Ericsson dodá 4G/LTE sieť pre Telstru v Austrálii

Tlačový servis  /  18. 02. 2011, 00:00

Nová zmluva medzi vedúcim austrálskym operátorom a Ericssonom (NASDAQ: ERIC) prinesie úžitok pre Austrálčanov, ktorí momentálne využívajú služby mobilnej siete budúcej generácie operátora Telstra. Sieť pokrýva viac ako 99% populácie.

 

Plán ohlásili na Svetovom mobilnom kongrese,, keď David Thodey, CEO spoločnosti Telstra, povedal, že do konca roku 2011 firma zmodernizuje svoju existujúcu sieť budúcej generácie zavedením 4G/LTE technológie v centrálnych obchodných oblastiach všetkých austrálskych hlavných miest a vo vybraných regionálnych centrách.

„Telstra je hrdá, že je opäť lídrom v zavádzaní technológií, ktoré poskytujú Austrálčanom špičkové mobilné širokopásmové služby v rámci najväčšej celoštátnej mobilnej siete na svete,“ povedal Thodey. „Nová sieť poskytne Austrálčanom väčšie rýchlosti prenosu dát, kvalitné služby video konferencie a rýchlejšiu odozvu pri využívaní mobilných aplikácií alebo internetu. Navyše to pomôže spoločnosti Telstra splniť ďalšie požiadavky na mobilné dáta, ktorých objem sa každoročne zdvojnásobuje, pretože zákazníci postupne prechádzajú na využívanie smartfónov, mobilných modemov a tabletov, ktoré sú náročné na objem prenesených dát.

Modernizovaná sieť bude používať existujúce spektrum 1800MHz, aby priniesla 4G do oblastí, kde sú najvyššie požiadavky na objem prenesených dát. Modernizácia bude integrovaná s existujúcou HSPA Evolution službou spoločnosti Telstra, ktorá využíva frekvenciu 850MHz.

Do konca roku 2011 ponúkne Telstra svojim zákazníkom LTE mobilné širokopásmové zariadenia, ktoré plynulo operujú v rozpätí 850MHz a 1800MHz, poskytujúc zákazníkom výhody 4G všade tam, kde je  táto sieť dostupná.

Ericsson rozmiestni 4G/LTE rádiové základne s novými multi-štandardnými rádiovými základňovými stanicami RBS 6000 a zmodernizuje a rozšíri existujúcu packet core sieť spoločnosti Telstra na sieť s technológiou EPC (Evolved Packet Core), ktorá podporuje novú LTE rádiovú sieť. Zmluva pokrýva služby vybudovania, návrhu a integrácie siete ako aj služby vzdelávania.

Neprehliadnite: