AVG a Netlog spolupracujú na ochrane viac než 24 miliónov používateľov sociálnych sietí

Tlačový servis  /  02. 02. 2011, 00:00

AVG Technologies, výrobca jedného z najpopulárnejších voľne dostupných antivírusových softvérov, dnes oznámil spoluprácu so sociálnou sieťou Netlog.

 

AVG a Netlog spustia spoločné Centrum zabezpečenia v rámci obľúbenej európskej sociálnej siete, ktorá je teraz dostupná na adrese http://www.netlog.com/go/helpdesk/security/. Centrum zabezpečenia je založené na antivírusovom softvéri spoločnosti AVG a bude informovať a vzdelávať používateľov o internetovej bezpečnosti. Poskytne im dôležité rady o tom, ako sa chrániť pred malware, spyware a ďalšími útokmi kyberzločincov, zatiaľ čo surfujú na internete. Okrem toho všetky odkazy v sieti Netlog budú automaticky kontrolované nástrojom LinkScanner od AVG, takže všetci používatelia budú včas varovaní pred otvorením potenciálne nebezpečného odkazu.

 

S viac než 72 miliónmi používateľov a viac než 150 miliónmi návštevníkov za mesiac je sieť Netlog jedna z najrýchlejšie rastúcich a najobľúbenejších sociálnych sietí medzi európskou mládežou vo veku od 18 do 25 rokov. Centrum zabezpečenia bude najprv spustené pre 24 miliónov Netlog používateľov v šiestich krajinách, ktoré majú najväčšiu používateľskú základňu Netlog. Medzi tieto krajiny patrí Belgicko, Taliansko, Rakúsko, Švajčiarsko, Rumunsko a Turecko. Ako súčasť vzdelávacej iniciatívy si budú používatelia Netlogu môcť stiahnuť bezplatné a platené produkty AVG za zvýhodnenú cenu, a tým získať bonusové kredity Netlog na adrese http://en.netlog.com/go/downloads/. Používatelia taktiež môžu navštíviť stránku AVG, aby sa dozvedeli viac o spoločnosti a využili exkluzívnu ponuku AVG pre svoju vlastnú stránku na adrese http://www.netlog.com/internetsecurity/.

 

„Spoločnosť AVG je potešená, že na tejto strategickej iniciatíve môže spolupracovať so sieťou Netlog. Sociálne média sa stávajú dôležitou súčásťou ľudskej spoločnosti, a práve preto stále viac priťahujú pozornosť kyberzločincov,” povedal Rocco Donnino, senior viceprezident pre Global Strategic Alliances spoločnosti AVG Technnologies. „Netlog zavádza významné opatrenia na vytvorenie bezpečného a dôveryhodného prostredia. Preto je nutné, aby používatelia Netlogu mali najnovší bezpečnostný softvér a dostupné informácie, aby zostali chránení, kým surfujú online.”

 

„Veľké množstvo používateľov Netlog je vo veku od 13 do 20 rokov. Táto veková skupina má tendenciu byť náchylnejšia na online hrozby, a preto kladieme veľký dôraz na bezpečnosť online. Popri garancii bezpečnosti našej vlastnej siete môžeme vďaka partnerstvu s AVG teraz ponúknuť našim používateľom i nepretržitú ochranu na internete,“ povedal Lorenz Bogaert, generálny riaditeľ spoločnosti Massive Media.

 

Dohoda je súčasťou skupiny Global Strategic Alliances (GSA) spoločnosti AVG a programu „Trust Alliance“ zameraného na rozvoj, licencovanie iniciatív a strategických partnerstiev v oblasti bezpečnosti, sociálnych médií a online komunity.

Neprehliadnite: