnú ochranu

Štúdia taktiež odhalila, že malé a stredne veľké firmy všeobecne sú z hľadiska nových technológií inovatívne a dychtivo sa snažia ich aplikovať. Cloudové služby sú predovšetkým veľmi atraktívne z toho dôvodu, že hosťované služby robia IT jednoduchšie spravovateľné a použiteľné. Čo sa týka online hrozieb, tak 1 z 10 spoločností si vôbec nie je vedomá akejkoľvek hrozby, zataiľ čo ostatní sú len oboznámení s tým, že vírusy a spyware existujú.

Malé a stredne veľké firmy využívajú výhody špeciálnej ponuky AVG Business Edition. Keď si zakúpia novú business licenciu, AVG im poskytne ochranu aj na tú dobu, kým im vyprší licencia konkurenčného antivírusu, ktorý zatiaľ používajú. Ako bonus dostane spoločnosť ku každej zakúpenej business licencii aj jednu licenciu na domáce použitie pre svojich zamestnancov. Táto ponuka platí do 30. júna 2011 a môžete ju nájsť na www.avg.com.

„Výskum ukázal, že malé a stredne veľké firmy dbajú na implementáciu IT bezpečnostných riešení, ktoré im zaistia správny objem zabezpečenia, nenarušia ich obchodný výkon a budú dobre fungovať,“ povedal Petr Kouřil, marketingový manažér AVG pre Českú republiku a Slovensko. „Spoľahlivé riešenie ich IT bezpečnosti je pre ne príťažlivé a bude efektívne chrániť ich podnikanie pred celým radom bezpečnostných hrozieb.“

Neprehliadnite: