Najlepší hráči PC hier budú po rokoch opäť súťažiť o titul Majstra ČR

Tlačový servis  /  22. 02. 2011, 00:00

Po vyše trojročnej pauze budú môcť tento rok všetci milovníci počítačových hier opäť súťažiť o titul najlepšieho hráča Českej republiky. Na aprílovom finále turnaja sa zíde viac ako 150 hráčov z ČR i Slovenska. Jednou z hlavných cien pre víťaza je počítač HAL3000 DreamPC za 100 000 Kč.

 Majstrovstvá sa pri svojej obnove dočkali hneď niekoľkých zmien. Oproti minulým ročníkom sa bude záverečný turnaj konať už na jar, konkrétne 22. – 24. apríla. Brnianske výstavisko navyše vystrieda novo zrekonštruovaný Kongres hotel Jezerka, ktorého poloha je ideálna pre hráčov zo všetkých kútov republiky.

„Po páde veľtrhu Digitex tu neexistuje žiadny turnaj, na ktorom by sa sústredilo väčšie množstvo hráčov. Preto sme sa pri výbere miesta sústredili najmä na kvalitu zázemia. Fanúšikom navyše umožníme celú akciu sledovať prostredníctvom streamovaného vysielania PLAYzoneTV,“ hovorí hlavný organizátor turnaja Lukáš Pleskot zo spoločnosti PLAYzone.

V súčasnosti je naplánovaná účasť hráčov hier Counter-Strike 1.6 (80 hráčov), Counter-Strike: Source (40 hráčov), FIFA 11 (16 hráčov), StarCraft 2 (16 hráčov) a TrackMania: Nations (16 hráčov). Kvalifikácia prvých dvoch hier sa bude odohrávať v rámci Medziherňových turnajov, pričom postup na MČR si zaistí vždy víťaz daného turnaja. „V rámci turnaja ešte plánujeme exhibičný súboj napríklad v hrách Battlefield či Need for Speed,“ dopĺňa Pleskot.

Na najlepších hráčov čaká rad cien od sponzorov, okrem iného i od českého výrobcu počítačov HAL3000. „Veľkú časť našej ponuky tvoria herné počítače, hráčov navyše podporujeme aj inými spôsobmi, napríklad rôznymi súťažami. Je preto pre nás samozrejmosťou a zároveň cťou, že sa môžeme podieľať na obnovených Majstrovstvách ČR,“ hovorí marketingový manažér HAL3000 Aleš Tálský.

Neprehliadnite: