Návrhy všeobecných povolení na poskytovanie telekomunikačných služieb

Tlačový servis  /  30. 06. 2003, 00:00

Telekomunikačný úrad Slovenskej republiky (TÚ SR) zverejnil na svojich stránkach návrhy všeobecných povolení na poskytovanie verejných telekomunikačných služieb prenosu dát a prenájmu telekomunikačných okruhov. Pripomienky k návrhom je možné zasielať na adresu TÚ SR do 30 dní od zverejnenia vo vestníku.

Poskytovatelia služieb budú povinní podať prihlášku na registráciu činností vykonávaných podľa týchto všeobecných povolení do 30 dní odo dňa začatia jej poskytovania.

Poskytovatelia služieb budú povinní poskytovať službu za rovnakých podmienok pre všetkých užívateľov, ďalej budú povinní zdržať sa akýchkoľvek aktivít vedúcich k obmedzovaniu hospodárskej súťaže alebo k zneužitiu účasti na nej. Podľa navrhovaných znení všeobecných povolení budú poskytovatelia služieb povinní viesť účtovníctvo o telekomunikačných činnostiach oddelene. Prevádzkovatelia nebudú môcť prerozdeľovať finančné prostriedky, zvýhodňovať ani znevýhodňovať telekomunikačné činnosti prerozdeľovaním nákladov a výnosov z iných činností, alebo do iných činností.

Telekomunikačné služby, poskytované pred účinnosťou všeobecných povolení na základe rozhodnutia o predbežných podmienkach, budú môcť byť ďalej poskytované za podmienky registrácie, ak budú spĺňať podmienky uvedené vo všeobecných povoleniach.

Verejné telekomunikačné služby prenosu dát poskytuje na základe rozhodnutia o predbežných podmienkach 9 subjektov. Verejné telekomunikačné služby prenájmu telekomunikačných okruhov poskytujú na základe rozhodnutia o predbežných podmienkach 2 subjekty.


Návrhy všeobecných povolení nájdete na
http://www.teleoff.gov.sk/Diskusie/diskus.htm  


Informácie poskytol Roman Vavro, hovorca TÚ SR

Neprehliadnite: