3D Blu-ray prehrávače Samsung: technologické vychytávky a dokonalé funkcie pre rok 2011

Tlačový servis  /  10. 01. 2011, 00:00

Spoločnosť Samsung Electronics predstavila inovatívne vlastnosti novej série svojich 3D Blu-ray prehrávačov, ktoré dokážu prostredníctvom integrovaných bezdrôtových technológií a Smart Blu-ray prenášať do akéhokoľvek televízora internetový obsah a aplikácie.

Tri z týchto nových modelov sú vybavené inovatívnym systémom na čipe (SoC) pre mimoriadnu konverziu filmov, fotografií a streamovaného videa z dvojrozmerného obrazu do formátu 3D. Celý rad ponúka nové konektívne riešenie One Foot Connection, ktoré bezdrôtovo synchronizuje obsah kompatibilných zariadení umiestnených vo vzdialenosti jednej stopy od prehrávača.


Používatelia sa môžu tešiť na sedem nových produktov, ktoré ponúkajú celý rad funkcií s cieľom uspokojiť požiadavky ich životného štýlu. Hlavné 3D Blu-ray produkty, ktoré tento popredný výrobca a uznávaný inovátor v oblasti spotrebnej elektroniky predstavuje, zahŕňajú:

 

  • najtenší prehrávač 3D Blu-ray diskov na svete (model Samsung BD-D7500),

  • prehrávač 3D Blu-ray diskov v kompaktnom a minimalistickom prevedení (model Samsung BD-D7000),

  • prehrávač 3D Blu-ray diskov s dvoma HDMI portami a možnosťou ovládania pomocou mobilného telefónu (model Samsung BD-D6700) a

  • prehrávač Blu-ray diskov so zabudovaným Wi-Fi a 3D modulom (model Samsung BD-D6500).

 

„Nárast dostupného 3D obsahu bude mať v roku 2011 za následok väčší záujem ľudí o 3D. Medzitým si môžu zákazníci vychutnať celý rad funkcií prostredníctvom technológie Smart Blu-ray spoločnosti Samsung a možnosť konverzie obsahu z formátu 2D do 3D,“ uviedol Sangchul Lee, senior viceprezident divízie Visual Display spoločnosti Samsung Electronics. „Vzhľadom k tomu, že čoraz viac ľudí chce modernizovať svoje systémy domácej zábavy a prejavuje záujem o bohatý, podmanivý zážitok z 3D obsahu, ponúka spoločnosť Samsung širokú škálu možností, ktoré uspokoja ich súčasné i budúce potreby,“ dodal.

 

Všetky nové modely sú zhmotnením filozofie koncepčného návrhu spoločnosti Samsung, ktorý nesie označenie 3S - symmetric, slim and slot-in (symetria, štíhlosť a slot) - a obohacujú o štýlové prvky akúkoľvek domácnosť. Prístroje sú navrhnuté ako symetrické produkty, pričom všetky ovládače sú umiestnené uprostred, aby bola ich obsluha čo najľahšia a najpohodlnejšia. Vďaka absencii pohyblivých súčastí pri vkladaní diskových médií prostredníctvom slotu je prístroj tichší a efektívnejší ako v prípade výsuvných mechanizmov. Modely sú tenké a svojim prevedením skvele dopĺňajú televízory Samsung. Špičkové Blu-ray prehrávače spoločnosti Samsung sú vybavené pokročilými funkciami Smart Blu-ray, ako napríklad AllShare, Smart Hub a Samsung Apps, a ešte viac tak používateľom uľahčujú prístup k obsahu, ktorý je im najmilší, a jeho zdieľanie s ostatnými.


Najtenší Blu-ray prehrávač na svete – Samsung BD-D7500

Ako najtenší Blu-ray prehrávač je priestorovo úsporný. Samsung BD-D7500 je so svojou výškou 0,9 palca doslova nabitý najmodernejšími funkciami. Môže sa pochváliť inovatívnou schopnosťou konverzie formátu 2D do 3D, ktorá umožňuje zákazníkom vychutnať si zážitok zo sledovania fotografií, filmov i streamovaného videa v 3D formáte. Samsung BD-D7500, ktorého jadrom je inovatívny videoprocesor, je vybavený najprogresívnejšími algoritmami zdokonaľovania kvality videoobrazu a najrôznejšími kodekmi s podporou vysokého rozlíšenia. Exkluzívne konverzný engine procesora tiež dokáže previesť obsah, vrátane streamovaného videa, do plného HD formátu, takže používatelia získajú zo svojich HD televízorov ten najlepší obraz a výkon. Všetky tieto zdroje obsahu spolu s využitím integrovaných funkcií Wi-Fi a Smart Blu-ray poskytujú prakticky neobmedzené možnosti prehrávania.

 

Okrem toho je možné Samsung BD-D7500 ľahko pripojiť k iným zariadeniam bez spleti káblov. Tento prehrávač s certifikáciou DLNA využíva priekopnícke spôsoby pripojenia, vrátane technológie One Foot Connection, ktorú si spoločnosť Samsung necháva patentovať. Novinkou roku 2011 je, že pomocou One Foot Connection sa dajú synchronizovať bezdrôtové zariadenia umiestnené v tesnej blízkosti televízora alebo routera Samsung, ktorý túto možnosť podporuje. Tento spôsob pripojenia umožňuje aj prístup k týmto prístrojom a ich ovládanie prostredníctvom Samsung BD-D7500. Nový Blu-ray prehrávač je vybavený jedným vstupným HDMI konektorom.


Nábehová doba Samsungu BD-D7500 pomocou nového riešenia Ultra Fast Play spoločnosti Samsung je skrátená na tri sekundy. Tým sa doba spúšťania prístroja znížila oproti modelom roku 2010 o významných 80 percent, vďaka čomu je načítanie obsahu Samsung BD-D7500 jedným z najrýchlejších vôbec.


Kompaktný a unikátne minimalistický dizajn – Samsung BD-D7000

Unikátny minimalistický dizajn modelu Samsung BD-D7000 zahŕňa skrytý slot pre vkladanie diskov, ktorý sa nachádza uprostred jednotky. Kompaktné kubické telo Samsung BD-D7000 zahaľuje štýlový strieborný kovový plášť.

 


Tento 3D Blu-ray prehrávač preberá mnohé z funkcií modelu Samsung BD-D7500, vrátane konverzie z formátu 2D do 3D, konverzie do plného HD rozlíšenia, technológie Ultra Fast Play a One Foot Connection, certifikácie DLNA, integrovaného Wi-Fi modulu a funkcie Smart Blu-ray.

 

3D Blu-ray Samsung BD-D6700 s dvoma HDMI portami a možností IPTV

3D Blu-ray prehrávač BD-D6700 so schopnosťou konverzie obsahu do plného HD rozlíšenia a 3D formátu ponúka prostredníctvom funkcie Smart Blu-ray bezdrôtové pripojenie k najrôznejším typom obsahu, napríklad Samsung Apps. Prehrávač, ktorý je vybavený dvoma HDMI portami, sprostredkováva ako pokročilý 3D zvuk (cez HDMI 1.4), tak priestorový zvuk 7.1 (cez HDMI 1.3 v prípade starších AV receiverov).

 

Samsung BD-D6700 je vybavený aj funkciami na konverziu do formátu 3D a do plného HD rozlíšenia, technológiami Ultra Fast Play a One Foot Connection, certifikáciou DLNA a integrovaným Wi-Fi modulom. Používatelia inteligentných telefónov iPhone a mobilných telefónov s OS Android si okrem toho môžu bezplatne stiahnuť špeciálnu aplikáciu, vďaka ktorej budú môcť svoje telefóny používať ako diaľkové ovládače Samsung BD-D6700.

 

3D Blu-ray prehrávač s Wi-Fi modulom – Samsung BD-D6500

Ako uvádzací model radu 3D Blu-ray prehrávačov spoločnosti Samsung predstavuje Samsung BD-D6500 výrobok v špičkovom prevedení. Ponúka zážitok z 3D obsahu v plnom HD rozlíšení a prostredníctvom funkcie Smart Blu-ray poskytuje prístup k najrozmanitejším streamovaným službám. Samsung BD-D6500 dokáže aj konvertovať obsah do plného HD rozlíšenia a je vybavený technológiami Ultra Fast Play a One Foot Connection, certifikáciou DLNA a integrovaným Wi-Fi modulom.


Blu-ray prehrávače Samsung pre rok 2011 je možné vidieť v Centrálnej hale na stánku č. 12006 počas Medzinárodného veľtrhu spotrebnej elektroniky (International Consumer Electronics Show, CES), ktorý sa koná v dňoch 6. až 9. januára 2011 v Convention Center v Las Vegas (LVCC). Spoločnosť Samsung získala cenu CES v kategórii najlepší inovatívny dizajn a technické prevedenie pre rok 2011 za výrobok BD-D7500 a cenu v kategórii inovatívny dizajn a technické prevedenie pre rok 2011 za výrobky BD-D7000, BD-D6700 a BD-D6500, ktoré budú vystavené v hlavnej dvorane výstavného areálu.

Neprehliadnite: