Tri hybné sily zosieťovanej spoločnosti

Tlačový servis  /  18. 02. 2011, 00:00

Hans Vestberg, prezident a CEO spoločnosti Ericsson (NASDAQ: ERIC), v príhovore k novinárom v deň otvorenia Svetového mobilného kongresu v Barcelone povedal, že "iba naše predstavy nás môžu zastaviť" v realizovaní zosieťovanej spoločnosti, v ktorej všetko, čo má úžitok z pripojenia ho bude mať k dispozícii.

 

Podľa slov Vestberga sa v súčasnosti spájajú tri hnacie sily ako základ zosieťovanej spoločnosti: mobilita, broadband a cloud. Na Svetovom mobilnom kongrese vymenoval nové produkty a koncepty, ktoré slúžia ako podpora pre tieto sily“: Ericsson Device Connection Platform (platforma pre prepojenie zariadení), ktorá pomáha operátorom spustiť rýchlo a ľahko machine-to machine (M2M) riešenia, ďalej AIR (Antena Integrated Radio/ Integrované anténové rádio) – prvý odrazový mostík smerom k heterogénnym sieťam, portfólio pre IP siete, a PC ako služba, ktorá umožní operátorom integrovať softvér do cloud prostredia a pridať ho k službám, ktoré poskytuje užívateľom širokopásmovej siete.

Prezident a CEO vyzdvihol fakt, že Ericsson spustil 16 LTE sietí v 11 krajinách a na 3 kontinentoch. „Neustúpime z pozície technologického lídra,“ povedal Vestberg. Zdôraznil tiež, že nárast v poskytovaní služieb je unikátnou konkurenčnou výhodou Ericssonu, ktorý ako jediný dodávateľ podpísal kontrakt na dodávku riadených služieb pre LTE sieť. „Naši zákazníci nám dôverujú v tom, že im pomôžeme vybudovať, riadiť a prevádzkovať najlepšie siete na svete. Na tejto dôvere môžeme stavať aj pri zavádzaní LTE produktov a riešení v budúcnosti. Zákazníci sú pre nás na prvom mieste,“ dodáva.

Vestberg zdôraznil význam kvality pre fungovanie siete, hlavne, keď vezmeme do úvahy fakt, že cloud služby sa stanú miestom nových biznis inovácií a služieb. „Sieť je kľúčovým prvkom v rovnici úspechu,“ povedal, a oznámil vznik strategického partnerstva s Akamai. Cieľom partnerstva je zabezpečiť kvalitu služieb až po úroveň mobilných zariadení.

Prezident spoločnosti Akamai, David Kenny, sa pridal k Vestbergovi pri ohlasovaní vzájomného strategického partnerstva, ktoré začína spoločným nastavením siete pre optimalizovaný prenos obsahu na globálnom základe.

Navyše, Ericsson spustil celú radu rôznych riešení pre caching (ukladanie dát do vyrovnávacej pamäti) v Smart Services Router a Radio Network Controller, aby pomohol operátorom skvalitniť skúsenosť ich zákazníkov a optimalizovať využitie kapacity v IP ako aj v rádiových sieťach.

Vestberg hovoril o zlúčení IT a telekomunikácií do nového IKT odvetvia, kde bude viac príležitostí pre inovácie a spoluprácu. Nápady sa tu vymieňajú online bez časových alebo geografických limitov, a nové biznis modely sa testujú kontinuálne. „Iba naše predstavy nás môžu limitovať pri rozmýšľaní o možnostiach IKT odvetvia v zosieťovanej spoločnosti,“ povedal Vestberg. Viaceré nedávno získané ICT kontrakty v Európe, Strednej a Tichomorskej Ázii dláždia cestu ďalším obchodom v tejto sfére.

Neprehliadnite: