Spoločnosť Samsung predstavuje najrozsiahlejší rad ultratenkých plazmových televízorov so špičkovými parametrami

Tlačový servis  /  10. 01. 2011, 00:00

Rozšírený produktový rad s podporou 3D, do ktorého patria nové plazmové televízory Samsung s jedinečným ultratenkým rámikom Plasma+1, ponúkajú pri rovnakých vonkajších rozmeroch väčšiu obrazovku.

Spoločnosť Samsung Electronics na Medzinárodnom veľtrhu spotrebnej elektroniky CES uviedla 16 nových modelov v šiestich produktových radoch, ktorými opäť zdvihla latku v oblasti plazmových televízorov.


Ultratenké modely plazmových HDTV určené pre rok 2011 ponúkajú obraz úchvatnej kvality, pokročilé možnosti pripojenia a jedinečné audiovizuálne technológie, takže sa stanú moderným a štýlovým doplnkom každej domácnosti. Väčšina nových modelov tiež ponúka prelomový dizajn Plasma +1 spoločnosti Samsung, ktorý sa vyznačuje novým tenkým rámčekom. Vďaka nemu sa v porovnaní s vlaňajšími modelmi zväčšila uhlopriečka obrazovky až o 1", a ponúka tak väčšiu obrazovú plochu pri zachovaní vonkajších rozmerov prístroja. Veľkosti obrazoviek sa v tomto roku budú pohybovať od 43 do 64 palcov.


Nové televízory ponúkajú aj bohatšiu konektivitu a možnosti zábavy prostredníctvom jednej z najrozmanitejších ponúk aplikácií a zariadení, ktoré možno k televízorom pripojiť, takže používatelia využijú všetky možnosti zábavy skutočne naplno. Vybrané modely budú podporovať novú technológiu Smart Hub spoločnosti Samsung, ktorá zahŕňa nasledujúce funkcie:

 

  • Search All (Vyhľadať všetko) – zjednodušuje vyhľadávanie požadovaného obsahu vo vašej televízii a v ďalších pripojených úložných zariadeniach s certifikáciou DLNA, v pripojených počítačoch a mobilných zariadeniach, internetových službách a službách video na požiadanie.

 

  • Your Video (Vaše video) – ponúka odporúčania na základe histórie sledovaných relácií.

 

 

  • Web Browser (Internetový prehliadač) – ponúka plnohodnotné surfovanie po internete priamo z vášho televízora.

 

  • Samsung Apps (Aplikácie Samsung) – prvý a najväčší obchod s aplikáciami, ponúkajúci rad platených aplikácií aj aplikácií zadarmo, vďaka ktorým sa užívatelia dostanú bližšie ku svojim koníčkom – či už ide o šport, zábavu, informácie, hry alebo sociálne siete.

 

„Spoločnosť Samsung naďalej plní svoj prísľub prichádzať s výrobkami, ktoré sa vyvíjajú s potrebami a želaniami zákazníkov. Predpokladáme, že až sa užívatelia zoznámia s ich výhodami, stanú sa 3D technológia a funkcie podporované inteligentnými televízormi bežným štandardom,“ uviedol Sangchul Lee, senior viceprezident divízie Visual Display spoločnosti Samsung Electronics. „Takúto podmanivú a inteligentnú zábavu si divák najlepšie vychutná na veľkých obrazovkách a naša inovácia Plasma +1, ktoré je výsledkom revolučného technického riešenia a dizajnu, umožňuje, aby si tento zážitok mohlo vo svojich domovoch dopriať viac ľudí bez zvýšenej ceny,“ dodal.


Spoločnosť Samsung je celosvetovo jednotkou na televíznom trhu. V roku 2010 uviedla na trh prvý 3D televízor na svete a v súčasnej dobe má v Európe trhový podiel presahujúci 65 %. Spoločnosť predpokladá, že tým, ako bude k dispozícii viac obsahu v 3D, bude sa pre televízory s podporou 3D rozhodovať tiež čoraz viac spotrebiteľov. Preto plánuje v roku 2011 znížiť obstarávaciu cenu zábavného systému s podporou 3D - 3D televízora, Blu-ray prehrávačov, 3D okuliarov a 3D obsahu – o viac než dve tretiny, takže podporu 3D technológií bude ponúkať širší rad modelov.


Väčšia veľkosť obrazovky tiež umožňuje lepšiu interakciu so sociálnymi aplikáciami, ako sú Skype alebo YouTube, kvalitnejšie sledovanie obsahu dostupného na službách Netflix alebo Vudu, aj väčší zážitok pri hraní hier.

 

 

 

Štýlový televízor so špičkovou kvalitou obrazu a väčšou obrazovkou

Plazma Samsung D8000 je plazmový televízor spoločnosti Samsung s plným HD rozlíšením, ktorý ponúka neuveriteľný divácky zážitok v 2D aj 3D. Tento model je vybavený strieborným kovovým rámčekom a transparentným lemom Crystal TV dizajnu, ktorý prístroju dodáva neokázalú eleganciu príznačnú pre luxusný tovar. Ešte dôležitejšie je, že vďaka tenšiemu rámiku môže byť obrazovka televízora až o jeden palec väčšia pri zachovaní celkových vonkajších rozmerov prístroja.


Plazmový televízor Samsung D8000 je vybavený technológiou Real Black Filter spoločnosti Samsung, ktorá odstraňuje odlesky na obrazovke spôsobené okolitým svetlom, čierna na obraze je tmavšia a obraz je celkovo ostrejší. Samotný plazmový panel bol upravený tak, aby poskytoval vynikajúcu svietivosť čiernej. Televízor je vybavený proprietárnymi technológiami Crystal Full HD Engine a Cinema Smooth, takže diváci si môžu pri sledovaní svojich obľúbených Blu-ray diskov automaticky vychutnať plynulejší pohyb. Tieto funkcie vo svojom súhrne poskytujú modelu Samsung D8000 dynamický kontrast až 3 000 000:1 a obraz dokonalej hĺbky a rozmerov.


Plazma Samsung D8000 je kompatibilná aj s aktívnymi 3D Bluetooth okuliarmi spoločnosti Samsung a s diaľkovým dotykovým ovládaním vybaveným multifunkčným displejom. Toto diaľkové ovládanie sa môže stať druhým prenosným televízorom, ponúka QWERTY klávesnicu, ktorá umožňuje ľahké zadávanie textu pri surfovaní na internete, a funguje ako univerzálne diaľkové ovládanie pre všetok obsah na obrazovke. Vďaka vstavanému Wi-Fi majú diváci prístup k systému Smart Hub, ktorý im umožňuje sledovať a vyhľadávať obsah v obchode Samsung Apps a na zariadeniach s podporou DLNA.


Solídny univerzálny prístroj s pokročilými možnosťami konektivity, technológiami pre obrazové spracovanie v 3D a s jedinečným dizajnom

Ultratenký model Samsung D6500 od spoločnosti Samsung je 3D televízor s rozlíšením 1080p a pokrokovými funkciami. Vďaka nim sa tento model stáva univerzálnou voľbou pre tých, ktorí chcú obohatiť svoje televízne zážitky.


Model Samsung D6500 ponúka dizajn stavajúci na materiáloch s protikladnou textúrou - chladný, čierny kov sa v ňom stretáva s kontrapunktom teplého, hladkého skla. Skriňu prístroja tvorí brúsený čierny rám kovového vzhľadu a priesvitný lisovaný rámček, ktorý tento rám obopína a využíva technológiu ToC™ spoločnosti Samsung dodávajúcu celému prístroju luxusnú povrchovú úpravu. Rovnaká koncepcia je použitá aj v striebornom stojančeku, kde je zosilnený sklenený krk pripevnený ku kovovej základni čierno matného vzhľadu. Vďaka svojmu tenkému rámčeku sa televízory Samsung zmestia do priestorov, kam bolo predtým možné umiestniť len televízory s menšou uhlopriečkou. Takže televízor s uhlopriečkou 51 palcov je možné napríklad umiestniť do priestoru, v ktorom bol predtým umiestnený televízor s uhlopriečkou 50 palcov.


Vďaka vstavanej technológii spoločnosti Samsung na spracovanie do 3D môžu diváci teraz ľahko konvertovať 2D obsah a zobraziť ho v 3D vo vysokom rozlíšení, čo im ponúkne bohatší a podmanivejší zážitok. Výkonný „systém na čipe“, ktorým je televízor vybavený, v reálnom čase nielen konvertuje štandardný 2D obsah do 3D, ale tiež ponúka nástroje na zlepšenie obrazu. Tie poskytujú ostrý, sýty a plynulý obraz. Model Samsung D6500 používa aj technológiu Bluetooth, s ktorej pomocou možno k televízoru pripojiť aktívne 3D okuliare značky Samsung. Eliminujú také problémy, ako sú ruchy a nutnosť sledovať obraz z presne kolmého uhla, takže si diváci môžu vychutnať stabilnejší obraz a väčšiu flexibilitu, vďaka možnosti sledovať obrazovku televízora prakticky z akéhokoľvek uhla.


Vďaka vstavanému Wi-Fi môžu diváci do televízora Samsung D6500 aj pomocou technológie Samsung Allshare streamovať obraz z ďalších zariadení podporujúcich DLNA, alebo môžu pristupovať k širokej škále aplikácií dostupných v obchode Samsung Apps.

 

Televízor série Samsung Plasma D6500 boli ocenené cenou CES 2011 za inovatívny dizajn a technické riešenia.

Neprehliadnite: