Samsung predstavuje novinku Samsung Star II stvorenú pre sociálne siete

Tlačový servis  /  18. 01. 2011, 00:00

Spoločnosť Samsung uvádza na trh mobilný telefón Samsung Star II, ktorý je nástupcom veľmi úspešného modelu Samsung Star – tentoraz s rozšírenou podporou sociálnych sietí.

 Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd., popredný výrobca mobilných telefónov, dnes predstavila mobilný telefón Samsung Star II – nástupcu úspešného modelu Samsung Star, ktorého sa predalo viac než 30 miliónov kusov.

Samsung Star II bol navrhnutý tak, aby používateľom ponúkol dokonalú mobilnú podporu sociálnych sietí a umožnil im pohodlný prístup na všetky siete pomocou jediného zariadenia. Môžu tak zostať v neustálom spojení s jednotlivými skupinami, priateľmi a rodinou. Nastaviteľné používateľské prostredie dopĺňa dotykový displej, ktorý je zárukou jednoduchého a intuitívneho ovládania prístroja. Samsung Star II bude uvedený do predaja vo februári v Nemecku a neskôr budú nasledovať ďalšie európske krajiny, SNŠ, Južná Amerika, India a Stredný východ.


„Pôvodný Samsung Star prekonal všetky očakávania. V prípade jeho nasledovníka, modelu Samsung Star II, sa nám podarilo vytvoriť jedinečné plne dotykové zariadenie, ktoré vychádza v ústrety rastúcim požiadavkám na podporu sociálnych sietí a ponúka bezprecedentné možnosti prispôsobenia. Pri modeli Samsung Star II sme sa sústredili na úzku integráciu podpory sociálnych sietí a užívateľom tak ponúkame možnosť zostať v kontakte s ľuďmi, ktorí sú pre nich dôležití. Sme pevne presvedčení, že tento model nadviaže na úspechy svojho predchodcu,“ uviedol JK Shin, prezident a riaditeľ obchodnej jednotky Mobile Communications spoločnosti Samsung Electronics.


Samsung Star II podporuje riešenie Social Hub spoločnosti Samsung, ktoré používateľom umožňuje integrovať kontakty v telefóne so sociálnymi sieťami a zúčastniť sa priamo z telefónu života na jednotlivých sociálnych platformách. Social Hub tiež používateľom umožňuje zvoliť si spôsob, akým chcú zostať v kontakte so svojimi priateľmi a rodinou, pretože im v rámci jedného zariadenia umožňuje prístup na všetky ich účty na sociálnych sieťach.

 

Samsung Star II sa tiež dodáva s predinštalovanými aplikáciami na prístup do sociálnych sietí, ako sú Facebook či Twitter, a ďalej tiež s aplikáciou IM 2.0, ktorá umožňuje jednoducho zostať v kontakte s priateľmi prostredníctvom najrôznejších platforiem pre instant messaging – vrátane chatu na Facebooku, Yahoo Messengeri, Gtalku a AIMu.


Užívateľské rozhranie TouchWiz 3.0 je intuitívne a je možné ho individuálne upravovať. Úvodnú obrazovku a lištu s widgetmi je možné si ľubovoľne prispôsobiť, takže používatelia si môžu telefón upraviť spôsobom, aký im vyhovuje. Widgety prinášajú prúd najaktuálnejších správ, takže zostávate informovaní o všetkom, čo sa deje v spoločnosti okolo vás. Vylepšené funkcie ako QuickType pomocou T9 Trace ponúkajú rýchlejšie a jednoduchšie vkladanie textu ako štandardným spôsob – namiesto stlačenia tlačidiel, môžu užívatelia priebežne pohybovať prstom nad písmenami slova a prístroj inteligentne určí, ktoré slovo chce používateľ napísať.


Zdokonalený hardvér modelu Samsung Star II umožňuje lepšiu komunikáciu v rámci sociálnych sietí. Fotografie zhotovené pomocou zabudovaného 3,2-megapixelového fotoaparátu vyzerajú na elegantnej 3" WQVGA obrazovke úchvatne. Môžete ich zdieľať s priateľmi alebo ich prostredníctvom superrýchleho Wi-Fi pripojenia odosielať na sociálne siete.


Samsung Star II sa bude na slovenskom trhu predávať od februára 2011 za odporúčanú maloobchodnú cenu 125 € vrátane DPH. K dispozícii bude v dvoch farebných variantoch – čiernej a bielej.

 

 

Technické špecifikácie výrobku Samsung Star II

 

 

Siete

GPRS Class 12, EDGE (len RX)

Quad-band (850/900/1800/1900MHz)

Displej

3-palcový WQVGA 262K TFT-LCD

Fotoaparát

3,2-megapixelový fotoaparát

Video

Nahrávanie: MPEG4/H263, QVGA/15fps/384Kbps

Prehrávanie: QCIF/25fps/384Kbps, QVGA/15fps/384Kbps

Audio

Music Library, DNSe, Music Match

Slúchadlo s 3,5mm konektorom, Stereo FM rádio s funkciou RDS, hlasový záznamník

Funkcie s pridanou hodnotou

Akceleračný snímač

Social Hub pre správu sociálnych sietí

- Integrované kontakty, integrovaný kalendár, widgety, jednotná poštová schránka

- Základné: POP3/IMAP Email a IM

Predinštalované SNS: facebook, twitter

IM: Gtalk, AIM, facebook chat, Yahoo IM

Jednoduché nastavenie e-mailu

Exchange ActiveSync: Google Sync, Hotmail Sync

Google vyhľadávanie/Google mail/Google mapy

TouchWiz 3.0

QuickType pomocou T9 Trace

RSS čítačka, prehliadač dokumentov

Fake Call, SOS Message, Mobile Tracker

Konektivita

Bluetooth v 3.0

USB 2.0 (plná rýchlosť)

WiFi 802.11 (b/g/n)

Pamäť

MicroSD (až 16 GB)

Rozmery

107,5 x 54 x 12,4 mm

Batéria

1000 mAh

* Všetky funkcie, vlastnosti, špecifikácie a ďalšie informácie, ktoré sú v tomto dokumente uvedené a týkajú sa výrobkov, vrátane informácií o výhodách, dizajne, cene, súčastiach, výkone, dostupnosti a funkciách výrobku, sú nezáväzné a môžu sa bez predchádzajúceho upozornenia zmeniť.

Neprehliadnite: