HP vďaka integrácii produktov 3PAR Utility Storage rozvíja škálovateľný cloud computing

Tlačový servis  /  02. 03. 2011, 00:00

Spoločnosť HP dnes oznámila integráciu storage produktov 3PAR Utility do portfólia HP Converged Infrastructure, čo prináša významné zjednodušenie škálovateľného cloud computingu. Zároveň uviedla nové úložné riešenia pre virtualizáciu a deduplikáciu dát.

 

Táto integrácia umožňuje zákazníkom optimalizovať poskytovanie služieb cloudu špeciálnymi funkciami, ako sú napr. automatické členenie úložísk na rôzne vrstvy pre zabezpečenie ich lepšieho výkonu alebo tzv. tenké úložisko zamedzujúce predimenzovaniu kapacity.

Zákazníkom, ktorí usilujú o konsolidáciu úložného hardvéru a potrebujú reagovať na explozívny rast dát, umožňuje nová integrácia riešiť obe výzvy konvergovaným blokovým aj súborovým úložiskom v jedinom diskovom poli. HP okrem toho zjednodušuje správu dát riešeniami postavenými na konvergovaných úložných, serverových a sieťových platformách, a poskytuje tak klientom jednotnú správu s nižšími nákladmi na vlastníctvo.

„Pre našich zákazníkov bude cesta do cloudu jedným z najzásadnejších prechodov v tomto desaťročí,“ povedal Ľuboš Hlinka, riaditeľ divízie ESSN, HP Slovakia. „Produkty HP 3PAR Utility Storage prinášajú novú úložnú architektúru navrhnutú pre optimálnu prevádzku cloudových služieb. Integrácia produktov 3PAR s technológiami HP Converged Infrastructure prebieha nad očakávanie rýchlo, a preto čoskoro ponúkneme našim klientom úroveň agility a efektivity, akú doteraz nezažili.“

Úložné prostriedky pre cloud

Rastúce presadzovanie verejných aj privátnych cloudov núti IT organizácie a poskytovateľov služieb k novému pohľadu na návrh infraštruktúry. Dosiahnutie agilnosti a výkonnosti vyžadovanej službami cloudu si žiada dokonalú integráciu počítačov, úložísk a sieťových prvkov a samozrejme tiež centralizovanú správu.

V záujme automatizácie a zjednodušenia prevádzky cloudových úložísk pre viacerých nájomcov je teraz možné produkty HP 3PAR Utility Storage plne spravovať v rámci architektúry HP CloudSystem – najucelenejšieho systému pre budovanie a poskytovanie služieb naprieč privátnymi, verejnými a hybridnými cloudovými prostrediami. Kombinácia produktov 3PAR a systému HP CloudSystem umožňuje klientom skrátiť dobu potrebnú na nasadenie cloudových aplikácií z dní na niekoľko krátkych minút,(1) desaťnásobne zvýšiť prevádzkovú účinnosť správy úložísk a až o 50 % znížiť náklady na úložné technológie.(2)

Na pozíciu vysoko výkonného diskového poľa pre súborové dáta v cloude zvolila spoločnosť HP riešenie HP X9300 Network Storage Gateway, postavené na technológii IBRIX a ideálne pre použitie s úložnými systémami HP 3PAR. Kombináciou podpory tenkých úložísk v produktoch 3PAR Utility Storage s funkciami riešení X9300 Network Storage System pre vrstvenie úložísk a migráciu dát možno dosiahnuť až 50% obmedzenie kapacitných nárokov.(3)

Konvergencia úložísk, serverov a sieťových technológií pre HP BladeSystem
Firmy, ktoré chcú naplno využiť svoje investície do virtuálnych serverov a stolových počítačov, ocenia novo uvedené riešenie HP P4800 G2 SAN. Pretože je zabudované v skrini HP BladeSystem c7000, nepotrebuje model P4800 externú úložnú sieť, čo znižuje náklady na sieťové vybavenie až o 65 %.(4) Možnosť jednotnej správy serverov, úložísk a siete znamená až 40% nárast produktivity.(5) V novom riešení HP P4800 G2 SAN pracuje software SAN/IQ 9.0 so zdokonalenou podporou technológie VMware vStorage API for Array Integration (VAAI); to prispieva k výrazne rýchlejšiemu chodu funkcií VMware – napríklad klonovanie je až o 95 % rýchlejšie a pritom až o 94 % znižuje záťaž serverov VMware ESX. Vďaka tomu môžu zákazníci až šesťnásobne zvýšiť hustotu virtuálnych počítačov na úložnú jednotku.(6)

Efektívnejšia ochrana dát

Strmý rast množstva digitálnych dát núti firmy k hľadaniu spôsobov, ako efektívnejšie spravovať informácie. Zálohovacie riešenie HP D2D4324 Backup System s deduplikačnou technológiou StoreOnce, ktorá bola vyvinutá v HP Labs, umožňuje zákazníkom zálohovať až 1,4 petabajtu dát len s 96 terabajtmi fyzickej diskovej kapacity. Výrazne tak šetrí náklady na úložisko pre diskové zálohovanie – až o 95 %.(7)

Konvergencia infraštruktúry a aplikácií urýchľuje nasadenie

Obrovské objemy správ, veľké prílohy a multimediálne súbory majú značný dopad na schopnosť IT organizácií poskytovať koncovým užívateľom služby posielania správ. HP dnes oznámilo okamžitú dostupnosť konvergovaného riešenia HP E5000 Messaging System pre Microsoft® Exchange Server 2010, v ktorom sú integrované servery, dátové úložiská, operačný systém a sprievodca konfiguráciou serveru Exchange 2010. Pracovníci IT oddelení môžu vďaka tomu urýchliť až o 75 % nasadenie a dokážu podporovať veľké emailové schránky s nižšími nákladmi na užívateľov.(8)

Ceny a dostupnosť

Cena riešenia HP P4800 G2 SAN začína na čiastke 99 500 €, resp. 6 300 €, v prípade HP D2D Backup System; tieto produkty sú už k dispozícii v sieti obchodných partnerov spoločnosti HP. Cena konfigurácie E5300 s 500 schránkami bola stanovená na 26 930 €,, konfigurácia E5500 s 1 000 schránkami začína na čiastke 31 065 € a konfiguráciu E5700 s 3 000 schránkami si môžu zákazníci zakúpiť za cenu od 50 295 €.

Neprehliadnite: