Samsung predstavuje novú kategóriu mobilných dotykových počítačov: Samsung Sliding PC 7

Tlačový servis  /  10. 01. 2011, 00:00

Popredná svetová spoločnosť v oblasti digitálnych médií a digitálnej konvergencie Samsung Electronics Co., Ltd. predstavila nový pokročilý mobilný počítač, a zdvihla tak latku v tejto kategórii výrobkov.

Počítače radu Samsung Sliding PC 7 vybavené operačným systémom (OS) Microsoft Windows 7 a najmodernejšou procesorovou platformou Intel® Atom™ zatiaľ prezývanou „Oak Trail“ maximálne využívajú prednosť tabletov. Tie spočívajú v konštrukčnom riešení vyznačujúcom sa kompaktnosťou, ľahkosťou a ľahkou prenosnosťou a aj funkciami, ktoré umožňujú jednoduché písanie, vyššiu produktivitu a výkon. Displej sa elegantne vysunie a objaví sa fyzická klávesnica, ktorá je veľmi podobná klávesnici bežného notebooku. Užívateľ tak má možnosť využiť intuitívnu dotykovú obrazovku, alebo klávesnicu a myš.


„Na prvý pohľad je Samsung Sliding PC 7 kompaktný, ľahký tablet s viacdotykovými aplikáciami,“ uviedol Seongwoo Nam, výkonný viceprezident a riaditeľ divízie IT Solutions spoločnosti Samsung Electronics. „Avšak pri vysunutí displeja sa objaví fyzická klávesnica, čím dáva prístroj užívateľom možnosť zvoliť si buď intuitívne dotykové prostredie, alebo klasické rozhranie s klávesnicou a myšou. Tvarová premena je jednoduchá a bezproblémová. Uvedenie takéhoto nového a inovatívneho prístroja na trh je dôkazom odhodlania spoločnosti Samsung uspokojovať zatiaľ nesplnené priania zákazníkov,“ dodal.


„Samsung Sliding PC 7 je skvelým príkladom úzkej spolupráce medzi spoločnosťami Microsoft a Samsung, a to od konštrukčnej fázy až po marketing,“ uviedol Steve Guggenheimer, viceprezident divízie OEM spoločnosti Microsoft a ďalej zdôraznil, že: „Výsledkom tejto spoločnej inovácie je jedinečný dizajn počítača a pre našich zákazníkov bohatší zážitok z práce s mobilným zariadením.“

„Inovatívny dizajn založený na procesoroch Intel Atom ponúka nielen lepší výkon a krajší vzhľad prístroja, ale aj nové kreatívne tvarové vyhotovenie,“ doplnil Doug Davis, viceprezident a generálny riaditeľ skupiny pre vývoj netbookov a tabletov spoločnosti Intel. „Samsung Sliding PC 7 je ukážkou toho, ako môžu najmodernejšie tvarové riešenia prispieť k neustálemu spojeniu zákazníkov s ostatným svetom a zároveň im na cestách sprostredkovávať bohatší a podmanivejší zážitok ako pri stolných počítačoch.“

 

Optický a hmatový dojem

Samsung Sliding PC 7 má 10,1-palcový viacdotykový LCD displej, ktorý podporuje rozlíšenie HD (1366x768) a umožňuje viditeľnosť vonku (340 nit). Vďaka útlemu prevedeniu a nízkej hmotnosti umožňuje Samsung Sliding PC 7 mobilitu bez toho, aby tým utrpela funkčnosť.
Pre používateľov, ktorí dávajú pri rýchlom písaní poznámok alebo prehliadaniu internetu prednosť fyzickej klávesnici, je Samsung Sliding PC 7 vybavený plnohodnotnou klávesnicou s 80/81 klávesmi, ktorá je elegantne skrytá pod displejom. Pre pohodlie užívateľa sa dá klávesnica úplne vysunúť, takže vytvára rozhranie ako pri bežných laptopoch doplnené o dotykové funkcie displeja. Zariadenie ponúka to najlepšie z oboch svetov – podmanivý zážitok z práce s dotykovou obrazovkou a skutočnú klávesnicu pre dosiahnutie maximálnej produktivity.
S využitím predností podmanivej dotykovej obrazovky a výsuvnej klávesnice si užívatelia môžu vychutnať prehrávanie a tvorbu multimediálneho obsahu, nech už sú kdekoľvek. Samsung Sliding PC 7 má dokonalú veľkosť na online sledovanie alebo úpravu videa, odosielanie alebo prezeranie fotografií, čítanie správ alebo rýchle písanie e-mailov.


Vyskúšať prednosti mobilného počítača Samsung Sliding PC 7 môže každý – od študentov až po mobilných pracovníkov. Obrazovka je svojou veľkosťou ideálna pre tak podmanivé operácie, ako je sledovanie filmov alebo komunikácia v rámci sociálnych sietí. Z hľadiska použitia v pracovnom prostredí má Samsung Sliding PC 7 presne tú správnu veľkosť, aby mohol obchodný zástupca predviesť prezentáciu klientovi, konštruktér prezerať výkresy alebo zdravotnícky pracovník vyhľadávať informácie o pacientoch. Je ideálny pre študentov vo vzdelávacích inštitúciách, pretože je praktický, prenosný a zameriava sa na obsah.


Čo sa skrýva vo vnútri?

Samsung Sliding PC 7 je vybavený operačným systémom Microsoft Windows® 7 a procesorom Intel Atom. Užívateľom tak poskytuje známe prostredie, zvyčajný komfort a zároveň umocňuje ich celkový zážitok. Počítač podporuje celý rad spôsobov pripojenia a vstupných/výstupných portov, vrátane bezdrôtových modulov, USB/HDMI výstupov cez hardwarové kľúče (dongle) a slotov pre microSD karty.


Samsung Sliding PC 7 je vybavený diskom SSD spoločnosti Samsung, ktorý umožňuje rýchle spustenie systému, takže používatelia získajú k požadovanému obsahu prístup v priebehu niekoľkých sekúnd. Disk umožňuje predĺženú výdrž batérie, čo znamená, že užívatelia si môžu medzi nabíjaním vychutnávať život v pohybe po dobu až ôsmich hodín. Disk SSD tiež plne podporuje multitasking, a to ako v režime klávesnice, tak v režime dotykovej obrazovky.

 

Ekosystém aplikácií

Samsung Sliding PC 7 sa dodáva s niekoľkými predinštalovanými aplikáciami, ktoré sú optimalizované pre dotykový displej. Ide o aplikácie spoločnosti Samsung pre prácu s hudbou, videom a fotografiami, písanie poznámok, prehliadanie predpovedí počasia, organizáciu času, navigáciu a mnoho ďalších aktivít. Mapy Microsoft Bing okrem toho poskytujú efektívne nástroje, ktoré užívateľom pomáhajú vyťažiť z vyhľadávania maximum. Ide napríklad o intuitívne hlasové vyhľadávanie Bing, ktoré používateľovi umožňuje vykonávať vyhľadávanie požadovaných kľúčových slov pomocou hlasových príkazov. Robustnejšie dotykové aplikácie budú k dispozícii prostredníctvom služieb Samsung App Manager a Windows Product Scout.


Vďaka riešeniam spoločnosti Samsung pre vzájomné prepojenie rôznych zariadení funguje Samsung Sliding PC 7 ako prípojný bod pre ďalšie prístroje, čím umocňuje pôžitok z mobilnej zábavy. Funkcia AllShare™ umožňuje užívateľom ovládať, prehľadávať, vymieňať si a prehrávať videonahrávky, fotografie a hudbu v celom rade zariadení spoločnosti Samsung s certifikáciou DLNA (Digital Living Network Alliance) – od fotoaparátov cez inteligentné telefóny až po televízory a počítače.


Samsung Sliding PC 7 sa bude dodávať aj s OS Windows® 7 Professional pre biznis používateľov, vrátane univerzít, nemocníc a predajcov. Dva modely počítača Samsung Sliding PC 7 vybavené pamäťovými diskami SSD s kapacitou 32 alebo 64 GB budú na vybraných trhoch v predaji na jar.


Samsung Sliding PC 7 sa tiež dodáva s predinštalovaným kancelárskym balíkom Microsoft Office Starter 2010, ktorý obsahuje základné verzie aplikácií Word a Excel s možnosťou upgradu na kompletnú sadu.



Ďalšie informácie a multimediálne materiály nájdete na stránke www.samsungces2011.com.
 

*Všetky funkcie, vlastnosti, špecifikácie a iné informácie o výrobkoch uvedené v tomto dokumente, okrem iného vrátane predností, dizajnu, ceny, komponentov, výkonu, dostupnosti a schopnosťou výrobku, sa môžu bez predchádzajúceho upozornenia alebo oznámenia zmeniť.

Neprehliadnite: