Samsung predal 30 miliónov kusov mobilného telefónu Samsung Star v rekordnom čase

Tlačový servis  /  05. 01. 2011, 00:00

Samsung Electronics, popredný výrobca mobilných telefónov, oznámil, že telefón Samsung Star (S5230) prekonal hranicu 30 miliónov predaných kusov. Samsung Star, ktorý spoločnosť uviedla na trh v máji 2009, dosiahol tento míľnik rýchlejšie ako ktorýkoľvek iný produkt v histórii spoločnosti Samsung.

Telefón Samsung Star sa dobre predával už od svojho predstavenia na trhu a hranicu 10 miliónov predaných telefónov pokoril už po šiestich mesiacoch, 20 miliónov kusov zdolal po jednom roku. Samsung Star bol k dispozícii najskôr v Európe, kde sa ho predalo 15 miliónov kusov, a podobných úspechov telefón dosiahol aj v Latinskej Amerike (5 miliónov kusov), Rusku (3 milióny kusov) a v Číne (1 milión kusov). Za zmienku stojí aj fakt, že Samsung Star sa dostal do zoznamu najpredávanejších telefónov v Nemecku a Rakúsku.

 

Samsung Star sa tak stal druhým mobilným telefónom od spoločnosti Samsung, ktorého sa predalo 30 miliónov kusov, a nasleduje tak Samsung E250, ktorý dosiahol toto číslo ako prvý. Samsung Star však pokoril túto hranicu v takmer polovičnej dobe.

 

Telefón vytvorený pre budúce generácie so štýlovým dizajnom a výkonnými multimediálnymi funkciami, Samsung Star, bol propagovaný prostredníctvom lokálnych marketingových programov prispôsobených jednotlivým regiónom a štátom. Samsung usporiadal zážitkové eventy Mobile Live v Európe, Strednej a Južnej Amerike, na Strednom východe, v Afrike aj Juhovýchodnej Ázii.


„Veľmi nás teší fenomenálny úspech, ktorý zaznamenal Samsung Star,“ povedal YH Lee, Senior Vice President marketingu pre Divíziu mobilných komunikácií Samsung Electronics. „Samsung tak vďaka svojmu rôznorodému portfóliu a marketingovému prístupu smeruje k celosvetovému prvenstvu na poli plne dotykových telefónov,“ dodal.

O mobilnom telefóne Samsung Star (S5230)

 

Samsung Star obsahuje najnovšie multimediálne funkcie v tenkom kompaktnom tele s hrúbkou len 11,9 mm. Vďaka 3.0" WQVGA plne dotykovému displeju a užívateľskému rozhraniu Samsung TouchWiz s mobilnými widgetmi telefón umožňuje užívateľom jednoduchý a intuitívny prístup k jednotlivým funkciám. Užívatelia môžu volať jednoduchým dotykom na určenú ikonu vďaka funkcii „Fotografický kontakt“.


Samsung Star disponuje 3,2 MPx fotoaparátom s funkciou SmileShot (detekcia úsmevu) a tiež záznamom videa QVGA@15fps. Navyše podporuje širokú škálu formátov a DNSe pre jednoduchosť použitia a kvalitnejší zvuk. Identifikáciu neznámych skladieb uľahčuje služba Shazam „Find Music“.


Multimediálny obsah uchová 50MB interná pamäť, ktorú možno rozšíriť pomocou microSD karty až na 8 GB. Používatelia si môžu užívať úplne internetové prehliadanie s akcelerometrom, ktorý umožní obrázok na obrazovke automaticky otočiť podľa toho, v akej polohe je telefón. Pre jednoduchšie ovládanie je Samsung Star vybavený QWERTY klávesnicou, „Smart Unlock“ a funkciami pre ručné písanie.

 

 

Špecifikácie telefónu Samsung Star (S5230)

 

 

Sieť

EDGE/GPRS Quad Band (850/900/1800/1900MHz)

Displej

3.0” 262K WQVGA LCD (240x400)

Fotoaparát

3,2 MPx CMOS (detekcia úsmevu)

Video

H.263 /H.264/ MPEG4

záznam QVGA@15fps

Audio

FM rádio s RDS, DNSe

MP3, AAC, AAC+, WMA, eAAC+, WMA (v9), AMR, MIDI, SP-MIDI, i-melody, WAV

Ďalšie funkcie

Rozpoznanie hudby/SNS/Photo Contact/Smart Unlock/Wide Idle screen/ Handwriting

TouchWiz UI s mobilnými widgetmi

Google vyhľadávač/ Google email/ Plnohodnotný internetový prehliadač/ Online widget

Plné hry

Konektivita

Bluetooth v2.1 / USB 2.0 FS

Pamäť

Vnútorná pamäť 50 MB + rozšíriteľná pamäť: microSD (až na 8 GB)

Rozmery

104 x 53 x 11.9 mm

Batéria

1000 mAh

 

 

 

 

Neprehliadnite: