LG plánuje stať sa lídrom na trhu televízorov

Tlačový servis  /  07. 12. 2011, 00:00

Spoločnosť LG Electronics CZ (LG), ktorá je svetovým lídrom a technologickým inovátorom v domácich spotrebičoch, spotrebnej elektronike a mobilných komunikáciách, predstavila na výstave CES v americkom Las Vegas plány pre trh s televízormi na rok 2011.

Spoločnosť LG plánuje v roku 2011 predať 40 miliónov televízorov, vrátane Smart TV, 3D TV a LED LCD TV. Práve Smart televízory budú pre spoločnosť LG obzvlášť dôležité. Tento typ televízorov dokazuje, že LG bude lídrom v segmente televízorov. Dôležitú úlohu budú hrať aj 3D televízory s technológiou 3D Cinema ™, čo je patentovaná technológia, ktorá zabezpečuje najlepšiu kvalitu 3D obrazu.

 


 "Celosvetový trh s televízormi sa teraz veľmi mení a Smart TV ukazujú, čo je správna cesta. Tieto televízory sprístupňujú on-line obsah z internetu na televízore stlačením jediného tlačidla. LG má v tomto segmente najlepšie produkty na trhu. Preto môžeme očakávať, že práve v segmente Smart TV a 3D TV sa LG stane svetovým lídrom." Uviedol Martin Malý, tlačový hovorca spoločnosti LG Electronics CZ.


Veľkú pozornosť venuje LG jednoduchosti ovládania. Mnoho funkcií musí byť tiež ľahko dostupných, aby z nich mohol mať zákazník úžitok. Ako diaľkové ovládanie, tak samotná ergonómia televízorov sú neustále zdokonaľované pre čo najjednoduchšiu obsluhu. Aj on-line obsah je veľmi ľahko dostupný, rovnako ako sťahovanie aplikácií do televízorov LG. Veľmi ľahké je prehrávanie multimediálneho obsahu z USB disku, vďaka certifikáciu DLNA a prepojenie Media Link je konektivita s domácou sieťou veľmi jednoduchá. Používatelia môžu využiť tiež N-Screen, s pomocou ktorého si nastaví vlastné užívateľské prostredie.

LG predpokladá, že CINEMA 3D ™ televízory budú tvoriť dve tretiny predajov 3D televízorov značky LG. Vďaka technológii FPR (Film Patterned Retarder) ponúknu CINEMA 3D ™ televízory najlepší možný 3D obraz. Ten je dokonale ostrý, nebliká a 3D obraz je viditeľný zo širokého uhlu. Navyše 3D okuliare nevyžadujú prevádzku na drahé batérie a fungujú vždy, čo je veľmi komfortné.


LG ďalej plánuje posilniť pozície v segmentoch LED televízorov, dotykových PDP, plazmových 3D televízorov a plazmových televízorov s uhlopriečkami nad 50 ".

Neprehliadnite: