Samsung predstavuje rad HMX-H300. Jedinečnú rodinnú videokameru s HD rozlíšením

Tlačový servis  /  07. 01. 2011, 00:00

Popredná svetová spoločnosť v oblasti digitálnych médií a digitálnej konvergencie, Samsung Electronics Co., Ltd., oznámila, že na trh uvádza nový rad videokamier HMX-H300.

Rad HMX-H300 kombinuje vysoko kvalitné základné technológie s ľahko ovládateľnými funkciami, vďaka ktorým je používanie prístrojov radu HMX-H300 zábavou a ideálnym spôsobom, ako navždy zachytiť neopakovateľné rodinné udalosti. Videokamera rodinám ponúka istotu kvalitného obrazu aj kľúčové inovácie prekračujúce očakávania.

 


Rad HMX-H300 ponúka špičkovú videotechnológiu, na ktorú sa môžete spoľahnúť pri akejkoľvek príležitosti, keď zachytávate cenné okamihy. HMX-H300 je vyvinutá tak, aby automaticky ponúkla stabilný videozáznam v krištáľovo čistom HD rozlíšení, vďaka čomu si užívateľ môže daný okamih naplno užiť a nemusí sa starať o korekciu nastavenia alebo zaostrenia. Prístroj ponúka dlhodobý záznam a trojhodinovú výdrž batérie so vstavaným dobíjaním cez USB port. Používateľ sa tak pri nakrúcaní nemusí obávať, že by nezachytil každý okamih od začiatku až do konca. HMX-H300 je videokamera, ktorá ponúka skvelú hodnotu pre rodiny prostredníctvom najlepšej kvality obrazu v HD rozlíšení a inovatívnych funkcií.


„Vieme, že nadobudnutie videokamery na zachytenie rodinných momentov, akými sú prvé narodeniny alebo promócie, je pre rodinu dôležitou udalosťou, ktorú starostlivo zvažuje. Preto sme v rámci série HMX-H300 spojili to najlepšie z našich technológií a inovácií do jednej jednoduchej a dostupnej videokamery, na ktorú sa môžu rodiny pri akejkoľvek príležitosti spoľahnúť. Výhody inovácií Samsung možno vidieť v základných technológiách radu HMX-H300, ale aj v pridaných rozšírených funkciách ako OIS Duo a Smart Auto, vďaka ktorým je tvorba videozáznamu príjemnou záležitosťou pre každého,“ uviedol Hyunho Chung, výkonný viceprezident a riaditeľ divízie Digital Imaging Business spoločnosti Samsung Electronics.

 

Funkcia Smart Video

Rad HMX-H300 je navrhnutý tak, aby verne zachytil akýkoľvek okamih. Pri následnom prehrávaní záznamu vás nebude nič rozptyľovať či rušiť a budete mať možnosť znovu si nezabudnuteľné chvíľky prežiť s jasnosťou a kvalitou ako prvýkrát. HMX-H300 ponúka funkcie, ktoré uľahčujú dosiahnutie skvelej kvality v priebehu okamihu. Funkcia Rozpoznanie tváre zabezpečí, že tváre až šiestich osôb budú pri nakrúcaní vždy zaostrené, čo používatelia ocenia pri hromadných záberoch, akými sú večierky alebo koncerty. Modernizovaná funkcia Smart Auto automaticky zvolí správny režim na dosiahnutie maximálnej kvality záznamu v závislosti na konkrétnych podmienkach, ako je jasnosť, filmovaný objekt či farba. Prístroj tiež ponúka novú a inovatívnu funkciu Record Pause, ktorá užívateľovi umožňuje pozastaviť záznam a potom pokračovať v zázname do rovnakého súboru, čo šetrí čas pri následných úpravách.


Inovatívna optická technológia

Ďalšou kľúčovou vlastnosťou je 30-násobný optický zoom, ktorým disponuje objektív modelov radu HMX-H300 a zabezpečuje záznam vo vyššom rozlíšení než akýkoľvek iný konkurenčný model danej triedy. Vďaka nemu je možné urobiť detail z veľkej vzdialenosti. Môžete tak nahrávať nezabudnuteľné zábery bez ohľadu na to, ako ďaleko sa nachádzate od samotného deja, napríklad pri natáčaní športového zápasu alebo školského predstavenia. Z prieskumu spoločnosti Samsung vyplynulo, aká dôležitá je pre rodiny schopnosť zaznamenať čo najviac pri najrôznejších neopakovateľných príležitostiach. Rad HMX-H300 je preto vybavená batériou s až trojhodinovou výdržou pre filmovanie. Užívatelia tak môžu natáčať dlhšie bez strachu, že im nejaký dôležitý moment unikne.


Rad HMX-H300 je vybavený päťmegapixelovým štvorpalcovým (1/6,3“, efektívnych 1,75M) snímačom BSI (Back Side Illuminated) CMOS, ktorý je dvojnásobne citlivejší v porovnaní s bežným snímačom CMOS. Zabezpečuje zníženie hluku, menšie skreslenie obrazu a výrazné zlepšenie kvality videozáznamu pri zlom osvetlení, napríklad v reštauráciách s tlmenými svetlami alebo pri nočných scénach. Rad HMX-H300 tiež disponuje pokročilým systémom OIS Duo (zlepšená optická stabilizácia obrazu), ktorý zabezpečuje stály a stabilný záznam vďaka vyrovnávaniu drobných pohybov ruky a tela, dokonca aj pri chôdzi s kamerou.


Rad HMX-H300 sa pýši trojpalcovým dotykovým LCD displejom, ktorý je o 20 % väčší ako štandardný displej, vďaka čomu je zdieľanie záznamu v prirodzených farbách a s jasným detailom ľahšie. Používanie kamery je vďaka intuitívnemu užívateľskému rozhraniu jednoduché a zábavné. Dizajn prístrojov HMX-H300 bol prispôsobený tak, aby bol ešte kompaktnejší, aby mohli používatelia kameru ľahko držať, sústrediť sa na vlastné natáčanie a danú príležitosť. Modely HMX-H300 tiež umožňujú robiť fotografie a nie je teda potrebné so sebou nosiť aj fotoaparát.


 

Špecifikácia

 

 

 

HMX-H300

Rozmery

49.5 x 56.6 x 119.7 mm

Výdrž batérie

3 hodiny

Nabíjanie batérie prostredníctvom USB

Vstavaná 32GB pamäť (H305)

HD SD

SF : 4 h 10 m 17 h 30 m

F : 5 h 23 h 10m

N : 6 h 30 m 34 h

Rozlíšenie

HD

1920 x 1080 60i

1280 x 720 60p

SD

720 x 480 60i

Objektív

Schneider Kreuznach Varioplan-HD

30x optický zoom / 300x digitálny zoom

Ohnisková vzdialenosť: 2.47mm ~ 74.1mm

Displej

3.0” 230K dotykový LCD displej

Senzor

1/ 4.1” 5.1 Megapixel BSI CMOS sensor

Stabilizácia obrazu

OIS Duo (upgraded optical image stabilization)

Doplňujúce funkcie

Rozpoznanie tváre (až 6 osôb)

Record Pause

3 lux@1/30sec minimálna iluminácia

Time lapse recording

Magic Finger Touch/Shot

Intelli-Studio 2.0

Uchytenie pre statív

USB nabíjanie batérie

Konektivita

USB interface

Composite interface

HDMI interface

Typ batérie

BP210R (2100 mAh)

Farebné varianty

čierna, červená a strieborná

*Špecifikácie sa môžu meniť bez predchádzajúceho upozornenia.

Neprehliadnite: