iPad 2 už o pár dní?

Peter Funka  /  24. 02. 2011, 09:43

Trh s tabletmi ovláda Apple s iPadom. Objaví sa jeho očakávaný nasledovník už čoskoro?

Apple už má na svedomí jeden tablet, ktorý zožal úspech na celom svete – iPad. Tento tablet oživil záujem o tieto prístroje natoľko, že aj výrobcovia, ktorí sa na tablety vôbec nešpecializovali, ich začali predstavovať a predávať – menujme napríklad Motorolu, Research In Motion (BlackBerry) či HP.

Už dlhšiu dobu sa ale špekuluje o nasledovníkovi iPadu – všeobecne sa zaužívalo pomenovanie iPad 2, no názov nie je istý. Apple samozrejme mlčí, ale bez vetra sa ani lístok na strome nepohne. A práve Apple by mohol potrebovať oznámenie, ktoré by opäť zdvihlo cenu jeho akcií, ktoré klesli po tom, čo Steve Jobs odišiel na zdravotnú dovolenku.

A včera Apple rozposlal pozvánky vybraným médiám na bližšie nešpecifikovanú konferenciu v Los Angeles, ktorá sa bude konať 2. marca. Všeobecne sa teda očakáva, že Apple práve v tento dátum oznámi iPad 2, ktorý by mal byť v mnohom vylepšený.

Čo máme od nového tabletu očakávať? Tešiť sa môžeme na lepší displej (technológia Retina ako pri iPhone 4), lepší fotoaparát či výkonnejší procesor – celkom možný je variant s dvomi jadrami. Hovorí sa aj o webkamere na čele iPadu pre videotelefonovanie, či dokonca o zadnej strane z uhlíkových vlákien pre nižšiu hmotnosť.

Druhého marca teda Apple takmer určite oznámi iPad 2. Otázkou stále ostáva, kedy pôjde tablet do predaja. Nový tablet sa začne predávať celkom určite tento rok a očakávame, že ho Apple neodsunie až na vianočný trh. Reálny teda ostáva dátum v apríli či máji, avšak stačí počkať už len 1 týždeň a dozvieme sa presný termín začatia predaja.

zdroje: mashable.com, (2)

Neprehliadnite: