Jarné inšpirácie s kvetináčmi Mareta a Calimera

Tlačový servis  /  01. 03. 2011, 00:00

Ak sa už neviete dočkať jari a prísľubu teplejších dní , tak práve Vám prináša český výrobca samozavlažovacích kvetináčov, spoločnosť Plastia, tipy ako si vytvorit jarnú náladu u Vás doma.

 

Na jari upútava predovšetkým pestrosť farieb prebúdzajúcej sa prírody. Tráva je jasnozelená, kvety rašiacich púčikov sa sfarbujú do ružova, krokusy žiaria žltou či fialovou farbou. Po pochmúrnej a dlhej zime pôsobia tieto vnemy ako čistá energia. Vďaka širokej škále farieb kvetináčov Calimera a Mareta si môžu pestovatelia preniesť energiu do bytu alebo domu skôr ako jar zaznamená aj príroda. Možnosť kombinovať jednotlivé farbyčastí kvetináčov a truhlíkov Mareta či kvetináčov Calimera umožňuje milovníkom veselých farieb vytvoriť si kvetináče podľa svojho vkusu. Farby majú pre ľudskú psychiku dôležitý význam, každá farba totiž vysiela svoje chrakteristické lúče, ktoré majú na náš organizmus a duševný život nepopierateľný vplyv.

„Kvetináče Mareta a Calimera majú široké využitie pri aranžovaní dekorácií. Môžeme ich využiťpri príprave slávnostnej tabule, skrášlenia interiéru aj exteriéru alebo k vyšperkovaniu zimnej záhrady,“ hovorí Lenka Novotná, konateľka spoločnosti Plastia. „Samozrejmosťou kvetináčov Plastia je okrem príťažlivého dizajnu aj funkčnosť. Vďaka špeciálnemu samozavlažovaciemu systému je o rastliny postarané dokonca aj v dobe neprítomnosti pestovateľa a majú tak potrebnú vlahu,“ dodáva Lenka Novotná.

Kvetináče a truhlíky Mareta sú dostupné v širokej škále farebných variácií a ponúka kombinácie „tón v tóne“ ako ružová s vínovočervenou alebo slonová kosť svetlá a tmavá. Pripúšťa ale aj viacfarebné varianty od tarakoty, cez čokoládu a bronz až po farbu bielu či svežu zelenú. Kvetináč Mareta sa skladá z dvoch hlavných častí: spodnej nádobys rezervoárom vody a horná časť pre zasadenie rastlín. Kvetináč vytvoríte ich spojením. Nádoby sú odolné proti vplyvom počasia. Květináč Mareta obsahuje Závesnú retiazku, ktorá umožňuje zavesiť nádobu s kvetinami nazáhrade, balkóne alebo vstupe do domu.

Základné farebné kombinácie Mareta:

  • Slonová kosť svetlá + slonová kosť tmavá

  • Zelená svetlá + zelená tmavá

  • Ružová + vínovočervená

  • Antracit tmavý + antracit svetlý


MOC kvetináča Mareta je 6,39 EUR a podlhovastého kvetináča Mareta je 11,99 EUR.

Kvetináče Calimera su počinom spoločnosti Plastia a českého dizajnéra Jana Čtvrtníka, ktorý sa zameral na estetickú stránku kvetináča. Spoločnosť Plastia zohľadnila stránku funkností, tak aby mali kvetiny dostatok vlahy, zeminy a vzduchu, ktorý k životu potrebujú. Calimera je vyrábaná v pätnástich farebných kombináciách, obvyklých i netradičných.

 

Doporučená maloobchodná cena kvetináča Calimera je 14 EUR.

Neprehliadnite: