GFI uvádza nový GFI EventsManager 2011

Tlačový servis  /  03. 03. 2011, 00:00

Spoločnosť GFI Software, popredný poskytovateľ infraštruktúry pre malé a stredne veľké podniky (SMB), ohlásila aktualizáciu svojho populárneho produktu GFI EventsManager 2011, ktorá rieši oblasť podnikového riadenia logov (log manažment). Nová verzia prináša podporu auditovania pre databázové systémy Oracle 9i, 10g a 11g, ďalej potom urýchľuje optimalizáciu spracovania pravidiel a ponúka tiež nové HTML reporty.

 

GFI EventsManager pomáha administrátorom so zberom a správou obrovského množstva denne generovaných udalostí, so splnením zákonných požiadaviek v oblasti správy logov a minimalizáciou bezpečnostných rizík. GFI EventsManager ponúka centralizované sledovanie logov v reálnom čase a schopnosť analyzovať a odreportovať vyhľadané udalosti. Tento softvér podporuje spracovanie širokého radu formátov, ako sú W3C logy, udalosti systému Windows, správy Syslog a SNMP Traps, generované napríklad stanicami, servermi, firewallmi, rutermi, senzormi, ale aj ďalšími zariadeniami. S podporou zariadení od známych výrobcov aj zákazníckych zariadení dokáže GFI EventsManager monitorovať udalosti generované širokým radom hardvérových zariadení, informuje o prevádzkovom stave každého z nich a zbiera informácie, ktoré je potrebné poznať.

„Na základe našich skúseností je zrejmé, že riadeniu logov sa v súčasnosti riadne nevenuje väčšina spoločností a organizácií v Slovenskej republike,“ povedal Martin Říha, riaditeľ pre stratégiu GFI Česká republika a Slovensko. „Systematický prístup, ktorý nie je zatiaľ veľmi rozšírený, sa objavuje najčastejšie v tých organizáciách, ktoré núti k tomuto prístupu audítor alebo nejaká norma či právna úprava, typicky v odvetví zdravotníctva, bankovníctva či štátnej správy. Veľmi zaujímavou ale začína byť táto oblasť pre pomerne novú skupinu – poskytovateľov služieb typu Cloud. Títo poskytovatelia sú zodpovední za obsah, ktorý sa ocitá na ich serveroch a v prípade napríklad distribúcie nevhodného obsahu z ich zariadení sa bez preukázania a dokazovania pomocou logov môžu dostať do nepríjemných právnych či trestných a následne i finančných problémov.“

Produkt GFI EventsManager pomáha podnikom v týchto oblastiach:

 

  • Zabezpečenie siete a IS: detekcia prienikov a narušenie bezpečnosti

  • Právna zhoda: pomoc pri dosiahnutí zhody s právnymi a priemyselnými normami

  • Monitoring stavu systému: proaktívne monitorovanie serverov

  • Forenzná analýza: prehľadný zdroj informácií pre prípad, kedy sa „niečo stane“

 

„S narastajúcou podnikovou agendou zaisťovanou počítačovými technológiami vzrastajú aj riziká a možné straty. Log manažment predstavuje nástroj, bez ktorého sa čoskoro nezaobíde žiadna firma, ktorá potrebuje zaistiť bezpečné fungovanie firmy, vyhovieť compliance požiadavkám a zaistiť si dostatočnú právnu ochranu firmy a jej reputáciu vďaka adresnejšiemu určeniu užívateľskej zodpovednosti,“ dodáva Martin Říha.

Neprehliadnite: