Barracuda Networks bilancuje úspešný rok 2010

Tlačový servis  /  08. 02. 2011, 00:00

 Spoločnosť Barracuda Networks sa už niekoľko rokov radí medzi absolútnu špičku medzi dodávateľmi riešení z oblasti informačnej bezpečnosti a v súčasnej dobe má v ponuke veľmi širokú paletu riešení pre rôzne typy užívateľov.

 

Na začiatku roka 2011 tak firma mohla oznámiť, že prekročila hranicu 130 tisíc užívateľov svojich produktov vo viac ako 80 krajinách celého sveta.
    Medzi zákazníkov spoločnosti Barracuda Networks patrí celá pätina firiem zaradených do Fortune 1000, tri z piatich najväčších bánk, veľkí telekomunikační operátori a tiež mnoho zákazníkov z verejného sektora, ako sú prestížnej univerzity či zdravotnícke zariadenia.
    Medzi najdôležitejšie inovácie roku 2010, patrí alternatívna ponuka produktov Barracuda Networks vo forme virtual appliance, ktorá umožňuje ich nasadenie v rámci softvérových a hybridných platforiem typu virtual server a SaaS, ktoré užívateľov ponúkajú oveľa väčšiu flexibilitu pri realizácii ich IT infraštruktúry.
    Zo zrejmých dôvodov patrí dlhodobo k najobľúbenejším produktom spoločnosti Barracuda Networks jej antivírus a antispam riešenia Barracuda Spam & Virus Firewall. Desiatky tisíc takýchto zariadení po celom svete sú napojené na Barracuda Central a spoločne každý deň analyzujú viac ako dve miliardy správ elektronickej pošty. Produkt Barracuda Spam & Virus Firewall v rámci hodnotenia odborného servera WindowsNetworking.com získal v kategórii anti-spam hardware ocenenie "Readers' Choice Award", ako výraz uznania samotných užívateľov z radov IT profesionálov, ktorí vyzdvihujú vysokú úžitkovú hodnotu, funkčné možnosti aj priaznivú cenovú politiku tohto produktu.
    Nemenej obľúbené sú produkty Barracuda Web Filter, Barracuda Web Application Firewall a Barracuda NG Firewall zabezpečujúce bezpečný prístup na web a bezpečnosť webových serverov a aplikácií, ktoré v súhrne obhospodarujú viac ako 150 miliárd webových požiadaviek denne.
    Vysokú kvalitu a úžitkovú hodnotu platformy Barracuda NG Firewall jednoznačne potvrdzujú referencie od radu súčasných významných zákazníkov z oblasti priemyslu a finančníctva. Z veľkých používateľov možno spomenúť napríklad nemeckou Postbank, ktorá vďaka tejto platforme mohla realizovať vysoko spoľahlivé a zabezpečené pripojenie zhruba 2500 vzdialených klientov vo svojej veľmi rozsiahlej sieti bankových pobočiek, spolu s veľmi účinnou ochranou vnútornej siete. Podobným spôsobom využíva toto riešenie aj Hypovereinsbank alebo Schoellerbank. Medzi kľúčových zákazníkov patria aj koncern EADS, ktorý je jedným z najväčších svetových dodávateľov kozmických a zbraňových systémov. Rad ďalších veľkých klientov spadá do sféry, priemyslu, dopravy a logistiky.
    Produkty Barracuda Networks počas rokov získali dlhý rad ocenení na medzinárodnej scéne a nijako preto neprekvapí, že priťahujú pozornosť používateľov i odbornej verejnosti aj v Českej republike. Vďaka svojim prednostiam boli hneď dva produkty Barracuda vybrané medzi finalistami v rámci už štvrtého ročníka súťaže o "IT produkt 2010" organizované magazínom Computerworld. Produkty Barracuda Web Application Firewall model 660 a aj tak Barracuda NG Firewall F300 sa v rámci tohto hodnotenia zaradili medzi elitnú skupinu najlepších produktov na domácom trhu a získali od Computerworldu prestížne ocenenie "IT produkt 2010".
    Distribútorom zariadení Barracuda Networks pre Českú republiku a Slovensko je spoločnosť Gesto Communications s.r.o., ktorá sa v rámci výročného hodnotenia v regióne EMEA prepracovala medzi desiatku najúspešnejších partnerov spoločnosti Barracuda Networks a získala ocenenie "Sales Excellence Award".

 

Neprehliadnite: