Práca s Office dokumentmi prostredníctvom webu dostupná už aj na Slovensku

Tlačový servis  /  07. 02. 2011, 00:00

Službu Office Web Apps, ktorá umožňuje prezerať, editovať a zdieľať dokumenty balíčka Office 2010 z ktoréhokoľvek počítača alebo mobilného telefónu na svete využitím internetového prehliadača, používa dnes už vyše 30 miliónov ľudí.

Microsoft Office Web Apps sú od dnes dostupné v slovenčine aj na Slovensku. Služba umožňuje pozerať, editovať a zdieľať Office dokumenty kdekoľvek vo svete prostredníctvom internetu a od jej uvedenia v júni 2010 ju pravidelne využíva viac ako tridsať miliónov ľudí. Programy Word, PowerPoint, Excel a OneNote, spolu s virtuálnym priestorom SkyDrive s neobmedzenou kapacitou môže odteraz zadarmo využiť každý, kto má vytvorené e-mailové konto Hotmail bez toho, aby musel vlastniť Office 2010.

Službu môžu napríklad využiť ľudia na cestách, ktorí nemajú prístup k svojmu počítaču a potrebujú vytvoriť, prípadne editovať dokumenty kancelárskeho balíčka Office. Vďaka Web Apps tak budú môcť urobiť z ktoréhokoľvek miesta pripojeného na internet, teda aj z internetovej kaviarne, v ktorej nie je k dispozícii Office 2010, prípadne aj cez prehliadač svojho mobilného telefónu.

Najnovšie pridané funkcie Office Web Apps zahŕňajú: automatické doplňovanie buniek a vkladanie grafov v Excel Web App, vkladanie klipartov a obohatenie motívov v PowerPoint Web App a tlač z editoru Word Web App. Po novom je do blogov možné vkladať prezentácie a tabuľky a dokumenty uložené na SkyDrive sa dajú otvárať priamo v Microsoft Office (bežiacom na PC).

Office Web Apps zachovávajú plnohodnotnú podporu formátov, na ktoré sú zákazníci zvyknutí z verzií Office 2007 a Office 2003, a umožňujú tak rovnocennú prácu s dokumentmi buď priamo prostredníctvom inštalovanej verzie Office v PC alebo prostredníctvom internetu.

„Počet ľudí, ktorí využívajú Office Web Apps pri práci s e-mailom, vzrastá každý mesiac o vyše 500 percent a dokumentuje naše vedúce postavenie v poskytovaní cloud služieb. Úspešne si vedie aj kancelársky balík Office 2010. Každú sekundu sa predá jedna kópia, vďaka čomu sa stal najrýchlejšie predávaným produktom z rady Office v histórii,“ povedal Martin Čerňák, produktový manažér pre Office, Microsoft Slovakia.

Office Web Apps sú dostupné prostredníctvom prehliadačov Internet Explorer, Safari a Firefox. Viac informácií o tom, ako plnohodnotne využiť Office Web Apps získate v brožúrke Sprievodca Office Web Apps (PDF).

Neprehliadnite: