Sharp vďaka svojej najnovšej ponuke AQUOS 3D a LED LCD televízorov robí väčší lepším

Tlačový servis  /  11. 01. 2011, 00:00

Spoločnosť Sharp Electronics ukázala svoj najväčší model: LED LCD televízor AQUOS Quattron s obrazovkou s veľkosťou 70 palcov (69,5 palcov v uhlopriečke) LC-70LE732U, ktorý poskytuje najintenzívnejší zážitok zo sledovania televízie.

Sharp navyše predstavil nové modelové rady, a to 835 AQUOS Quattron 3D TV a 830 AQUOS Quattron TV, s obrazovkami s veľkosťami 40, 46, 52 a 60 palcov. Všetky využívajú Sharpom patentované X-Gen LCD panely a technológiu Quattron pre bohatšiu farebnú škálu dostupnú pri LCD televízoroch a obraz s vyšším jasom. Vo všetkých modeloch vstavané Wi-Fi ponúka množstvo sieťových funkcií, ako napríklad prehrávanie videí z internetu, rovnako ako vo svojej triede najlepší zákaznícky servis AQUOS Advantage Live.

„Rozdiel medzi televíznymi obrazovkami s veľkosťami 70 a 55 palcov nie je v žiadnom prípade iba v rozmeroch. Náš nový 70" AQUOS Quattron LCD TV ponúka o 62 % väčšiu oblasť zobrazenia,“ hovorí John Herrington, prezident americkej spoločnosti Sharp Electronics Marketing. „Sharp robí vďaka Quattron technológii a ďalšími unikátnym technológiám väčší lepším tak, že fascinuje diváka farbami, ktoré nikdy predtým v televízore nevidel.“

Každý model televízorov AQUOS využíva technológiu Quattron, ktorá pridáva žltú (Y – yellow), ku trom klasickým pixlovým farbám: červenej (R – red), zelenej (G – green) a modrej (B – blue). Táto technológia umožňuje reprodukovať farby, ktoré bolo doposiaľ ťažké zobraziť obvyklými LCD displejmi, ako je napríklad mosadzná farba hudobných nástrojov. Pridanie žltého sub-pixla tiež dovoľuje preniknúť väčšiemu množstvu svetla na panel. Vylepšená technológia ovládania pixlov minimalizuje svetelné straty a ponúka širšie otvory na prechod väčšieho množstva svetla. Kombinácia týchto faktorov má za následok jasnejší obraz so živšími farbami. Tento zvýšený jas je obzvlášť dôležitý pre 3D zobrazenie, a tak dovoľuje novému radu 835 3D LCD televízorov a tiež existujúcemu modelovému radu 925 3D LCD kompenzovať bežný problém stmavnutia obrazu pri sledovaní cez aktívne 3D okuliare.


 

LED LCD televízor Sharp AQUOS Quattron LC-70LE32U s obrazovkou s veľkosťou 70 palcov

LED LCD televízor Sharp AQUOS Quattron LC-70LE732U ponúka full HD rozlíšenie obrazu (1080p) s obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Používa Sharpom patentovaný X-Gen panel s technológiou Quattron a plným LED podsvietením, ktorý prináša kvalitnejší a pútavejší zážitok zo sledovania. Technológia Quad Pixel Plus umožňuje spracovanie obrazu s vyšším rozlíšením a menej chýb v diagonálnych líniách. LC-70LE732U ponúka vstavané WiFi a prístup k najlepším aplikáciám, ako je Facebook, Pandora, Twitter a Flickr cez VUDU, a k filmom na požiadanie cez Netflix, VUDU a CinemaNow rovnako ako AQUOS Advantage Live on-line zákaznícky servis.

Štyri HDMI vstupy umožňujú jednoduché pripojenie viacerých HD zariadení, ako napríklad Blu-ray a DVD prehrávačov, set-top boxov a herných konzol. LC-70LE732U obsahuje IP Control, ktorý umožňuje ovládať základné televízne funkcie, audio a video zariadenia a osvetlenie, pomocou počítača alebo ovládacieho panelu cez ethernetový vstup alebo bezdrôtovú sieť LAN pomocou vstavaného WiFi.


 

Modelový rad 835 3D LED LCD televízorov AQUOS Quattron

3D LED LCD televízory Sharp AQUOS Quattron radu 835 (LC-60LE835U, LC-52LE835U, LC-46LE835U a LC-40LE835U) ponúkajú edge-lit LED X-Gen LCD panely s technológiou Quattron. Exkluzívna technológia Sharpu AquoMotion 240 vylepšuje kvalitu obrazu tým, že prakticky eliminuje rozmazanie a artefakty v akčných scénach. Modely radu 835 tiež používajú technológiu Quad Pixel Plus pre vylepšenie rozlíšenia obrazu. Tieto modely tiež ponúkajú vstavané WiFi a prístup k Netflix, VUDU a CinemaNow, rovnako ako štyri HDMI vstupy pre jednoduché pripojenie niekoľkých HD zariadení. Atraktívny štíhly dizajn skvele sadne k akémukoľvek domácemu kinu.


 

Modelový rad 830 LED LCD televízorov AQUOS Quattron

LCD televízor (s edge-lit LED podsvietením) Sharp AQUOS Quattron radu 830, teda modely LC-60LE830U, LC-52LE830U, LC-46LE830U a LC-40LE830U ponúkajú vstavané WiFi, prístup k NetFlix, VUDU a CinemaNow, rovnako ako štyri HDMI vstupy. To všetko v atraktívnom a elegantnom dizajne radu 835.

Všetky LCD televízory Sharp AQUOS Quattron sa môžu pochváliť veľmi nízkou spotrebou a spĺňajú štandard ENERGY STAR 5.1, čo je špecifikácia najvyššej energetickej úspornosti.

Neprehliadnite: