CES 2011: Novinky zo sveta Panasonic

Marek Poleč  /  11. 01. 2011, 15:28

Pre veľa výrobcov vrátane firmy Panasonic je veľkou výzvou prepojenie TV so svetom internetu. Panasonic začal implementovať svoju technológiu Viera Cast ešte v roku 2008, pričom tá prešla rebrandingom a dostala meno Viera Connect.

Viera Connect je zdokonalenou verziou technológie Viera Cast, ktorá bude dostupná na všetkých Viera HDTV v roku 2011. Podľa Panasonic-u umožní zákazníkom pristupovať k aplikáciám tretích strán (prostredníctvom služby Viera Connect Market). K dispozícii sú už teraz aplikácie pre Facebook, Twitter, Skype, Hulu a UStream, ďalšie budú k dispozícii neskôr. Vďaka tejto technológii bude možné streamovať video, hrať hry, navštevovať sociálne siete, či spúšťať fitness aplikácie, všetky optimalizované pre displeje Viera HDTV.

Ďalšou horúcou novinkou od firmy Panasonic je jej nový počin v podobe zariadenia Viera Tablet. Ten beží na OS Android a poskytuje veľa možností ako vyžívať služby založené na cloude, vrátane streamovania videa a čítania e-kníh. Použitý môže byť aj ako diaľkové ovládanie ku všetkým Viera TV, na sledovanie športových scén z rôznych uhlov, komunikáciu v sociálnych sietiach a pod. Tablet by mal byť dostupný v tomto roku, pričom sa bude vyrábať v rôznych veľkostiach so 4-10 palcovou veľkosťou obrazovky.

Panasonic si je 3D technológiou istý, pričom ohlásil pre rok 2011 až 14 nových 3D HDTV a 18 nových plaziem. Celkový počet nových TV modelov pre rok 2011 tak predstavuje číslo 32. Okrem novej rady 3D televízorov sľubuje Panasonic aj zdokonalený zážitok zo sledovania, pričom sa môžeme tešiť na ostrejšie 3D, hlbší čierny 3D obraz a v priemere o 25 percent nižšiu spotrebu energie. Panasonic uviedol, že očakáva nárast predaja 3D TV. V priebehu najbližších troch rokov predpokladá, že by tieto zariadenia mohli tvoriť až 32 percent predaných TV-prijímačov vo svete.

V roku 2010 Panasonic uviedol prvú 3D kameru pre spotrebiteľov a tento rok ju rozšíril o päť ďalších modelov. Panasonic chce svoje 3D kamery rozšíriť aj medzi cenovo citlivejších zákazníkov čomu nasvedčuje aj jej nová cenová politika. Najlacnejšia 3D kamera by mala stáť menej ako 1 000 USD.

Zdroj: Panasonic

Neprehliadnite: