Samsung predstavil nové vreckové kamery HMX-P300 a  HMX-P100 s Full HD rozlíšením

Tlačový servis  /  07. 01. 2011, 00:00

Popredná svetová spoločnosť v oblasti digitálnych médií a digitálnej konvergencie, Samsung Electronics Co., Ltd., oznámila, že na trh uvádza v rámci portfólia pre rok 2011 dve najnovšie kamery so systémom point-and-share (natoč a zdieľaj).

 

Modely HMX-P300 a HMX-P100 s Full HD rozlíšením sú určené pre tých, ktorí radi svoje videozáznamy zdieľajú so svojimi priateľmi a rodinou a ktorí záznam nielen spontánne tvoria, ale rovnako tak rýchlo ho aj zdieľajú. Štýlové modely vo vreckovej veľkosti a za dostupnú cenu možno ľahko všade so sebou nosiť, pričom zdieľanie záznamov nezabudnuteľných momentov je rovnako tak ľahké a zábavné ako ich tvorba.


Modely HMX-P300 a HMX-P100 vychádzajúce z modelu Samsung HMX-E10 sú vybavené najnovšími zobrazovacími technológiami Samsung, vďaka čomu sa stávajú jednými z najhodnotnejších kamier so systémom point-and-share na trhu a používatelia nimi môžu zachytávať živé videozáznamy vo vysokej kvalite. Kľúčové technológie, akou je aj pätmegapixelový snímač BSI (Back Side Illuminated) CMOS, ktorý výrazne skvalitňuje záznam pri zlom osvetlení a záznam v HD kvalite, sú k dispozícii v modeli P100, vďaka čomu je táto ľahko ovládateľná a dostupná kamera vybavená špičkovými inováciami najvyššej kvality. Modely HMX-P300 a HMX-P100 sú tou najlepšou voľbou pre tých, ktorí chcú ľahko a rýchlo zdieľať svoje videozáznamy. Prostredníctvom novej funkcie One Touch Sharing si môžu používatelia priamo zo svojho LCD displeja zvoliť, na ktoré internetové stránky chcú svoje záznamy poslať. Obe kamery sú vybavené predinštalovaným softvérom Intelli-Studio 2.0, vďaka čomu možno kameru ľahko pripojiť k počítaču a okamžite sa o svoje videozáznamy podeliť.

 

Kamera HMX-P300 je špeciálne prispôsobená na ľahké snímanie z ľubovoľného uhla a vďaka trojnásobnému optickému zoomu a režimu Pivot Recording umožňuje zachytiť pri akejkoľvek príležitosti väčší detail, napríklad na koncertoch alebo športových akciách, v horizontálnej i vertikálnej polohe. Trojnásobný optický zoom umožňuje zachytávať jasné a ostré detaily aj za pochodu, t.j. spontánne, ale bez ústupkov v kvalite videozáznamu. Obraz na trojpalcovom dotykovom LCD displeji dokáže rotovať a ponúka tak rôzne uhly záberu, pričom používateľ má plný a jasný výhľad na filmovaný objekt a nemusí sa obmedzovať len na horizontálne alebo vertikálne zábery. Aby ste mali istotu, že skutočne o nič neprídete, je model Samsung HMX-P100 vybavený LCD displejom s 80-stupňovým uhlom zobrazenia. Bez ohľadu na to, ako kameru držíte, zakaždým máte jasný výhľad. Obe videokamery je možné použiť aj ako fotoaparát s osemmegapixelovým (HMX-P300) a päťmegapixelovým (HMX-P100) záznamom obrazu.


„Modely HMX-P300 a HMX-P100 sú dokonalými kamerami so systémom point-and-share pre zákazníkov, pre ktorých je zdieľanie videozáznamov rovnako tak zábavné ako ich tvorba. Zdieľanie videozáznamov s priateľmi a rodinou prostredníctvom sociálnych sietí a blogov predstavuje jedno z najväčších potešení pri zachytávaní živých záznamov. Využili sme najnovšie technológie Samsung, aby to bolo jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. Tieto kamery so systémom point-and-share sú ideálne pre všetkých, ktorí žijú aktívne a radi za chodu robia a zdieľajú záznamy pútavých momentov. Modely sú dostatočne malé a štýlové, aby ste si mali chuť ich zobrať všade so sebou,“ uviedol Hyunho Chung, výkonný viceprezident a riaditeľ divízie Digital Imaging Business spoločnosti Samsung Electronics.


Nové zážitky v oblasti kvality a použitia

Modely HMX-P100 a P300 umožňujú jednoduchšie zdieľanie videozáznamov ako kedykoľvek predtým vďaka funkcii One Touch Sharing. Hneď, ako je kamera so systémom point-and-share pripojená k počítaču prostredníctvom zabudovaného konektora USB, automaticky sa podľa vopred nastavených volieb začnú naťahovať záznamy. Okrem toho dokážu modely HMX-P300 a HMX-P100 zhotovovať aj skvelé fotografie, čím odpadá nutnosť so sebou nosiť fotoaparát pre zachytenie momentiek.


Oba modely, HMX-P100 i HMX-P300, boli vyvíjané s ohľadom na mobilitu, a preto využívajú technológiu Micro SD, ktorá je bežná v mobilných telefónoch a vďaka ktorej sú prístroje oveľa menšie a kompaktnejšie ako bežné kamery so systémom point-and-share. Vďaka tenkým telám kamier je ich možné jednoducho nosiť v náprsnom vrecku alebo príručnej taške. Vstavaný USB konektor a napájanie cez USB umožňujú zároveň dobíjať batérie a zdieľať záznamy bez potreby mať v ruke kábel.


Kamery so systémom point-and-share majú funkcie, ktoré umožňujú v každej situácii robiť záznamy najlepšej kvality. Inovatívny päťmegapixelový snímač BSI (Back Side Illuminated) CMOS v modeli HMX-P100 ponúka dvojnásobnú citlivosť v porovnaní s bežným snímačom CMOS. Znižuje hluk a skreslenie obrazu a zároveň dramaticky zlepšuje kvalitu videozáznamu pri zlom osvetlení. Vďaka objektívu s automatickým zaostrovaním je s modelom HMX-P100 ľahké kedykoľvek a kdekoľvek zhotovovať svetlé a ostré videozáznamy.


Okrem toho modely HMX-P300 a HMX-P100 obsahujú rad šikovných funkcií. Funkcia Auto Focus a Smart Auto v oboch modeloch s cieľom dosiahnuť profesionálnu kvalitu automaticky zaostrujú a prispôsobujú režim záznamu okolitým podmienkam, akými sú farba, filmovaný objekt a jas. Obe kamery so systémom point-and-share sú vybavené aj technológiou Smart Pause, ktorá používateľovi umožňuje pozastaviť záznam a opätovne ho spustiť v rámci rovnakého súboru. Následná úprava záznamu je potom omnoho jednoduchšia a vy tak pri natáčaní videozáznamu dosahujete maximálne zážitky.

 

 

Produktové špecifikácie

 

 

 

 

HMX-P300

HMX-P100

Pamäť

Micro SDHC/SD karta

Micro SDHC/SD karta

Snímač

1/3.2” 8M CMOS

1/3.2” 5M BSI CMOS

Objektív

3x zoom Samsung lens

  • F 2.8

  • f=4.4~13.2

1x zoom Samsung lens

  • F 2.2

  • f=4.3

Špeciálne funkcie

Auto Focus

Detekcia tváre

8 lux @1/15sec minimum illumination

Smart Auto

Record Pause

USB nabíjanie

Intelli-Studio 2.0

One-Touch sharing feature

Držiak statívu

Auto Focus

Detekcia tváre

5 lux @1/30sec minimum illumination

Smart Auto

Record Pause

USB nabíjanie

Intelli-Studio 2.0

One-Touch sharing feature

Držiak statívu

Displej

3.0” dotykový LCD

rozlíšenie 230K

2.3” LCD

rozlíšenie 230K

Záznam videa

H.264 rozlíšenie

HD rozlíšenie:

  • 1920x1080 30p

  • 1280x720 60p

  • 1280x720 30p

DIS stabilizácia obrazu

H.264 rozlíšenie

HD rozlíšenie:

  • 1920x1080 30p

  • 1280x720 60p

  • 1280x720 30p

DIS stabilizácia obrazu

Konektivita

USB PC interface prostredníctvom vstavaného USB

HDMI interface

Composite interface

USB PC interface prostredníctvom vstavaného USB

HDMI interface

Batéria

BP-11A(1050 mAh)

BP90A (900 mAh)

Farby

Titánová čierna, strieborná, biela a ružová

Čierna, strieborná, modrá a ružová

Rozmery

58 x 18 x 110 mm

57.5 x 112.5 x 14.5 mm

*Špecifikácie sa môžu meniť bez predchádzajúceho upozornenia.

Neprehliadnite: