Extratrieda Samsung: notebook s duralovým dizajnom ukrývajúcim špičkový výkon podporený SSD diskom

Tlačový servis  /  10. 01. 2011, 00:00

Popredná svetová spoločnosť v oblasti digitálnych médií a digitálnej konvergencie Samsung Electronics Co., Ltd., na Medzinárodnom veľtrhu spotrebnej elektroniky (CES) v Las Vegas predstavila notebook série 9.

Notebook série 9 spoločnosti Samsung s hmotnosťou iba 1,31 kg, hĺbkou 16,3 mm a trinásťpalcovou obrazovkou predstavuje špičkový notebook pre používateľov, ktorí chcú od všetkého to najlepšie – či už ide o dizajn, výkonnosť alebo použiteľnosť.


Samsung notebook série 9 je vybavený obrazovkou s živým zobrazením „SuperBright Plus“ (400 nit) a reprodukciou 16 miliónov odtieňov farieb. To všetko v puzdre z najpokročilejšej zliatiny duralumin. Špičkový notebook série 9 spoločnosti Samsung ponúka jasnú reprodukciu živých farieb, vysoko kvalitnú výbavu, optimálnu výdrž a výkonnosť.


„Notebook série 9 od Samsungu je kombináciou toľkých skvelých prvkov mobilných počítačov, že na trhu predstavuje krok vpred, hlavne čo sa týka dizajnu, zobrazenia a celkových schopností,“ uviedol Seongwoo Nam, výkonný viceprezident a riaditeľ divízie IT Solutions spoločnosti Samsung Electronics. „Obrazovka je výnimočná sama o sebe, avšak v spojení s neuveriteľne mobilným dizajnom vás skutočne ohromí. Pri vyvíjaní špičkového notebooku chcela spoločnosť Samsung užívateľom ponúknuť prácu s notebookom bez obmedzenia a notebook série 9 vyniká na všetkých frontoch,“ dodal.


Kompaktný a ľahký

Notebook série 9 spoločnosti Samsung je určený tým, ktorí sú hrdí na svoju profesionalitu a uspokoja sa len s tým najlepším.


Samsung notebook série 9 je vyrobený z duraluminu, ľahkého materiálu, ktorý je dvakrát pevnejší než hliník a bežne sa používa pri konštrukcii moderných lietadiel. Pri práci na dizajne špičkového notebooku prešiel notebook série 9 vyčerpávajúcim procesom testovania, aby bola zaručená jeho dostatočná odolnosť pri práci doma a na cestách.


Sofistikovaná krása plynulej línie na boku tohto modelu je kľúčovou dizajnovou koncepciou. Plynulá línia dodáva Samsung notebooku série 9 aerodynamický a krajší vzhľad, podobne ako pri špičkovom športovom automobile. Aerodynamický štýl a elegantné línie vyjadrujú silu pod kontrolou, zatiaľ čo vďaka prirodzenému zakrivenia model skvele padne do ruky.


Obrazovka s živým zobrazením farieb

Verné zobrazovanie Samsung notebooku série 9 ukazuje, že kvalita obrazu nemusí byť kvôli mobilite obetovaná. Obrazovka SuperBright Plus s jasom 400 nit, teda dvakrát vyšším, než u bežných obrazoviek, a tiež živým zobrazením farieb (16 miliónov odtieňov farieb) a skvelým kontrastným pomerom (1 300:1) je jednou z najkrajších obrazoviek notebookov na trhu. Svieži a živý vzhľad oživuje multimediálny obsah a používateľom sprostredkováva nezabudnuteľné zážitky pri hraní hier. Každý zo 16 miliónov farebných odtieňov sa podieľa na definícii priezračne čistej kvality obrazu, ktorá je puncom vedúceho postavenia spoločnosti Samsung v kategórii obrazoviek.


Obrazovka Samsung notebooku série 9 má aj pokročilú použiteľnosť a zdokonalenú výkonnosť. Prostredníctvom senzorov okolitého svetla kontroluje funkcia Auto Display Brightness mieru osvetlenia v okolí notebooku a automaticky upravuje jas obrazovky, aby bola zabezpečená optimálna práca používateľa, a to všetko pri súčasnom šetrení batérie. Táto inovatívna funkcia je doplnená podsvietenou klávesnicou, ktorá sa automaticky prispôsobí horším svetelným podmienkam vyššou intenzitou osvetlenia.


Inovácia vo vnútri

Krajší vzhľad a obrazovka Samsung notebooku série 9 nezatienia jeho výkonnosť. Je vybavený operačným systémom Microsoft Windows 7 a procesorom Intel® Core™ i5/i7* druhej generácie s pamäťou až 8 GB. Svoju výkonnosť zrýchľuje dynamickým využívaním sily procesora tam, kde je to najviac potrebné, pomocou inteligentnej technológie Turbo Boost 2.0 spoločnosti Intel, takže užívatelia môžu pracovať inteligentnejšie a rýchlejšie a zároveň šetriť energiu.
Funkcia Fast Start spoločnosti Samsung umožňuje užívateľom začať pracovať do 12 sekúnd a ponoriť sa do skutočne mobilného životného štýlu. Disk SSD s kapacitou 128/256 GB bez pohyblivých súčiastok poskytuje viac než dostatok miesta pre osobný i profesionálny život. Notebook Samsung série 9 umožňuje o 60 percent rýchlejšie zavedenie systému ako notebook s diskom HDD. Tento model má vyššiu odolnosť, minimálnu hlučnosť a zahrievanie. Okrem toho technológia Fast Start uvedie prístroj z režimu spánku do bežného chodu iba za tri sekundy. Užívatelia už nebudú musieť čakať, aby si vychutnali najnovší dizajn a skvelú výkonnosť. V tomto pokročilom režime spánku sa dáta ukladajú nielen na disk SSD, ale aj do internej pamäte, takže obsah je pripravený, aj keď dôjde k náhlemu odpojeniu od zdroja napájania alebo vybratiu batérie.


Batéria notebooku Samsung série 9 vydrží až trikrát dlhšie než batérie bežného notebooku. PowerPlus je optimalizovaná technológia spoločnosti Samsung pre nabíjanie batérie, ktorá spolu s energeticky účinnou Lithio-polymérovou batériou predlžuje jej výdrž.


Webkamera s HD rozlíšením 1,3 MPx umožňuje užívateľom snímať jasné videozáznamy a prehrávať videoklipy vo vysokom rozlíšení na širokouhlej obrazovke. Samsung notebook série 9 je taktiež vybavený väčším plne dotykovým pokročilým touchpadom s ovládaním pomocou gest, ktorý poskytuje nový, štýlový a pohodlný spôsob používania notebooku.


„Na trhu je veľa rôznych prístrojov s ponukou mobilných výpočtových funkcií, preto spoločnosť Samsung zamerala svoje úsilie tak, aby zabezpečila, že jej notebooky ponúknu naozaj komplexný mobilný zážitok,“ uviedol Seongwoo Nam, výkonný viceprezident a riaditeľ divízie IT Solutions spoločnosti Samsung Electronics. „Preto vytvárame to najlepšie nielen z hľadiska dizajnu, ale aj z hľadiska zobrazovacích prostriedkov a ponúkame našim zákazníkom ucelený, komplexný notebook, ktorý splní všetky ich potreby v rámci jedného špičkového prístroja.“
Špičkový notebook série 9 spoločnosti Samsung bol predstavený na Medzinárodnom veľtrhu spotrebnej elektroniky (CES), ktorý sa konal od 6. do 9. januára v Las Vegas.
 

Ďalšie informácie a multimediálne materiály nájdete na stránke www.samsungces2011.com.

 

*Všetky funkcie, vlastnosti, špecifikácie a iné informácie o výrobkoch uvedené v tomto dokumente, vrátane predností, dizajnu, ceny, komponentov, výkonu, dostupnosti a schopnosťou výrobku, sa môžu bez predchádzajúceho upozornenia alebo oznámenia zmeniť.

Neprehliadnite: