Zoznam zjednocuje dizajn svojich obsahových webov

Tlačový servis  /  03. 02. 2011, 00:00

Internetový portál Zoznam.sk predstavuje po grafických zmenách magazínov Mojdom.sk a Autoviny.sk dizajnové úpravy na svojom unisex lifestylovom magazíne Feminity.

 

Zmenami postupne prechádzajú všetky obsahové magazíny z produktového portfólia Zoznam.sk a nadobúdajú tak príbuzné črty a spoločné zjednocujúce prvky. Podobný dizajn online magazínov je ideálne riešenie na spríjemnenie a uľahčenie práce s nimi. No vďaka farebnému ladeniu a iným detailom, ktoré dotvárajú celkový štýl toho, ktorého magazínu si každý z nich udržiava svoj vlastný charakter.

 

Feminity.sk je tretím špecializovaným magazínom, ktorý prešiel vizuálnou úpravou. Svojim dizajnom sa tak priblížili www.mojdom.skwww.autoviny.sk, ktorých úpravy sa uskutočnili ešte v minulom roku.

Architektúra stránky zostala podobná predchádzajúcej verzii - horizontálne menu, prehľadná navigácia a čistý dizajn. Cieľom redizajnu bola modernizácia celkového vzhľadu stránky a zlepšenie komfortu pri práci s ňou. Tak, ako pri ostatných spomínaných magazínoch, aj na titulke Feminity.sk získal dominantný priestor slide show box s najaktuálnejšími článkami. Rozmiestnenie a výber obsahových priečinkov boli prispôsobené dlhodobým preferenciám čitateľov. Pribudli interaktívne ankety a spestrenie zábavy v podobe hudobného livestreamu z Jemných melódií. V inovovanej verzii si Feminty.sk ponechalo dvojstĺpcové zobrazenie, upravila sa len ich šírka, z pôvodnej 700x200 na 600x300 pix. Pravá strana magazínu slúži na zobrazovanie servisných, navigačných a reklamných informácií. Širšia, ľavá časť stránky je využitá pre zobrazenie článkov. Úpravami prechádzali aj fotogalérie. Prehliadanie galérií je užívateľsky prívetivejšie aj vďaka posuvnému pásu s náhľadmi galériových obrázkov, ktorý sa nachádza pod prezeraným obrázkom. Zmeny vedúce k jednoduchosti boli realizované aj na diskusiách. Pre uľahčenie prispievania do diskusií už nie je potrebná žiadna registrácia a samotné diskusie sa nachádzajú priamo pod článkom.

 

Filip Kuna, vedúci produktového oddelenia: „Feminity.sk je magazín, ktorý svojim originálnym obsahom rád provokuje a inšpiruje. Našich čitateľov podnecuje k vytváraniu si vlastného životného štýlu. Je preto veľmi dôležité, aby tieto idey prezentoval nielen svojim obsahom, ale aj samotným vzhľadom“.

Neprehliadnite: