Samsung prináša nové portfólio výrobkov pre inteligentnejší život

Tlačový servis  /  24. 02. 2011, 00:00

Nový rad výrobkov kladie dôraz na inteligentné funkcie, vylepšené možnosti 3D zobrazenia a prelomový dizajn.

 

V rámci európskeho summitu „Samsung European Forum 2011“ spoločnosť Samsung predstavila „inteligentnejší“ prístup k výrobkom pre domácu zábavu a uviedla tak rozšírené portfólio inteligentných televízorov, prehrávačov Blu-ray diskov, kompletných 3D riešení a systémov pre domácu zábavu. Vychádzajú zo zásady spoločnosti vytvárať výrobky, ktoré umožňujú „žiť inteligentnejšie“. Kombinácia inteligentných funkcií a elegantného dizajnu so širokou ponukou špičkových charakteristík, vrátane zdokonalených schopností 3D televízorov a Blu-ray prehrávačov, je teraz v ponuke už od najnižších modelov. Portfólio výrobkov značky Samsung na rok 2011 obsahuje doposiaľ najucelenejšiu ponuku navzájom prepojiteľných televízorov a ďalších zariadení, ktorá má podporiť snahu o poskytnutie maximálneho zážitku v 2D, 3D, HD a pripojenie z pohodlia domácnosti.


Vlajkovou loďou súčasného radu pre inteligentnejší život je portfólio LED a plazmových televízorov Samsung, ktoré sú v súčasnosti všetky vybavené funkciou tzv. Samsung Smart Hub. Ide o akýsi rozcestník poskytujúci ľahký prístup k obľúbenej hudbe, hrám, filmom, TV show, obrázkom a v podstate akémukoľvek obsahu online alebo na sieťovo prepojených pamäťových médiách. Medzi najdôležitejšie funkcie Smart Hub patrí:


• Samsung Apps – prvý archív s aplikáciami na báze HDTV, celosvetovo ponúka približne 400 platených aj voľne prístupných aplikácií, ktoré umožňujú používateľom pripojenie k programom podľa vlastného záujmu – či už ide o šport, zábavu, informácie, hry, či sociálne siete.

• Search All – nástroj, vďaka ktorému môžete ľahšie vyhľadávať požadovaný obsah vo svojej televízii alebo na inom pripojenom pamäťovom médiu s certifikáciou DLNA, v ďalších počítačoch v rámci siete a v mobilných zariadeniach, na internete a v rámci služieb videa na požiadanie (VOD).
• Your Video – nástroj, ktorý generuje odporúčania na základe histórie relácií sledovaných daným užívateľom.

• Web Browser – internetový prehliadač, ktorý umožňuje prehliadanie webu v plnom rozsahu priamo prostredníctvom televízie.

• Social TV – nástroj, vďaka ktorému môžete jednoduchšie chatovať s priateľmi aj rodinou v reálnom čase pri sledovaní toho istého televízneho obsahu, čo umožňuje integrácia so sociálnymi sieťami, ako sú Facebook, Twitter a Google Talk.


Inteligentnejšie a štýlovejšie technológie

Zatiaľ neobyčajnými možnosťami prístupu k obľúbenému obsahu médií a zdieľaným pamäťovým zariadeniam, začínajú inovované LED a plazmové televízory spoločnosti Samsung novú éru, v ktorej obývacia izba spojí rodinu a technológie tak, ako nikdy predtým. Spoločnosť Samsung rozšírila schopnosti svojich výrobkov pre rok 2011 – 3D a ďalšie inteligentné funkcie sa stali súčasťou ďaleko väčšieho množstva modelov LED a plazmových televízií i Blu-ray prehrávačov, vďaka čomu teraz môžu spotrebitelia vniesť prvky „inteligentnejšieho života“ do svojich domovov bez ohľadu na cenovú kategóriu výrobku.


Táto filozofia je spoločná pre celé portfólio spoločnosti Samsung pre rok 2011, vrátane LED a plazmových televízií. Všetky tieto produkty sú vybavené ultratenkými rámami, ponúkajú rozsiahlejšie možnosti prístupu k zábave v pripojených médiách a tiež funkciu Smart Hub. K novinkám v plazmových televízoroch Samsung sa taktiež pridáva najnovší dizajnový prvok nazvaný Plasma +1 dizajn, ktorý v porovnaní s vlaňajšími produktmi rozširuje viditeľnú uhlopriečku obrazovky o 1 palec. Spotrebitelia tak môžu sledovať väčší obraz bez toho, aby sa zväčšil samotný prístroj.

 

Ďalším dôkazom schopnosti návrhárov Samsung vytvoriť elegantný dizajn je v rámci modelového roku 2011 rad výrobkov pre domáce kino, kam patrí podmanivý kubický dizajn systému domáceho kina HT-D7100 aj módne reproduktory v tvare vodnej kvapky. Sú súčasťou systému HT-D7200. Spoločne umožňujú vytvorenie komplexného „ekosystému“ pre domácu zábavu, ktorý je moderný, atraktívny a zároveň podporuje inteligentné funkcie.

„Inteligentnejší" život s pripojením podporuje aj nový bezdrôtový router Samsung, vďaka ktorému majú spotrebitelia možnosť získať zo svojich televízorov a ďalších zariadení maximum. Router CR-SWR110 sa môže pochváliť Samsungom patentovanou funkciou One Foot Connection, ktorá zabezpečí bezdrôtové pripojenie k televízii či inému kompatibilnému zariadeniu z modelového radu Samsung 2011 do vzdialenosti jednej stopy, t.j. asi 30 cm. Hneď, ako je pripojenie naviazané, možno router po byte ľubovoľne prenášať bez toho, aby sa spojenie prerušilo. Spotrebiteľ tak získa možnosť ľahšieho prístupu k širšej ponuke zábavy na svojich zariadeniach bez nutnosti dodatočného pripájania káblom.


Vylepšená ponuka 3D zariadení a ďalších doplnkov

V roku 2010 sa stala spoločnosť Samsung so svojou celosvetovo prvou plne HD 3D LED TV pionierom hnutia 3D. Televízorov 3D sa predalo viac než 2 milióny a spoločnosť obsadila 60 percent celosvetového trhu. V tomto roku Samsung ako priekopník 3D technológií prináša najčerstvejšie televízne inovácie, a ďalej tento trend potvrdzuje uvedením rozšíreného modelového radu 3D prehrávačov Blu-ray diskov a ďalšími doplnkami. Sem patria vlajkové výrobky tohto segmentu, Blu-ray prehrávače D8900 a D7500. Všetky nové Blu-ray produkty majú taktiež k dispozícii funkciu Smart Hub a inteligentné funkcie určené pre Blu-ray. Okrem toho nijako nezaostávajú v estetických parametroch štýlového dizajnu Samsung. Blu-ray D7500 je najtenším prehrávačom Blu-ray diskov na svete. Predstavuje tak funkčnú eleganciu v priestorovo úspornom nástennom prevedení, ktorým však neutrpela kvalita obrazu.


Obývacia izba sa postupne stáva mediálnym i zábavným centrom domácnosti, a preto spoločnosť Samsung prepracovala svoj systém domáceho kina tak, aby lepšie vyjadroval nové prostredie domácej zábavy. Výrobky spoločnosti Samsung pre rok 2011 v oblasti domácej zábavy boli vyvinuté tak, aby vyhovovali neustále narastajúcej požiadavke spotrebiteľov na tieto zariadenia a poskytovali zážitok porovnateľný s kinom. Mnohé z týchto výrobkov podporujú 2D aj 3D a bezdrôtové funkcie spojené so špičkovou kvalitou zvuku, aby dokázali pokryť celú šírku obsahu, ktorý sú dnes ľudia zvyknutí sledovať v domácom prostredí. Spoločnosť Samsung uviedla výrobky vybavené novou schopnosťou „3D Sound“, ktorá synchronizuje zvuk a obraz na dosiahnutie zvukového efektu, ktorý vás pohltí, obklopí zo všetkých strán, a „pohybuje“ sa spoločne s trojrozmerným obrazom.


Príslušenstvo pre maximálny zážitok

V roku 2011 vstúpila spoločnosť Samsung na celkom novú pôdu so svojim riešením Total 3D Solution, ktoré zahŕňa štyri rôzne modely 3D okuliarov od základného po špičkový, novú bezdrôtovú nabíjačku Samsung SWC-1000A a televíznu kameru certifikovanú pre Skype™, ktorá umožňujúcu videohovory prostredníctvom televízie Samsung v HD kvalite bez použitia slúchadiel či videokamery.


Za zmienku stoja nové 3D okuliare Samsung, ktoré boli navrhnuté v spolupráci s rakúskou luxusnou značkou okuliarov „Silhouette“, vážia niečo málo cez 25 g, a sú tak najľahšími aktívnymi 3D okuliarmi na svete. Spoločnosť Samsung taktiež skrátila dobu odozvy LCD a zlepšila tak kontrastný pomer. Výsledný trojrozmerný obraz je jasnejší, znižuje zdvojovanie obrazu (tzv. duchov), a tým aj únavu očí pri sledovaní. Nové aktívne 3D okuliare Samsung sú dokonca k dispozícii aj pre ľudí, ktorí nosia dioptrické okuliare. Buď môžu využiť špeciálne 3D dioptrické šošovky, alebo si ponechať svoje bežné okuliare a využiť nový špeciálny dizajn bočníc 3D okuliarov, ktoré sa nasadia na LCD rám a umožnia tak väčšiu mieru pohybu. Dokonalým doplnkom pre rodinné potreby sledovania v 3D je potom nová bezdrôtová nabíjačka Samsung v podobe elegantného čierneho valca vo vysokom lesku, ktorá dokáže naraz nabiť až štvoro aktívnych 3D okuliarov.

Neprehliadnite: