Podanie telegramu telefonicky, faxom, ďalekopisom

Tlačový servis  /  09. 07. 2003, 00:00

V aktuálnom čase konania promócií a posielania blahoprajných telegramov Slovenské telekomunikácie, a.s., informujú o možnostiach využitia telegrafnej služby.

Telefonické podávanie telegramov na èísle 12127 je zabezpeèované spoloènosou Slovenské telekomunikácie, a.s., v èase od 06,00 hod. do 21,00 hod. v pondelok až nede¾u. V èase od 21,00 hod. do 06,00 hod. je telefónna linka 12127 neprístupná. Telegramy podané faxom, ïalekopisom, príp. e-mailom (pri jednorazových hromadných podaniach) v spomínanom noènom èase pracovníci spoloènosti spracujú po 06,00 hod. nasledujúceho dòa.

Podanie telegramu na poštách
Pod¾a zmluvy Slovenských telekomunikácií, a. s., so Slovenskou poštou, š. p., sú všetky pošty povinné prija telegram a zabezpeèi jeho odovzdanie Slovenským telekomunikáciám, a.s., na ïalšie spracovanie.

Doruèovanie telegramov je pod¾a Všeobecných obchodných podmienok ST, a.s., na poskytovanie Telegrafnej služby nasledovné:
telegramy na ozdobných telegramových blanketách sú doruèované výhradne Slovenskou poštou, š. p.
obyèajné telegramy sú doruèované buï telefonicky, faxom, ïalekopisom alebo prostredníctvom zmluvných doruèovate¾ov všade tam, kde má naša spoloènos doruèovate¾a. Do obcí, kde Slovenské telekomunikácie, a.s., nemajú zmluvného doruèovate¾a a nie je možné telegram doruèi telefonicky, faxom ani ïalekopisom, sú telegramy doruèované Slovenskou poštou, š.p.

Dodacie lehoty telegramov telegramy, ktoré majú predpoklady na dodanie telefonicky, faxom alebo ïalekopisom sa dodávajú v èase od 06,00 hod. do 22,00 hod. a budú dodané do 8 hodín.

Telegramy, ktoré môžu by doruèené zmluvným doruèovate¾om sa dodávajú v èase od 07,00 do 19,00 hod. a budú dodané do 12 hodín.
telegram doruèovaný Slovenskou poštou, š.p., sa považuje za doruèený okamihom podania zásielky na pošte a to najneskôr do 12-tich hodín.


Uvedené lehoty sa poèítajú od doby podania telegramu. Do uvedených lehôt sa nepoèíta: 
pri telegramoch dodávaných telefonicky, faxom alebo ïalekopisom doba od 20,00 do 06,00 hod.;
pri doruèovaných telegramoch zmluvným doruèovate¾om doba od 19,00 hod. do 07,00 hod.;

V prípade, že dodávacia telegrafná stanica nemá úradné hodiny v dòoch pracovného pokoja a štátom uznaných sviatkov a v obci nemajú Slovenské telekomunikácie, a.s., zmluvného doruèovate¾a, je telegram doruèený v prvý nasledujúci pracovný deò.

Popísané spôsoby doruèovania telegramov sú štandardom vo väèšine európskych krajín, napr. Ve¾ká Británia, Dánsko, Francúzsko, Èeská republika, Belgicko, Grécko, Holandsko, Litva, Írsko.

Neprehliadnite: