Počet produktov vybavených technológiou Plasmacluster spoločnosti Sharp dosiahol hranicu 30 miliónov predaných kusov po celom svete

Tlačový servis  /  21. 01. 2011, 00:00

Celkové číslo predaných výrobkov spoločnosti Sharp a produktov iných firiem vybavených technológiou Plasmacluster vyvinutou Sharpom, dosiahlo koncom roka 2010 celosvetovo hranicu 30 miliónov kusov.

Stalo sa tak približne desať rokov po tom, čo Sharp v septembri 2000 prvýkrát použil túto technológiu v čističkách vzduchu. Dosiahnuť prvých 10 miliónov predaných kusov trvalo asi päť rokov, už za ďalšie približne tri roky padla hranica 20 miliónov predaných kusov a iba za dva roky i 30 miliónov. To je najpresvedčivejším dôkazom, že využívanie technológie Plasmacluster sa rozširuje stále rýchlejším tempom.

Doposiaľ bola technológia plazmaclusterových iónov využitá celkom v 11 rôznych výrobkoch spoločnosti Sharp, ako sú čističky vzduchu, klimatizácie, chladničky a kancelárske multifunkčné zariadenia. Okrem toho sa táto technológia začína používať v stále širšom spektre vnútorných priestorov, vrátane interiérov osobných automobilov, osobných železničných vagónov a výťahov. Minulý rok bola prispôsobená na použitie v továrňach a zábavných podnikoch. Potom, čo sa spoločnosť Nankai Electric Railway rozhodla začleniť technológiu Plasmacluster do svojho modelového radu 12000 „Southern“ limitovaných expresných železničných vagónov, ktorých uvedenie do prevádzky je naplánované zhruba na jeseň roku 2011, sa počet firiem využívajúcich túto technológiu rozrástol na 27.

Zároveň sa v posledných dvoch rokoch zdvojnásobil počet krajín, kde sú k dispozícii produkty vybavené technológiou Plasmacluster. V súčasnosti je ich približne 100. Navyše je technológia Plasmacluster v stále väčšej miere prispôsobovaná na použitie v najvýznamnejších hoteloch. Sharp tiež zintenzívnil vývoj produktov vybavených technológiou plazmaclusterových iónov a upravených špeciálne pre jednotlivé miestne trhy, aby podporil rozšírenie ich využívania nielen vo vyspelých krajinách, ale i v rozvojových štátoch, najmä v oblasti ASEAN. Sharp napríklad zareagoval na rastúci dopyt po motocykloch a skútroch v Indonézii a na konci januára predstaví iónový generátor Plasmacluster prispôsobený na odstraňovanie zápachov z motocyklových prílb.

Aby dokázal účinnosť technológie Plasmacluster, stal sa Sharp vodcovskou spoločnosťou svojho odboru v presadzovaní tzv. „akademického marketingu“, spolupracujúceho výskumného prístupu k produktovému marketingu, ktorý pracuje s nezávislými vedeckými výskumnými organizáciami po celom svete. Za takmer 10 rokov bola preukázaná účinnosť technológie Plasmacluster proti 29 rôznym typom škodlivých látok, vrátane vírusov a baktérií. Teraz bol rozsah jej účinnosti rozšírený o pleť skrášľujúce účinky a schopnosť neutralizovať zvieracie zápachy, a technológia je spotrebiteľmi hodnotená veľmi vysoko.

Sharp bude naďalej priebežne posudzovať vývoj globálneho trhu a bude sa snažiť prospievať spoločnosti ponukou nových produktov vybavených technológiou Plasmacluster so zámerom vytvárať zdravšie životné podmienky.

Neprehliadnite: