Tankovacie karty čaká inovácia

Tlačový servis  /  23. 02. 2011, 00:00

Spoločnosť Logica, popredný dodávateľ konzultačných a IT služieb, uzavrela partnerstvo s FleetCor Technologies Inc. (NYSE:FLT). FleetCor celosvetovo pôsobí ako významný nezávislý poskytovateľ špecializovaných platobných produktov a služieb.

 

Spoločná ponuka oboch firiem vyhrala výberové konanie na zákazku v hodnote 300 miliónov eur pre spoločnosť Shell. Kontrakt uzavretý na 10 rokov obsahuje podporu programu tankovacích kariet pre firemných zákazníkov v Európe a Ázii.

Tankovacie karty (business-to-business) ponúkajú firmám prevádzkujúcim vozový park bezpečný a cenovo efektívny spôsob platby za pohonné hmoty a ďalšie cestné služby.

V spolupráci so spoločnosťou FleetCor zabezpečí Logica technologickú platformu a základné obchodné procesy, ktoré umožnia spoločnosti Shell prevádzkovať služby tankovacích kariet. Platforma na spracovanie kariet Global FleetNet (GFN) od spoločnosti FleetCor bude slúžiť ako základ ponuky Shell pre firemných zákazníkov.

Logica bude spravovať doterajší systém spoločnosti Shell a nahradí ho novým, vyvinutým na báze GFN. Pilotná fáza projektu bude prebiehať do apríla 2012 a úplne funkčný systém bude k dispozícii do konca roku 2013. Logica a FleetCor budú potom prevádzkovať systém ako riadenú službu spoločnosti Shell. Nový systém umožní Shellu rásť pomocou rýchleho zavádzania inovácií v oblasti spracovania kariet a vylepšení súvisiacich obchodných procesov.

Shell patrí celosvetovo k hlavným poskytovateľov tankovacích kariet. Spoločný projekt sa bude realizovať v 35 európskych a ázijských krajinách.

Andy Green, výkonný riaditeľ spoločnosti Logica, o víťazstve v tendri povedal: „Získanie tohto kontraktu ukazuje, že s našimi klientmi dokážeme realizovať komplexné projekty v mnohých krajinách. Spoločnosť Logica rozumie potrebám ropného a plynárenského priemyslu a má skúsenosti s procesmi spracovania platobných aj tankovacích kariet. Vďaka tomu všetkému dokážeme vyvinúť pre Shell riešenie, ktoré umožní ďalší rozvoj ich služieb.“

Uzavretá dohoda je pre spoločnosť Logica významným krokom v jej snahe poskytovať riadené služby pre ropný a plynárenský priemysel. Môže znamenať prínos aj pre ďalšie subjekty podnikajúce v rámci dodávateľského reťazca tankovacích kariet, napríklad pre ropné a plynárenské spoločnosti a distribútorov pohonných hmôt. Pre FleetCor kontrakt predstavuje rozšírenie existujúcich aktivít v oblasti outsourcingu tankovacích kariet, ktorý poskytuje popredným svetovým dodávateľom pohonných hmôt.

Neprehliadnite: